ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Στόχος για ακόμη μια χρονιά το τρόπαιο (pics+vids)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Στόχος για ακόμη μια χρονιά το τρόπαιο (pics+vids)

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη νέα σεζόν της Euroleague έχει ως μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τροπαίου και με την προσθήκη του Σβέντ όλα μπορεί να συμβούν.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποτελεί μία παραδοσιακή ομάδα της διοργάνωσης με συνεχείς παρουσίες στα Final 4 από το 2012, κατακτώντας δύο φορές το τρόπαιο της Euroleague.

Σίγουρα στόχος της ομάδας κάθε χρόνο είναι η είσοδος στο Final 4 της διοργανώσης και η κορυφή.

Ο Δημήτρης Ιτούδης ξέρει πολύ καλά την συνταγή της επιτυχίας και αυτό αποδεικνύεται με τις συνεχείς παρουσίες της ομάδας στο Final 4 όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας αποδείξει πώς είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη.

Την περσινή χρονιά βρέθηκε για ακόμη μια φορά στο Final 4 της διοργάνωσης, ωστόσο δεν τα κατάφερε και κατέκτησε την τέταρτη θέση. Στον ημιτελικό αντιμετώπισε την Ανατολού Εφές από την οποία ηττήθηκε με 89-86, ενώ στον μικρό τελικό της διοργάνωσης ηττήθηκε από την Αρμάνι Μιλάνο με 83-73.

Πόσο άλλαξε με πέρυσι

Λίγες αλλαγές έγιναν τη φετινή χρονιά στην ομάδα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία κράτησε τον βασικό κορμό και αυτό σίγουρα θα την βοηθήσει και την φετινή χρονιά για να πρωταγωνιστήσει και πάλι στη Euroleague.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Αλεξέι Σβέντ αποτελεί την καλύτερη μεταγραφή της ΤΣΣΚΑ για φέτος. Ακόμα προστέθηκαν οι Μάριους Γκριγκόνις και Βλαντιμίρ Ίβλεφ.

Αποχώρησαν οι Μάικλ Έρικ, Γιάνις Στρέλνιεκς και Ντάρουν Χίλιαρντ.

To ρόστερ

Προπονητής

Προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα είναι για ακόμη μία χρονιά ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος βρίσκεται στην ρωσική ομάδα από το καλοκαίρι του 2014. Ο Έλληνας τεχνικός έχει κατακτήσει δύο φορές το τρόπαιο με την ΤΣΣΚΑ τις σεζόν 2015-2016 και 2018-2019, έχοντας αναδειχθεί παράλληλα και καλύτερος προπονητής της διοργάνωσης.

Ο Δημήτρης Ιτούδης όπως έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια δίνει ιδιαίτερο βάρος στην άμυνα κυρίως, με την ομάδα να πιέζει ασφυκτικά σε όλο το γήπεδο και έτσι να καταφέρνει να αποκτά πλεονέκτημα νίκης στα παιχνίδια.

Το αστέρι

Το φετινό ρόστερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σίγουρα χαρακτηρίζεται από ποιότητα σε όλες τις θέσεις αλλά η μεταγραφή του Αλεξέι Σβέντ από την Χίμκι σίγουρα θα δώσει το κάτι παραπάνω στο επιθετικό κομμάτι στην ΤΣΣΚΑ.

Πραγματικά την περσινή χρονιά ο Αλεξέι Σβέντ ήταν ο καλύτερος παίκτης της Χίμκι. Ουσιαστικά κουβαλούσε μόνος του την ομάδα στα περισσότερα παιχνίδια τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Euroleague και αυτό αποδεικνύεται από τα στατιστικά που είχε.

Πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος πόιντ γκαρντ την περσινή χρονιά κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα είχε 19,8 πόντους 3,7 ριμπάουντ και 7,7 ασίστ σε 32 λεπτά συμμετοχής ενώ αντίστοιχα στο πρωτάθλημα μέτρησε 24 πόντους 3,2 ριμπάουντ και 8,1 ασίστ μέσο όρο σε 33 λεπτά συμμετοχής.

Που μπορεί να φτάσει

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κάθε χρόνο έχει τον ίδιο στόχο που δεν είναι άλλος αρχικά από την είσοδο της στο Final 4 της διοργάνωσης και κατ΄επέκταση η διεκδίκηση του τροπαίου.

Αυτό άλλωστε το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια όπου από το 2012 δίνει συνεχώς το παρών στο τελικό τουρνουά της Euroleague, μετρώντας δύο κατακτήσεις. Έτσι και την φετινή σεζόν ο στόχος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ