Ολυμπιακός – Τα 4 «κλειδιά» του Μπαρτζώκα (vids)

Ολυμπιακός – Τα 4 «κλειδιά» του Μπαρτζώκα (vids)

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην Basket League και πλέον ο Γιώργος Μπαρτζώκας καταστρώνει τα πλάνα του για τη νέα σεζόν, σε Ελλάδα κι Ευρώπη, με τέσσερις παίκτες να ξεχωρίζουν.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε εκεί που ανήκει και θέλει να κάνει θόρυβο σε Ελλάδα κι Ευρώπη, σε μια σεζόν με την Euroleague να είναι φυσικά ο πιο ανταγωνιστικός θεσμός που συμμετέχει.

Δεδομένου όμως ότι δύο διοργανώσεις είναι δύο διοργανώσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς προγράμματος και κούρασης, ο κόουτς Μπαρτζώκας καλείται να στηρίξει το φετινό project πάνω σε 4 σημαντικούς πυλώνες, τους οποίους σας παρουσιάζει to10.gr.

Ο πάντα παρών Γιώργος Πρίντεζης

Ο Βασίλης Σπανούλης αποχώρησε από το μπάσκετ και το περιβραχιόνιο του αρχηγού πέρασε πια στα χέρια του «Αγίου Γεωργίου». Ο 36χρονος πάουερ φόργουορντ παραμένει μια από τις σταθερές στα ερυθρόλευκα ρόστερ εδώ και χρόνια. Η τεράστια εμπειρία του σε αγώνες τους Euroleague τον κάνει υπολογίσιμο αντίπαλο για κάθε άμυνα. Τα παιταχτάρια και το παιχνίδι στο post είναι το σήμα κατατεθέν του, μια κίνηση που όλοι ξέρουν ότι έρχεται, αλλά πολύ δύσκολα την σταματούν.

Πέρα όμως από το αγωνιστικό κομμάτι πλέον η προσφορά του μεγαλώνει και πέρα από τις 4 γραμμές, με την παρουσία του να «ντοπάρει» ψυχολογικά τόσο το υπόλοιπο ρόστερ, όσο και τον κόσμο, που θα δίνει βροντερό παρών για χάρη του, ενώ αναλαμβάνει πλέον και τη διαχείρηση του κλίματος στα αποδυτήρια, ρόλος που του ταιριάζει και λόγω προσωπικότητας, καθώς ξέρει πότε να είναι χαλαρός και πότε να επιβάλλεται, αναάλογα με την περίσταση.

Ο ανανεωμένος από όλες τις απόψεις Βεζένκοφ

Πάντα όταν ένας παίκτης ψάχνει το επόμενο συμβόλαιό του ανεβάζει την απόδοση του και συνήθως πηγαίνει με κεκτημένη ταχύτητα και μετά την υπογραφή. Ο Σάσα Βεζένκοφ ανανέωσε τη συνεργασία του με τους Πειραιώτες και είναι έτοιμος να κάνει αυτό που ξέρει καλά στο παρκέ, την προσφορά σε όλους τους τομείς.

«Ανοίγει» το γήπεδο με το μακρινό του σουτ, εκμεταλλεύεται άριστα τα mismatch και μπορεί να παίξει άνετα στο post. Η συνεργασία του με τον Πρίντεζη θα βοηθήσει αμφότερους και δεν αποκλείεται ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα να είναι ο παράγοντας X.

Ήδη στην καλή του μέρα μπορεί να σηκώσει μεγάλο μέρος του επιθετικού φορτίου, με τη συνέπεια να απομένει. Εάν πάρει περισσότερα plays, σε συνδυασμό και με την επέκταση συμβολαίου του, είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν αρκετές βραδιές με εκείνον στο προσκήνιο.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και τα σουτ που θα μπουν

Ο Ολυμπιακός έκανε δικό του το καλοκαίρι τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, που δεν επιθυμούσε να συνεχίσει στην Μακάμπι του Σφαιρόπουλου, καθώς ήθελε παραπάνω χώρο, ίσως λόγω και του Γουίλμπεκιν. Ήρθε για να δώσει λύσεις σε έναν τομέα που ο Ολυμπιακός «πονάει» για χρόνια.

Αυτό ήταν άλλωστε και το στοιχείο το οποίο των έκανε να ξεχωρίζει από το κολλέγιο ακόμα και στη συνέχεια να κάνει θητείες σε Χοκς και Γκρίζλις στο NBA.

Πέρα από το τρίποντο είναι ικανότατος και στο ένας ενατίον ενός, με αυτά τα δύο στοιχεία να προσδίδουν μια αίσθηση απρόβλεπτου στο παιχνίδι του και να κρατούν τις άμυνες πάντα σε εγρήγορση, αφού μπορεί να «ζεσταθεί» ανά πάσα στιγμή.

Ο «Πύργος» Μουσταφά Φαλ

Πέρυσι στην Βιλερμπάν έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο της Euroleague με καλές εμφανίσεις, και είναι ένα παράδειγμα παίκτη που βρίσκει το ρόλο του στη νέα εποχή του μπάσκετ έχοντας στιλ παλιάς εποχής, πράγμα εξόχως σπάνιο.

Τα μακριά του άκρα και το ύψος του τον μετατρέπουν σε φόβητρο κάτω από την ρακέτα, κάνοντας τόσο τους περιφερειακούς να το σκεφτούν δύο φορές πριν επιχειρήσουν να τον περάσουν «χτυπώντας» στα πόδια, όσο και τους ψηλούς που νομίζουν ότι μπορούν με τη δύναμη να τον κάνουν εύκολα πέρα.

Επιθετικά αξιοποιεί το κορμί του και επιβάλλει τον δικό του «νόμο» με πολύ καλές τοποθετήσεις. Σκριν για τους γκαρντ και ιδανικός για το pick n’ roll, κίνηση χωρίς τη μπάλα με υπέροχα ξεμαρκαρίσματα και «βυθίσματα» στη ρακέτα, ενώ το μεγεθός τον κάνει και τον τέλειο αποδέκτη για alley hoop πάσες, που ορισμένες φορές είναι και ο μόνος τρόπος να περάσει η μπάλα μέσα, συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα.

Ο Φαλ έδειξε σκηνές από τα… προσεχώς στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, δίνοντας πολύτιιμες βοήθειες στην ασημένια μεταλλιούχο Γαλλία, καλύπτοντας άριστα τον Ρούντι Γκομπέρ, όταν έπρεπε να πάρει ανάσες.

Το μόνο θέμα που ίσως προκύψει με εκείνον είναι τα γόνατά του. Εάν μείνει μακριά από τραυματισμούς έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε λίρα 100 για τον Ολυμπιακό, αρκεί να μην έχει παρόμοιες περιπέτειες με τον Πάτρικ Γιανγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ