Έρχεται κανονισμός NBA στην Ευρώπη

Έρχεται κανονισμός NBA στην Ευρώπη

Το ευρωπαΙκό μπάσκετ προσπαθεί να γίνει πιο δίκαιο, καθώς αποφασίστηκε να τεθεί από φέτος σε ισχύ ο κανονισμός της ένστασης (challenge), που ισχύει στο NBA.

Το NBA είναι αιώνες μπροστά σε σχέση με το ευρωπαϊκό μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα, ενώ δείχνει ότι εξελίσσεται διαρκώς, με τα challenge (ενστάσεις) των προπονητών να διορθώνουν διαιτητικές αποφάσεις. Ο κανονισμός έρχεται πλέον και στην Ευρώπη για την Euroleague και Eurocup.

Οι προπονητές θα έχουν πλέον τη δυνατόττητα να ζητήσουν την επανεξέταση μιας φάσης στο instant replay είτε στην κανονική διάρκεια είτε στην παράταση. Μάλιστα υπάρχει και τροποποίηση σε σχέση με το NBA, καθώς δεν απαιτείται απαραίτητα να κάνουν χρήση τάιμαουτ, το οποίο χάνουν στην Αμερική εάν δεν δικαιωθούν. Το δικαίωμα του challenge θα ασκείται όταν η μπάλα είναι εκτός, είτε για επαναφορά, είτε πριν εκτελεστούν βολές, είτε μετά από τάιμαουτ εννοείται.

Μέχρι τώρα οι διαιτητές πήγαιναν μόνοι τους, εάν ήθελαν, να εξετάσουν μια φάση, μόνο στο τελευταίο δίλεπτο των αγώνων. Ήταν φυσικά στην απόλυτη ευχέρειά τους αν θα δουν το instant replay, προκλώντας αντιδράσεις ουκ ολίγες φορές με την άρνησή τους να το χρησιμοποιήσουν και την αναφορά των δύο τελευταίων λεπτών που εκδίδει μετά από κάθε παιχνίδι η Euroleague, να τους «καίει» συχνά.

Το υποχρεωτικό του κανονονισμού αναμένεται να κάνει το άθλημα δικαιότερο, μειώνοντας και τις εντάσεις στα περί διαιτησίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ