Το στοιχείο που κάνει τη διαφορά στον φετινό Ολυμπιακό (vids)

Το στοιχείο που κάνει τη διαφορά στον φετινό Ολυμπιακό (vids)

Οι Ερυθρόλευκοι με την πιεστική άμυνά τους «πνίγουν» τους περιφερειακούς της αντίπαλης ομάδας και τους αναγκάζουν σε pull up σουτ και πολλά άστοχα τρίποντα. Σε τρια παιχνίδια οι Πειραιώτες έχουν δεχθεί μόλις 12 τρίποντα, σε 72 προσπάθειες!

Μια… ανάσα από μια σπουδαία νίκη έφτασε χθες το βράδυ ο Ολυμπιακός, με τους Ερυθρόλευκους να κοιτάζουν στα μάτια την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα.

Οι Πειραιώτες κόντραραν στα ίσια την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» και μάλιστα είχαν δύο ευκαιρίες με τον Κώστα Σλούκα για να πάρουν τη νίκη, μια στην κανονική διάρκεια και μία στην παράταση, αλλά δεν κατάφεραν να τις εκμεταλλευτούν και ηττήθηκαν με 79-78 για την 3η στροφή της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός, παρά την ήττα, με την εμφάνιση που πραγματοποίησε σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης, απέδειξε περίτρανα ότι έχει επιστρέψει και φέτος είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα.

Οι Ερυθρόλευκοι έβγαλαν ωραίες φάσεις στην επίθεση και εάν ήταν λίγο πιο εύστοχοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει το ροζ φύλλο, ενώ στην άμυνα έδωσαν και πάλι… ρεσιτάλ.

Στην κανονική διάρκεια ο Ολυμπιακός δέχθηκε μόλις 67 πόντους από την Μπαρτσελόνα, παρότι είχε απέναντί του μια από τις καλύτερες επιθέσεις της Euroleague. Αυτό μάλιστα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι η πολύ πιεστική άμυνα που παίζουν οι Πειραιώτες στην περιφέρεια τη φετινή σεζόν, αναγκάζοντας τους αντιπάλους τους να αστοχήσουν σε πολλά σουτ.

Χθες, η Μπαρτσελόνα τελείωσε το παιχνίδι έχοντας μόλις 20.8% στο τρίποντο, με τους παίκτες του Σαρούνας Γισικεβίτσιους να ευστοχούν στα 5 από τα 24 σουτ, που επιχείρησαν πίσω από τη γραμμή των 6.75 μ. Οι Ερυθρόλευκοι, όπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια στο ΣΕΦ με Μπασκόνια και Ρεάλ, πίεσαν πάρα πολύ στην περιφέρεια και υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους σε πολλά άστοχα σουτ.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα ανάγκασαν τους παίκτες της Μπαρτσελόνα σε πολλά pull up σουτ, με τους Καταλανούς πριν σουτάρουν να κάνουν ντρίμπλα, για να αποφύγουν την πιεστική άμυνα και να αποκτήσουν χώρο από τον παίκτη που τους μάρκαρε, για να μπορέσουν να εκτελέσουν.

Το ένα βηματάκι πίσω, πριν την εκτέλεση, έκανε τη διαφορά και προκάλεσε πολλά προβλήματα, όπως φαίνεται και από τα ποσοστά, στην ομάδα του Σαρούρας Γιασικεβίτσιους. Η Μπαρτσελόνα, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική ομάδα που… δεινοπάθησε απέναντι στην άμυνα του Ολυμπιακού, αφού τόσο η Μπασκόνια όσο και η Ρεάλ Μαδρίτης είχαν τραγικά ποσοστά στα τρίποντα.

Οι Βάσκοι ευστόχησαν μόλις στα 4 από τα 24 τρίποντα που εκτέλεσαν ήτοι στο 16.7%, ενώ ακόμα πιο χαμηλό ήταν το ποσοστό των Μαδριλένων, που είχαν 3/24 τρίποντα (12.5%). Συνολικά, σε τρία παιχνίδια στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί μόλις 12 τρίποντα, παρότι οι αντίπαλοί του έχουν εκτελέσει συνολικά 72 φορές έξω από τη γραμμή των 6.75.

Αναλυτικά

Μπασκόνια – 4/24 τρίποντα (16.7%)
Ρεάλ Μαδρίτης 3/24 τρίποντα (12.5%)
Μπαρτσελόνα 5/24 τρίποντα (20.8%)

Συνολικά: 12/72 τρίποντα (16.6%).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ