Ούνιξ Καζάν – Επέστρεψε για να πρωταγωνιστήσει (pics+vids)

Ούνιξ Καζάν – Επέστρεψε για να πρωταγωνιστήσει (pics+vids)

Μετά από τέσσερα χρόνια η Ούνιξ Καζάν επιστρέφει στην Euroleague με ανανεωμένο ρόστερ και βλέψεις για να πρωταγωνιστήσει.

Η Ρωσία από φέτος αποκτά έναν ακόμα εκπρόσωπο στη Euroleague, με την Ούνιξ Καζάν να επιστρέφει ξανά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά τη σεζόν 2016-2017.

Η ρωσική ομάδα την περσινή χρονιά έφτασε μέχρι τον τελικό του Εurocup όπου εκεί αντιμετώπισε τη Μονακό ωστόσο δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο. Ωστόσο αμφότερες πήραν το εισιτήριο για την Euroleague.

Σίγουρα η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς θέλει να πρωταγωνιστήσει στη φετινή διοργάνωση και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ούνιξ Καζάν θα δυσκολέψει πολύ τους αντιπάλους της τουλάχιστον εντός έδρας και θα πρέπει να παλέψουν σκληρά για να καταφέρουν να φύγουν με το διπλό από τη Ρωσία.

Πόσο άλλαξε με πέρυσι

Οι αλλαγές στην ομάδα της Ούνιξ Καζάν ήταν αρκετές σε σχέση με την περσινή σεζόν καθώς αρκετοί αποχώρησαν αλλά και αρκετά καλοί παίκτες ήρθαν για να τους αντικαταστήσουν.

Οι καλύτερες προσθήκες της Ούνιξ Καζάν την φετινή χρονιά ήταν ο Λορέντζο Μπράουν και ο Μάριο Χεζόνια. Ο Μπράουν αποχώρησε από την Φενέρμπαχτσε το καλοκαίρι ενώ Χεζόνια δεν ανανέωσε με την ομάδα του Παναθηναϊκού και αποχώρησε. Ακόμα προστέθηκαν οι Ζάιτσεφ, Κομόλοβ, Βοροντσέβιτς, Βαλίγιεφ, Τόμας, Τζεκίρι και Χεζόνια.

Αποχώρησαν οι Θίοντορ, Βόλτερς, Σμίθ,Σεργκέεφ, Κολέσνικοφ, Χόλαντ, Γουάιτ, Παβέλ και Καϊμακόγλου.

Το ρόστερ

Προπονητής

Μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Πρίφτη από τον πάγκο της Ούνιξ Καζάν, την τεχνική ηγεσία της ομάδας την ανέλαβε ο πολύπειρος προπονητής Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Ο Κροάτης τεχνικός είναι ένας πολύ έμπειρος και γνωρίζει καλά την Euroleague, καθώς τα τελευταία χρόνια ήταν προπονητής στην Μπασκόνια και την Ανατολού Εφές.

Ο 56χρονος σίγουρα αποτελεί μία αξιόπιστη λύση για τον πάγκο της ρωσικής ομάδας και θα προσπαθήσει να περάσει στην Ούνιξ την φιλοσοφία του αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού που πρέπει να παίζει η ομάδα σε κάθε ματς ώστε να είναι ανταγωνιστική για να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί στην Euroleague.

Το αστέρι

Το φετινό ρόστερ της Ούνιξ Καζάν δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει κάποιον ο οποίος θα είναι ο ηγέτης της ομάδας, αλλά σίγουρα ξεχωρίζει η παρουσία του Λορέντζο Μπράουν και του Μάριο Χεζόνια, πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού.

Ο Λορέντζο Μπράουν την περασμένη σεζόν με την φανέλα της Φενέρμπαχτσε είχε κατά μέσο όρο 9.3 πόντους σε 37 αγώνες στην Euroleague.

Ο άλλοτε NBAer και παίκτης του Παναθηναϊκού Μάριο Χεζόνια στο λίγο διάστημα που πρόλαβε να αγωνιστεί στη διοργάνωση με την φανέλα του Παναθηναϊκού, είχε κατά μέσο όρο 14,4 πόντους 2,5 ριμπάουντ 1,3 ασίστ και 1,6 κλεψίματα.

Σίγουρα ο Χεζόνια αν βρεθεί στη μέρα του μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες ακόμα και να κουβαλήσει την ομάδα μόνος του στις πλάτες του και να καταφέρει να πάρει και το παιχνίδι.

Που μπορεί να φτάσει

Στόχος της ομάδας του Βέλιμιρ Περάσοβιτς είναι να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Η παρουσία της στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας σίγουρα αποτελεί τον πρώτο στόχο της Ούνιξ Καζάν αλλά και γιατί όχι, αν παρουσιάσουν ένα δυνατό και ανταγωνιστικό σύνολο ίσως να μπορέσουν να διεκδικήσουν και μία θέση στην οκτάδα που οδηγεί στα playoffs της διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ