Αρμάνι – Καλύτερη από πέρυσι, θα είναι όμως και πιο πετυχημένη; (pics+vids)

Αρμάνι – Καλύτερη από πέρυσι, θα είναι όμως και πιο πετυχημένη; (pics+vids)

Έπειτα από την τρίτη θέση πέρυσι στη Euroleague, η Αρμάνι Μιλάνο ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό. Θα καταφέρει όμως να κάνει το ακόμα πιο παραπάνω βήμα;

Η Αρμάνι Μιλάνο είναι μια ομάδα που αναμένεται να μας απασχολήσει αρκετά φέτος, όχι μόνο για τα πιθανά αγωνιστικά της κατορθώματα, αλλά και λόγο ενός Έλληνα. Του Κωνσταντίνου Μήτογλου που αποφάσισε να αφήσει τον Παναθηναϊκό για την πρωτεύουσα της μόδας.

Πέρυσι, το σύνολο του Έτορε Μεσίνα, πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της στη Euroleague, καταφέρνοντας να βρεθεί στο Final Four της Κολωνίας. Μάλιστα έφτασε ένα σουτ μακριά από τον τελικό, όμως ο Κόρι Χίγκινς, με μια «τρελή» προσπάθεια έδωσε την πρόκριση στην Μπαρτσελόνα. Παρόλα αυτά η κατάκτηση της τρίτης θέσης ήταν σημαντική.

Οι Ιταλοί θα ήθελαν να κάνουν μια ανάλογη πορεία και φέτος, με τις κινήσεις τους στο μεταγραφικό παζάρι να δείχνουν πως θέλουν να συνεχίσουν να βρίσκονται στο κορυφαίο επίπεδο.

Πόσο άλλαξε με πέρυσι

Ο Έτορε Μεσίνα αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας, με σκοπό να βρει τους παίκτες που θα βγάλουν χημεία μέσα στο παρκέ και θα κάνουν το βήμα παραπάνω.

Το μεγαλύτερο όνομα που κατάφεραν να κλείσουν ήταν αυτό του Νίκολο Μέλι. Ο Ιταλός φόργουορντ θα είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης, ύστερα από το πέρασμά του από το ΝΒΑ.

Ασταμάτητος ο Μήτογλου στην Αρμάνι, «κάτω» η Μπρίντεζι! • NewsPAO

Πολύ αξιόλογες προσθήκες ήταν φυσικά αυτή του Κωνσταντίνου Μήτογλου που θα δώσει σκληράδα, του επίσης γνώριμού μας από το πέρασμα του στον Προμηθέα, Τζέριαν Γκραντ, του Ντέβον Χολ, και των Ιταλών Τζιανπάολο Ρίτσι – Νταβίντε Αλβίτι.

Το… κερασάκι ήταν ο Αμερικανός, Τρόι Ντάνιελς, που με το «δολοφονικό» του σουτ μπορεί να δώσει τεράστιες βοήθειες και να ξεκλειδώσει τις αντίπαλες άμυνες.

Αποχώρησαν οι Πάντερ, ΛεΝτέι, Μιτσόφ, Ρολ, Μπρουκς και Έβανς, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Το ρόστερ

Προπονητής

Ettore Messina: Quando prendi 90 punti in una gara secca non hai molte chance

Το μεγαλύτερο όνομα στον οργανισμό της Αρμάνι δεν είναι κάποιου παίκτη, αλλά δίχως αμφιβολία αυτό του προπονητή. Ο Έτορε Μεσίνα αποτελεί έναν ζωντανό «θρύλο» της Euroleague και τα πάντα περνούν από τα χέρια του, σε συνεργασία φυσικά με έναν άλλον Έλληνα, τον Χρήστο Σταυρόπουλο.

Τα κατορθώματα του Μεσίνα είναι πολλά, και η εμπειρία του στους πάγκους του ΝΒΑ, ως βοηθός του τεράστιου Γκρεγκ Πόποβιτς, μόνο καλό του έκανε, δίνοντάς του περισσότερες ιδέες και λύσεις για το πως θα λειτουργήσει τον σύλλογο.

Αδιαμφισβήτητα αποτελεί έναν από τους λίγους που μπορούν να δέσουν γρήγορα ένα νέο ρόστερ και σίγουρα οι όποιες επιτυχίες της Αρμάνι θα είναι και δικές του σε μεγάλο βαθμό.

Το αστέρι

Milano - Bologna | Nicolo Melli AX Armani Exchange Olimpia M… | Flickr

Έπειτα από δύο σεζόν στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, για λογαριασμό των Νιου Όρλεανς Πέλικανς και Ντάλας Μάβερικς, ο Νίκολο Μέλι επέστρεψε στην Ευρώπη, και στα παλιά του… λιμέρια, για να ηγηθεί της Αρμάνι στη νέα της προσπάθεια για διάκριση.

Ο Ιταλός φόργουορντ έχει πραγματοποιήσει ορισμένες πολύ καλές σεζόν στη Euroleague με τις φανέλες των Μπάμπεργκ και Φενέρμπαχτσε. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί μια ομάδα να στηριχθεί πάνω του και να αποδώσει εξαιρετικά.

Μένει να δούμε αν είναι ικανός ώστε να οδηγήσει τον σύλλογο του Μιλάνο στο βήμα παραπάνω και σε έναν τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης μπάσκετ στην Ευρώπη.

Που αναμένεται να φτάσει

Είναι ξεκάθαρο πως θα είναι πάλι δύσκολο για την Αρμάνι να πραγματοποιήσει μια ανάλογη σεζόν με την περσινή. Όχι όμως και αδύνατο. Το ρόστερ μπορεί να άλλαξε, αλλά παρέμεινε αρκετά ποιοτικό. Ίσως και καλύτερο.

Αυτό που θα κρίνει αν μπορέσει να βρεθεί ξανά στο Final Four είναι το κατά πόσο θα υπάρξει η χημεία του προηγούμενου συνόλου, για να έχει ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ