Άλμπα Βερολίνου – Αν την υποτιμήσουν θα τους κοστίσει (pics+vids)

Άλμπα Βερολίνου – Αν την υποτιμήσουν θα τους κοστίσει (pics+vids)

H Άλμπα Βερολίνου ετοιμάζεται για ακόμη μια σεζόν στην Euroleague και αναμένεται να είναι κακός μπελάς για όποιον δεν την αντιμετωπίσει με προσοχή.

Το γερμανικό μπάσκετ δεν είναι τόσο φανταχτερό όσο το ποδόσφαιρο, όμως αναπτύσσεται ραγδαία με την Άλμπα να ευθύνεται γι’ αυτό σε μεγάλο βαθμό.

Η ομάδα της πρωτεύουσας μπορεί να μην είναι ανάμεσα στις κορυφαίες, όμως επιτελεί άψογα τον ρόλο του «ρυθμιστή». Με ρεκόρ 12 νίκες και 22 ήττες, ναι μεν δεν εντυπωσίασε πέρυσι, αλλά έκανε κάποιες σημαντικές νίκες, όπως πχ με τον Παναθηναϊκό και φέτος θέλει να δει που θα φτάσει με τον διάδοχο του Αϊτο Ρενέσες, Ίσραελ Γκονσάλες να έχει αναλάβει την τεχνική της ηγεσία.

Πόσο άλλαξε με πέρυσι

Από πλευράς παικτών υπάρχει μεν το  το γερμανικό στοιχείο, όμως δίπλα του βρίσκονται αρκετοί ξένοι μετά τις ουκ ολίγες αλλαγές στο ρόστερ. Η μεγαλύτερη είναι δίχως αμφιβολία η αποχώρηση του Γκρέιντζερ , που ήταν ξεκάθαρα ο σταρ της ομάδας.

Πέρα από εκείνον έφυγαν και οι Σίβα, Γκίφεϊ, Μπρένεκε και Φοντέκιο.

Έγιναν όμως και προσθήκες, κυρίως στα γκαρντ, με τους Σμιθ, και Πένο, ενώ ήρθε στα φόργουορντ και ο Γιόελ Ζούζμαν από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Πένο έστρεψε πριν μερικά χρόνια «τα φώτα» πάνω του, όταν υπέγραψε συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα και τώρα έχει μια ακόμα ευκαιρία να αναδειχθεί.

Ο Ταμίρ Μπλατ, γιος του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, υπέγραψε πέρυσι τριετές συμβόλαιο, αλλά πέρασε την χρονιά στην Χάποελ Ιερουσαλήμ. Επιστρέφει λοιπόν κι αναμένεται να χρησιμοποιηθεί φέτος.

Από το περσινό ρόστερ συνεχίζουν οι Λο, Σίκμα, Μάτισεκ, Σνέιντερ, Έρικσον, Νίκιτς, Ολίντε, Κουμάντζε, Ντίλοου, Τίμαν και Λάμερς.

Το ρόστερ

Προπονητής

Ο Αΐτο Ρενέσες μπορεί να έφυγε, όμως η μετάβαση αναμένεται να είναι εξαιρετικά ομαλή. Ο Ίσραελ Γκονσάλες προήχθη πέρυσι σε βοηθό του. Και σε εκείνον αρέσουν πολύ τα περιφερειακά σουτ, ενώ δουλεύει πολύ με τους νέους και ίσως καταφέρει στο εγγύς μέλλον να δει την Άλμπα να στέλνει κι άλλους παίκτες στο NBA, πέρα από τους Βάγκνερ.

Όλα αυτά κάνουν την διοίκηση να τον θεωρεί, αναπόφευκτα, φυσική συνέχεια του προκατόχου του και να νιώθει σίγουρη που τον «ρίχνει στα βαθιά» από τόσο νωρίς.

Το αστέρι

Με τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν, λόγω της φυγής του Γκρέιντζερ, δύο είναι οι παίκτες που διεκδικούν πλέον τον τίτλο.

Ο Μάοντο Λο σίγουρα δεν έχει την εμπειρία του Ουρουγουανού, όμως η περσινή συνύπαρξη τους λειτούργησε πολύ καλά για τον Γερμανό, με τον ίδιο να έχει πέρυσι 9.2 πόντους με 34,6% στα τρίποντα. Επίσης επιδεικνύει αξιοθαύμαστη ψυχραιμία από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας», χάνοντας όλες κι όλες 5 ελεύθερες βολές το 2021, έχοντας 39/44 και το εκπληκτικό ποσοστό 88.6%.

Πλέον ανοίγει ο δρόμος για περισσότερες επιθέσεις και μεγαλύτερα οργανωτικά καθήκοντα, τα οποία πολλές φορές θα περιλαμβάνουν την προώθηση της μπάλας στον Λουκ Σίκμα.

Ο γιος του Τζακ Σίκμα έχει μια πλήρη παρουσία στο παρκέ, κάνοντας ουσιαστικά τις ίδιες ατομικές επιδόσεις τα τελευταία 2 χρόνια, με μέσο όρο 9.4 πόντους, 6.1 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ. Οι πάσες του είναι κάτι που τον διαφοροποιεί από τα αντίπαλα φόργουορντ, καθώς τραβά παίκτες πάνω του και δίνει εύκολα καλάθια, ή αποτελεί το «σκαλοπάτι» πριν την τελική πάσα.

Παράλληλα είναι αξιοπρεπέστατος σουτέρ για το ύψος και τη θέση του, αφού ως τεσσάρι με ύψος 203 εκατοστών είχε πέρυσι 19/57 σουτ πίσω από τη γραμμή των 6.25, δηλαδή 33%.

Πού μπορεί να φτάσει

Η Άλμπα κάνει μεν βήματα προόδου, πλην όμως έχει δρόμο ακόμα να διανύσει. Ο Φερνάντεζ δε θα κριθεί φέτος με το πλάνο για εκείνον να είναι σε πρώτη φάση η πίστωση χρόνου.

Η ομάδα βρίσκεται σε μια χρονιά που θα προσπαθήσει για ό,τι καλύτερο μπορεί χωρίς να έχει κάτι να χάσει. Ακόμα και οι παίκτες σε προσωπικό επίπεδο έχουν την ευκαιρία να δείξουν και να αποδείξουν πράγματα, ανεβάζοντας όσο μπορούν τις «μετοχές τους στο μπασκετικό χρηματιστήριο».

Οι Γερμανοί αναμένεται να μείνουν ξανά εκτός playoffs, παίζοντας όμως ρόλο στη σειρά της τελικής οκτάδας, καθώς δεν είναι απίθανο να κάνουν «κηδείες», ειδικά στην έδρα τους, γι’ αυτό και δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να υποτιμηθούν από κανέναν αντίπαλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ