Ζάλγκιρις – Νέα ομάδα, ίδιοι στόχοι για το σύνολο του Σίλερ (pics+vids)

Ζάλγκιρις – Νέα ομάδα, ίδιοι στόχοι για το σύνολο του Σίλερ (pics+vids)

Η Ζάλγκιρις Κάουνας άλλαξε αρκετά μέσα στο καλοκαίρι, με τον Μάρτιν Σίλερ να έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα αποτελέσει μια από τις εκπλήξεις της σεζόν.

Η Ζάλγκιρις Κάουνας έκανε αρκετές αλλαγές την περασμένη σεζόν, με πιο σημαντική από όλες, αυτή στη θέση προπονητή. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που είχε δημιουργήσει ένα αρκετά δυνατό σύνολο το οποίο κατάφερε να φτάσει ακόμα και μέχρι το Final Four (2018), αποτελούσε πια παρελθόν καθώς θα συνέχιζε στην Μπαρτσελόνα.

Η διοίκηση των Λιθουανών αποφάσισε να δώσει τα «κλειδιά» του συλλόγου σε έναν Αυστριακό, τον Μάρτιν Σίλερ, που όμως δεν είχε βρεθεί ποτέ στο επίπεδο της Euroleague, μιας και από το 2017 εκτελούσε χρέη head coach για τη θυγατρική ομάδα των Γιούτα Τζαζ.

Ο Σίλερ μπόρεσε να δημιουργήσει με τη σειρά του ένα νεανικό σύνολο, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω και έτσι περιορίστηκε στην 11η θέση της διοργάνωσης με ρεκόρ 17-17.

Πόσο άλλαξε με πέρυσι

Φέτος οι Λιθουανοί πραγματοποίησαν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τους αποκτώντας μια μείξη παικτών με εμπειρία και ενθουσιασμό ώστε να πορευτούν μέσα στη σεζόν.

Η μεγαλύτερη κίνηση της Ζάλγκιρις, που είναι ίσως και η μεγαλύτερη για την offseason της Euroleague, ακούει στο όνομα Εμάνουελ Μούντιεϊ. Ο Αμερικανός δεν βρήκε αυτό που έψαχνε στο ΝΒΑ και έτσι συμφώνησε με σκοπό να τρέχει το… σόου στο Κάουνας.

Zalgiris tips off Media Day sessions in 2021 - News - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

Ακόμα, «ενέσεις» εμπειρίας αναμένεται να προσφέρουν οι Μάντας Καλνιέτις και Εντγκάρας Ουλανόβας που επέστρεψαν στην αγαπημένη τους ομάδα, αλλά και ο γνώριμος μας από το πέρασμά του στον Ολυμπιακό, Γιάνις Στρέλνιεκς.

Επιπλέον αποκτήθηκαν οι Τζος Νέμπο, Τάιλερ Καβανό και Νάιλς Γκιφάι οι οποίοι διαθέτουν άπλετο ταλέντο και μπορούν να βοηθήσουν άμεσα τον Σίλερ.

Αποχώρησαν οι Γουόκαπ, Γκαρίνο, Χάγες, Ρούμπιτ, Βαστούρια και το μεγάλο όπλο της ομάδας ο Γκριγκόνις.

Το ρόστερ

Προπονητής

Eurohoops on Twitter: "Going live with Zalgiris Kaunas head coach Martin Schiller in 20' on the Eurohoops EuroLeague Show! Tune in: https://t.co/rUgtLO6TJt… https://t.co/WLju35i7k6"

Ο Μάρτιν Σίλερ μπαίνει στη δεύτερη σεζόν του ως πρώτος προπονητής στην Ευρώπη. Είναι πλέον πιο υποψιασμένος και γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει.

Η αποστολή του δεν είναι εύκολη φυσικά, καθώς έχει να διαχειριστεί ένα διαφορετικό ρόστερ, όμως είναι στο τιμόνι της Ζάλγκιρις. Μιας ομάδας που οι προπονητές έχουν μάθει να ζουν μέσα στην πίεση και αυτό είναι κάτι με το οποίο πρέπει να μάθει να ζει.

Τις δυνατότητες τις έχει, και μένει μόνο να δούμε αν ο «Προπονητής της Χρονιάς» του 2020 στη G-League θα μπορέσει να δέσει το σύνολο, κάνοντας μια αξιοπρεπή πορεία.

Το αστέρι

BC Zalgiris Kaunas on Twitter: "Welcome to Kaunas, @emmanuelmudiay! 🏡… "

Ήταν ίσως το μεταγραφικό «μπαμ» του καλοκαιριού και δεν μπορούσε να μην του ανήκει ο συγκεκριμένος τίτλος. Ο Εμάνουελ Μούντιεϊ δεν έχει έρθει για διακοπές στην Ευρώπη και θέλει να το αποδείξει εντός των παρκέ.

Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ένας παίκτης που έχει στις πλάτες του 300 παιχνίδια στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, με μέσους όρους 11 πόντους, 3,8 ασίστ και 2,9 ριμπάουντ. Συνεπώς δεν μιλάμε για μια απλή κίνηση.

Το μέλλον της Ζάλγκιρις θα κριθεί εν πολλοίς από τις… ορέξεις του συγκεκριμένου κυρίου, που αν παρουσιαστεί σοβαρός και σε καλή κατάσταση θα δώσει το κάτι παραπάνω στον σύλλογο.

Που μπορεί να φτάσει

Οι Λιθουανοί έχουν δημιουργήσει μια από τις πιο δυνατές περιφέρειες στη διοργάνωση. Το τι μπορούν να δώσουν οι Στρέλνιεκς και Καλνιέτις είναι δεδομένο για τον Σίλερ. Αυτό που θα κρίνει κατά πολύ την πορεία της θα είναι η απόδοση του Μούντιεϊ.

Αν ο Αμερικανός προσαρμοστεί τότε οι Λιθουανοί θα έχουν στη φαρέτρα τους ένα πολύ δυνατό όπλο που θα τους ανεβάσει επίπεδο.

Ο στόχος για τη Ζάλγκιρις είναι να έχει παρουσία μέσα στη δεκάδα λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος, έτσι ώστε να μπορέσει με μια αντεπίθεση να… κλέψει ακόμα και μία από τις θέσεις που οδηγούν στα play-offs.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ