Euroleague – Το «ταμείο» της πέμπτης ημέρας: Ο ασταμάτητος Σενγκέλια, ο Μήτογλου και οι πρωταθλητές σε… κρίση (vids)

Euroleague – Το «ταμείο» της πέμπτης ημέρας: Ο ασταμάτητος Σενγκέλια, ο Μήτογλου και οι πρωταθλητές σε… κρίση (vids)

Οι 33 πόντοι του Σενγκέλια ξεχώρισαν στην πέμπτη ημέρα της Euroleague, με τον Μήτογλου να συνεισφέρει στη νίκη της Αρμάνι και την Εφές να μην μπορεί να σηκώσει... κεφάλι.

Η πέμπτη ημέρα δράσης στη φετινή Euroleague ήταν και η πιο «γεμάτη», καθώς η βραδιά περιελάμβανε έξι παιχνίδια. Η διοργάνωση βαδίζει στην πρώτη διαβολοβδομάδα της σεζόν και σιγά σιγά οι ομάδες αρχίζουν να βρίσκουν τον ρυθμό τους και να ανεβάζουν την απόδοσή τους.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από την έδρα της Μπασκόνια (81-79), πληρώνοντας τα αρκετά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και έτσι έπεσε στο 1-2.

Ωστόσο, άλλα ήταν τα στοιχεία που ξεχώρισαν από τις αναμετρήσεις της Τρίτης και to10.gr σας τα παρουσιάζει.

Σενγκέλια δίχως… φρένα

Ο Τορνίκε Σενγκέλια έχει ξεκινήσει κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν, κάτι που απέδειξε και στο παιχνίδι απέναντι στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη επικράτησε με 77-67, με τον Γεωργιανό φόργουορντ να πετυχαίνει κάτι λιγότερο από το 1/3 των συνολικών πόντων της «ομάδας του στρατού».

Ειδικότερα, τελείωσε τον αγώνα με 33 πόντους (10/16 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 7/11 βολές), 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και ένα λάθος σε 36΄ συμμετοχής, «γράφοντας» 37 στο σύστημα αξιολόγησης. Η επιθετική του συγκομιδή αποτελεί και προσωπικό ρεκόρ, με το προηγούμενο να έρχεται τον Μάρτιο του 2019, σε ένα παιχνίδι της Μπασκόνια με την Μακάμπι, όπου είχε σκοράρει 31.

Ο Σενγκέλια συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο διπλό της ΤΣΣΚΑ απέναντι στην Αναντολού Εφές με 100-96, στο οποίο είχε σημειώσει 23 πόντους (5/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 7/8 βολές) και αναδείχθηκε MVP της 2ης αγωνιστικής.

Η… εμφάνιση του Μήτογλου

Ο Ντίνος Μήτογλου πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο στην Euroleague, βοηθώντας την να φτάσει στην εύκολη νίκη επί της Μακάμπι με 83-72. Ο Έλληνας φόργουορντ τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους (2/3 δίποντα, 4/6 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 τάπες σε 19΄ συμμετοχής, έχοντας τη μεγαλύτερη αξιολόγηση για την ομάδα του με 20.

Ο Μήτογλου βιώνει μια διαφορετική κατάσταση από ό,τι στον Παναθηναϊκό, καθώς στην Αρμάνι αποτελεί το back-up του Νίκολο Μέλι στη θέση «4», κάτι που έχει ως συνέπεια να αγωνίζεται λιγότερο και να μην παίρνει πολλές προσπάθειες. Ωστόσο, απέναντι στην Μακάμπι θύμισε τον περσινό καλό εαυτό του και τα όσα έκανε μπορούν να του δώσουν την έξτρα ώθηση για να σταθεροποιήσει την απόδοσή του σε υψηλά επίπεδα.

Μέχρι στιγμής στην Euroleague, ο 25χρονος μετρά 8,7 πόντους (5/12 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 1/2 βολές), 4,3 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ και 1,3 λάθη σε 15΄ κατά μέσο όρο.

Ούτε τώρα η Εφές

Η Αναντολού Εφές δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε τη Βιλερμπάν, παρά το γεγονός πως βρέθηκε στο +19 (37-56, 14΄), γνωρίζοντας την ήττα με καλάθι του Κώστα Αντετοκούνμπο (75-73). Οι πρωταθλητές Ευρώπης έγραψαν αρνητική ιστορία μετά από αυτό το αποτέλεσμα, καθώς ποτέ ξανά η ομάδα που κατέκτησε την Euroleague δεν ξεκίνησε με 0-3 την επόμενη χρονιά. Ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης ηττήθηκε στην πρεμιέρα από τη Ρεάλ με 82-69 και τη 2η αγωνιστική από την ΤΣΣΚΑ με 96-100.

Αντίστοιχο βέβαια ήταν και το ξεκίνημα στην περσινή περίοδο, όταν και είχε αρχίσει με 1-3 και στο τέλος πανηγύρισε την κατάκτηση της Εuroleague. Επόμενο παιχνίδι για την Εφές είναι στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο (15/10), ενώ στη συνέχεια αντιμετωπίζει την Ούνιξ και ταξιδεύει στην Αθήνα για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ