Ολυμπιακός – Όταν η Βαρκελώνη γίνεται… ερυθρόλευκη! (vids)

Ολυμπιακός – Όταν η Βαρκελώνη γίνεται… ερυθρόλευκη! (vids)

Τα μεγάλα διπλά του Θρύλου στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» - Η σπουδαία νίκη στα πλέι οφ του 2015, που άνοιξε τον δρόμο για το Final 4 της Euroleague και τρία δίπλα από το 2017.

Στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» θα είναι στραμμένα απόψε (22:00) όλα τα βλέμματα, με την Μπαρτσελόνα να υποδέχεται τον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστική της Euroleague. Μια μάχη ανάμεσα σε δύο αήττητες ομάδες, με τους Ερυθρόλευκους στις δύο πρώτες αγωνιστικές να κερδίζουν εντός έδρας τις Μπασκόνια (75-50) και Ρεάλ Μαδρίτης (74-68) και να δείχνουν ότι φέτος είναι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα.

Μετά τα δύο παιχνίδια στο ΣΕΦ, απόψε δίνουν το πρώτο τους εκτός έδρας ματς στη φετινή Euroleague, παίζοντας απέναντι σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Την Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και του Νικ Καλάθη, η οποία στις δύο πρώτες αγωνιστικές νίκησε τις Αλμπα (εντός, 96-64) και Μπάγερν (εκτός, 80-72). Ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, με τον Ολυμπιακό να έχει προετοιμαστεί για μια σκληρή μάχη, έχοντας ως στόχο να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο. Οι Ερυθρόλευκοι πέρσι επικράτησαν στην Ισπανία με 96-88, στο ματς που είχε γίνει στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Αυτή ήταν η 4η νίκη των Πειραιωτών στην Βαρκελώνη, από το 2003, που συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι δύο ομάδες σε επίπεδο Euroleague. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 13 φορές στην Βαρκελώνη, με τον Ολυμπιακό να έχει φύγει 4 φορές με το διπλό στις αποσκευές του.

Το πρώτο και το πιο σημαντικό

Στις 17 Απριλίου του 2015 η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε τους Ερυθρόλευκους στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» για το δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ. Στο πρώτο (15/4/2015) οι Καταλανοί είχαν επικρατήσει με 73-57 και έψαχναν το 2-0, που θα τους έφερνε μια… ανάσα από το F4.

Οι Πειραιώτες, όμως, παρότι έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, έκαναν ένα από τα καλύτερά τους παιχνίδια στην Euroleague και επικράτησαν με 76-62. Η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στην Βαρκελώνη, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους παίκτες του να αλώνουν το άντρο των Καταλανών και να φεύγουν με ένα σπουδαίο διπλό από την Ιβηρική Χερσόνησο. Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των πλέι οφ, ενώ στη συνέχεια η ομάδα του μεγάλου λιμανιού πέτυχε δύο νίκες στο ΣΕΦ και πήρε το εισιτήριο για το Final 4.

Πρωταγωνιστές στη νίκη των Πειραιωτών στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» ήταν οι Πρίντεζης και Σπανούλης, με πρώτο να έχει 22 πόντους και 9 ριμπάουντ και τον δεύτερο 16 πόντους και 5 ασίστ.

Τρία διπλά από το 2017

Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει κάνει μεγάλα παιχνίδια στην Βαρκελώνη και από το 2017 έχει πετύχει τρία διπλά σε πέντε ματς.

Στις 12/1/2017 οι Καταλανοί υποδέχθηκαν τους Πειραιώτες για την 17η αγωνιστική της regular season, με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν τη νίκη με 69-67. Ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, το οποίο έκρινε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.  Ο διεθνής γκαρντ με δύο βολές 7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, έκανε το 69-67 και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Μεγάλο παιχνίδι έκανε και πάλι ο Πρίντεζης, ο οποίος είχε 16 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Το 2018 οι Ερυθρόλευκοι άλωσαν και πάλι την Βαρκελώνη. Στις 18/12/2018 η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, με πρωταγωνιστές τους Μιλουτίνοφ και Σπανούλη, επικράτησε στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» με 69-60, για την 13η αγωνιστική της regular season. Ο Σέρβος σέντερ έκανε νταμπλ-νταμπλ, έχοντας 18 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ ο Σπανούλης ολοκλήρωσε το ματς με 14 πόντους, πετυχαίνοντας κομβικά καλάθια.

Το τελευταίο διπλό του Ολυμπιακού στην Βαρκελώνη έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο. Στις 8/12/2020 οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν εκτός έδρας την Μπαρτσελόνα και επικράτησαν με 96-88. Με τον Μπαρτζώκα στον πάγκο τους οι Ερυθρόλευκοι και έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, πέτυχαν σε μια σπουδαία νίκη για την 9η αγωνιστική της regular season. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Χασάν με 17, ενώ ακολούθησαν οι ΜακΚίσικ με 16, Σλούκας με 15, Παπανικολάου με 11 και Βεζένκοφ με 10 πόντους.

Αναλυτικά όλα τα παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ