Ο Ουέιντ Μπόλντγουιν στο «10» – «Γουόκαπ, ο δυσκολότερος αντίπαλος, έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Μπαρτζώκα»

Ο Ουέιντ Μπόλντγουιν στο «10» – «Γουόκαπ, ο δυσκολότερος αντίπαλος, έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Μπαρτζώκα»

Λίγο πριν από την πρεμιέρα της EuroLeague κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Αμερικανός της Μπασκόνια και πρώην ερυθρόλευκος μίλησε αποκλειστικά στον Μιχάλη Στέφανου

Ο Ολυμπιακός του άνοιξε την πόρτα της Ευρώπης και παρότι η θητεία στον Πειραιά δεν στέφθηκε με επιτυχία, εκείνος κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να καθιερωθεί στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο. Η περσινή έκρηξη με την Μπάγερν του Τρινκιέρι έφερε μια εξαιρετική προσφορά από την Μπασκόνια και πλέον ηγείται μιας από τις πλέον παραδοσιακές ισπανικές δυνάμεις, έχοντας την ευκαιρία εκτός από την Ευρωλίγκα να αγωνίζεται και στο κορυφαίο πρωτάθλημα της γηραιάς ηπείρου.

Ο λόγος, φυσικά, για τον γνωστό και μη εξαιρεταίο Ουέιντ Μπόλντγουιν, τον πρώην ερυθρόλευκο που ετοιμάζεται να τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στην πρεμιέρα της Euroleague την προσεχή Παρασκευή στο ΣΕΦ. Ο εκρηκτικός Αμερικανός γκαρντ, που παρά τους 23 πόντους του δεν κατάφερε να αποσοβήσει την ανώμαλη προσγείωση της Μπασκόνια στην Μπανταλόνα, μίλησε στον Μιχάλη Στεφάνου και δεν δίστασε να ανεβάσει ψηλά τον πήχη για τους Πειραιώτες.

Ξεκινώντας από την κακή εμφάνιση της ομάδας του απέναντι στην «Πένια» ο Μπόλντγουιν εξήγησε: «Είναι κάπου λογικό να μην έχουμε σταθερή απόδοση στην παρούσα φάση. Στην ομάδα υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα και χρειάζεται χρόνος για να βρεθούμε μεταξύ μας, να ταυτιστούμε με τις απαιτήσεις του προπονητή και να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Είναι μια διαδικασία που εξελίσσεται μέσα από τους αγώνες και όσο παίζουμε θα γινόμαστε καλύτεροι. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προβληματιστούμε για την εικόνα μας που ήταν αρνητική σε άμυνα και επίθεση».

Πλέον, στο ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν υπάρχει χρόνος για υπεραναλύσεις, οφείλεις να κοιτάς πάντα την επόμενη πρόκληση κι αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα του Αμερικανού: «Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι στον Πειραιά και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό. Η φετινή Ευρωλίγκα νομίζω ότι θα είναι δυσκολότερη από ποτέ και κάθε νίκη έχει μεγάλη αξία. Καμία ομάδα δεν είναι απόλυτα έτοιμη ακόμα, οφείλουμε, όμως, να παρουσιάσουμε μια πολύ καλύτερη εικόνα αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες στο ΣΕΦ».

Πώς περιμένει τον φετινό Ολυμπιακό ο Ουέιντ Μπόλντγουιν; «Ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετικές κινήσεις το καλοκαίρι και θεωρώ ότι θα είναι μια από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες της διοργάνωσης. Τους περιμένω πολύ δυνατούς, αλήθεια. Υπέγραψαν τον Γουόκαπ, για τον οποίο έχω δηλώσει ότι είναι ίσως ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχω αντιμετωπίσει στην Ευρώπη. Εξυπνος, παίκτης, ομαδικός και πολύ σκληρός. Επιπλέον, οι προσθήκες Φαλ και Ντόρσεϊ δύο παιδιών που έχουν ποιότητα και γνωρίζουν την Euroleague, είναι επίσης πολύ σημαντικές. Πολύ σημαντική φυσικά και η παρουσία του Μπαρτζώκα στην ομάδα, ενός προπονητή που έχω σε μεγάλη εκτίμηση».

Ο 25χρονος γκαρντ πρόλαβε να συνεργαστεί με τον Ελληνα στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν 2019-20, πριν εκείνη τελειώσει άδοξα λόγω της επέλασης της πανδημίας, κι όταν τον ρωτήσαμε να υπερθεματίσει πάνω στην άποψη που έχει για εκείνον, ήταν ξεκάθαρος: «Ο Μπαρτζώκας μου αρέσει γιατί είναι σταθερός. Εχει ένα πλάνο στο μυαλό του και μένει σε αυτό. Στηρίζει την αγωνιστική του φιλοσοφία κι αυτό βοηθάει τους παίκτες να καταλάβουν τι θέλει και να ευθυγραμμιστούν μαζί του. Είναι σύγχρονος προπονητής με ωραίες ιδέες. Δυστυχώς τη σεζόν που πήγα εγώ στον Ολυμπιακό η κατάσταση δεν ηταν και τόσο σταθερή. Συνεχόμενες αλλαγές παικτών, αλλαγές προπονητών κι εγώ ρούκι στην Ευρώπη. Ηταν δύσκολο να ανταπεξέλθω και να βρω ρυθμό με ένα παιχνίδι την εβδομάδα».

Παρεμπιπτόντως για τον Μπόλντγουιν είναι πολύ σημαντική η επιστροφή του Ολυμπιακού στις εγχώριες διοργανώσεις. «Νομίζω ότι θα είναι ένα μεγάλο συν για την ομάδα. Οι παίκτες θα παίζουν περισσότερο και θα βρίσκουν ρυθμό. Θα έχουν την ευκαιρία να φτιάχνουν την ψυχολογία τους έπειτα από ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην Euroleague. Για εμάς δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός θα κυριαρχήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα, τον βλέπω σίγουρα καλύτερο από τον Παναθηναϊκό αυτή τη σεζόν».

Οσο για τον εαυτό του και την καθιέρωσή του στην Ευρώπη, ο Αμερικανός τόνισε: «Στον Ολυμπιακό αντιμετώπισα δυσκολίες, όμως έμαθα πολλά, καθώς ο σύλλογος με βοήθησε να κατανοήσω το ευρωπαϊκό στυλ σε τακτικό και πνευματικό επίπεδο. Η παρουσία του Σπανούλη μπορεί να μου στερούσε χρόνο στο παρκέ, αλλά ήταν ένα σεμινάριο. Με τον Τρινκιέρι στην Μπάγερν συνεργάστηκα άψογα και πραγματικά δεν είχα λόγο να φύγω. Ομως η Μπασκόνια και η δυνατότητα να παίξω στην Ισπανία, ήταν μια εξαιρετική επιλογή για μένα. Είναι μια καινούργια πρόκληση που με γεμίζει κίνητρα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ