Μιλουτίνοφ – Το όνειρο που μετατρέπεται σε… εφιάλτη (vids)

Μιλουτίνοφ – Το όνειρο που μετατρέπεται σε… εφιάλτη (vids)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στάθηκε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ξανά άτυχος με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και to10.gr γράφει για ένα όνειρο που μετατρέπεται σε... εφιάλτη για τον Σέρβο σέντερ.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ συστήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινό το 2015 με τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Ο νεαρός τότε σέντερ ήρθε από την Παρτιζάν στους Πειραιώτες και ταυτόχρονα το όνομά του κυκλοφόρησε στη μπασκετική «πιάτσα».

Στους ερυθρόλευκους βελτιωνόταν χρόνο με τον χρόνο και έφτασε να θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα σέντερ στην Euroleague. Το μέλλον του στο λιμάνι ήταν προδιαγεγραμμένο να είναι βραχύβιο, καθώς ο Ολυμπιακός ήξερε πως δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα μεγαλύτερα «πορτοφόλια» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Κάπως έτσι, το καλοκαίρι του 2020, μετά από πέντε χρόνια στον Πειραιά, ένα πρωτάθλημα Ελλάδας και δύο συμμετοχές σε Final 4 της Euroleague, πήρε τα… ταλέντα του και μετακόμισε στην κρύα Μόσχα για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ.

Όντας πλέον στο δυναμικό μιας ομάδας της ευρωπαϊκής ελίτ, ο Μιλουτίνοφ θα είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο της Euroleague με καλύτερες πιθανότητες από ότι θα είχε με τον Ολυμπιακό, αλλά και να αποδείξει και με τη βούλα πως οι ικανότητες του ανήκουν στο κορυφαίο επίπεδο.

Ενάμιση χρόνο μετά όμως, ο 27χρονος Σέρβος σέντερ βλέπει τα όνειρά του να μετατρέπονται σε… εφιάλτη, με τους σοβαρούς τραυματισμούς να μην τον αφήνουν σε ησυχία.

Ο «μαγικός» Δεκέμβριος και ο «εφιαλτικός» Ιανουάριος

Η χρονιά στη Μόσχα ξεκίνησε, με τον Μιλουτίνοφ να πέφτει «θύμα» του κορωνοϊού μόλις στις αρχές Οκτωβρίου.

Κάτι όχι τόσο σπάνιο για τους αθλητές όλων των αθλημάτων την περσινή περίοδο, αλλά και πάλι ο Σέρβος σέντερ δεν κατάφερε να ξεφύγει από τον COVID-19.

Ωστόσο, η «περιπέτειά» του με τον κορωνοϊό αποτέλεσε παρελθόν μετά από λίγες μέρες, αν και η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση δεν ήταν… ρόδινη.

Βέβαια, ο Μιλουτίνοφ είχε δηλώσει πως φοβήθηκε αρκετά για την υγεία του, ενώ ο Δημήτρης Ιτούδης είχε αποκαλύψει πως στον αγώνα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, ο 27χρονος δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ζαλιζόταν.

Ο χρόνος λειτούργησε υπέρ του Σέρβου, ο οποίος ανέβαζε σιγά αλλά σταθερά τον ρυθμό του και έτσι έφτασε μέχρι την ανάδειξή του σε πολυτιμότερος παίκτης για τον μήνα Δεκέμβριο.

Ο Μιλουτίνοφ μέτρησε διψήφιους μέσους όρους σε πόντους και ριμπάουντ, έχοντας 12,5 σε κάθε κατηγορία, ενώ το ποσοστό του στα δίποντα άγγιξε το 66%, με την ΤΣΣΚΑ να έχει το απόλυτο σε έξι αγώνες εκείνο τον μήνα.

Όλα όμως «γκρεμίστηκαν» στις 29 Ιανουαρίου 2021 και στον εντός έδρας αγώνα της «ομάδας του λαού» με την Μπάγερν Μονάχου.

Ο Μιλουτίνοφ αγωνίστηκε 20:57, σημειώνοντας 16 πόντους και μαζεύοντας 7 ριμπάουντ. Οι Βαυαροί έφυγαν με το «διπλό» από τη Ρωσία, αλλά ο Ιτούδης είχε σημαντικότερα θέματα για να ασχοληθεί.

Ο Σέρβος σέντερ τραυματίστηκε στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου στον δεξιό του ώμο, αλλά η απόφαση του Έλληνα τεχνικού να τον επαναφέρει στο παρκέ αποδείχθηκε μοιραία.

Το πόρισμα ήταν βαρύ για τον Μιλουτίνοφ, ο οποίος θα έπρεπε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο 27χρονος χειρουργήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε άμεσα την αποθεραπεία του.

Ο Σέρβος πρόλαβε να αγωνιστεί σε 20 παιχνίδια της Euroleague, έχοντας κατά μέσο όρο 9,8 πόντους, 8,6 ριμπάουντ, 17,89 στην αξιολόγηση, σουτάροντας με 67% στα δίποντα (77/115), 50% στα τρίποντα (1/2) και 70,2% στις βολές (40/57).

Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται

Το να μένει ένας αθλητής για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός δράσης, είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να του συμβούν.

Η περίπτωση του Μιλουτίνοφ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και έτσι ο Σέρβος ήθελε να αποδείξει πολλά πράγματα στην αγωνιστική περίοδο που διανύουμε.

Ωστόσο, η ατυχία του χτύπησε ξανά την πόρτα, μόλις στα δύο πρώτα λεπτά της νέας σεζόν στην Euroleague. Το «Mediolanum Forum» αποτέλεσε τον τόπο του «εγκλήματος» και ο Τζίτζι Ντατόμε τον… θύτη.

Ο Μιλουτίνοφ «βούτηξε» για μια μπάλα μέσα στην αντίπαλη ρακέτα, με τον Ιταλό φόργουορντ να τον «πληγώνει» στο γόνατο. Ο 27χρονος αποχώρησε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο, με την ανησυχία να είναι έκδηλη στα πρόσωπα της ρωσικής ομάδας.

Τελικά, μετά τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε πως ο Σέρβος πως υπέστη μερική ρήξη έσω πλάγιου συνδέσμου, πράγμα που σημαίνει πως θα μείνει για αρκετό διάστημα εκτός, με την ΤΣΣΚΑ να μην το προσδιορίζει επακριβώς.

Ο Μιλουτίνοφ θα επιστρέψει και από αυτό τον τραυματισμό, αλλά ήδη τα «χτυπήματα» που έχει δεχθεί στη θητεία του στην «ομάδα του στρατού» είναι ικανά για να μετατρέψουν το όνειρό του… σε εφιάλτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ