Παναθηναϊκός – Το «ναρκοπέδιο» της Μαδρίτης… (vids)

Παναθηναϊκός – Το «ναρκοπέδιο» της Μαδρίτης… (vids)

Ο Παναθηναϊκός δεν θα τεθεί αντιμέτωπος μόνο με τη Ρεάλ (22:00) στη Μαδρίτη, αλλά και με την πολύ κακή προϊστορία που τον συνοδεύει με τη «Βασίλισσα».

Ο Παναθηναϊκός επιμένει… ισπανικά. Οι πράσινοι παραμένουν στη χώρα της Ιβηρικής για να αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης (22:00) για την 4η αγωνιστική της EuroLeague, προερχόμενοι από την ήττα με 81-79 στην έδρα της Μπασκόνια. Είναι με διαφορά το υψηλότερο εμπόδιο που θα κληθούν να περάσουν οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, με τη διαφορά ανάμεσα στα ρόστερ των δύο ομάδων να είναι εμφανής.

Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στο «WiZink Center« της ισπανικής πρωτεύουσας για το καλύτερο δυνατό, όντας το απόλυτο αουτσάιντερ και χωρίς άγχος θα ψάξει κάτι που αναζητά εδώ και οχτώ χρόνια. Αυτό είναι το διάστημα που  έχει να πανηγυρίσει νίκη στην έδρα των «μερένγκες» το τριφύλλι, ενώ τρέχει γενικά ένα σερί 12 ηττών απέναντί τους.

Το «έπος» του 2013 και η συντριβή που γύρισε… μπούμερανγκ

21 Μαρτίου  2013. Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στη Μαδρίτη για την 12η αγωνιστική του Top16 της EuroLeague, με σκοπό να αντιμετωπίσει την πρώτη του ομίλου Ρεάλ με ρεκόρ 9-2, την στιγμή που αυτός καταλαμβάνει τη τελευταία θέση που δίνει εισιτήριο για την οχτάδα, έχοντας μια νίκη παραπάνω από την Ουνικάχα Μάλαγα.

Οι περισσότεροι περίμεναν να επικρατήσει εύκολα ή δύσκολα η «Βασίλισσα«, αλλά η παρέα του Διαμαντίδη και του Τσαρτσαρή είχε διαφορετική άποψη. Με τρομερή αυτοσυγκέντρωση και ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία, ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει με 74-73 και θα κάνει άλμα πρόκρισης στα playoff. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν ο «Τσάρτσα» με 16 πόντους, ενώ ο «3D» πρόσθεσε άλλους 14.

Έκτοτε, έχουν ακολουθήσει άλλες δέκα «πράσινες» επισκέψεις στο γήπεδο της Ρεάλ, με το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο και τον Παναθηναϊκό να φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι από το παρκέ.

Ωστόσο, πλέον η «Βασίλισσα» δεν κάνει διακρίσεις σε κάποια έδρα, μετρώντας δώδεκα σερί νίκες επί του τριφυλλιού. Πρέπει να γυρίσουμε στις 17 Απριλίου 2018 για να βρούμε επικράτηση του Παναθηναϊκού, με την αναμέτρηση να αφορά τα playoffs της EuroLeague.

Το τριφύλλι υποδεχόταν τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ, έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας και φρόντισε με το «καλημέρα» να δείξει τις διαθέσεις του. Το τελικό 95-67 και το προβάδισμα με 1-0 στη σειρά, σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις των πρασίνων, οι οποίοι όμως δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη δουλειά, χάνοντας τα τρία επόμενα παιχνίδια και μένοντας εκτός Final 4.

Την επόμενη χρονιά, οι δυο τους τα ξαναείπαν στην ίδια «πίστα», με το έργο των «μερένγκες« να είναι πιο εύκολο και το 3-0 να τα λέει όλα. Πέρυσι, δυσκολεύτηκε στο ΟΑΚΑ, καθώς χρειάστηκε διπλή παράταση για να φύγει με το διπλό (93-97), ενώ επικράτησε πιο άνετα από όσο δείχνει το 76-66 για το δεύτερο γύρο της regular season.

Συνοπτικά οι δέδεκα σερί νίκες της Ρεάλ επί του Παναθηναϊκού

Σεζόν 2017-18 – playoffs

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 82-89

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 81-74

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 89-72

Σεζόν 2018-19 

regular season

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 89-68

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 73-74

playoffs

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 75-72

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 78-63

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 82-89

Σεζόν 2019-20 – regular season

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 75-87

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 96-78

Σεζόν 2020-21 – regular season

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 92-96 παρ.

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 76-66

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ