Ολυμπιακός – Μπορεί ο Σλούκας να «μπει» στα παπούτσια του Σπανούλη; (poll)

Ολυμπιακός – Μπορεί ο Σλούκας να «μπει» στα παπούτσια του Σπανούλη; (poll)

Ο Κώστας Σλούκας αστόχησε στο σουτ νίκης απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ανοίγοντας πάλι τη συζήτηση γύρω από τον ηγέτη του νέου Ολυμπιακού. To10.gr θέτει το ερώτημα στους αναγνώστες του, βάζοντας στην εξίσωση τον θρύλο της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη.

Ο Κώστας Σλούκας πραγματοποίησε τη μεγάλη του επιστροφή στον Ολυμπιακό το προηγούμενο καλοκαίρι, αφήνοντας μετά από πέντε σεζόν τη Φενέρμπαχτσε και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, για να γίνει ο νέος ηγέτης των ερυθρόλευκων. Η αποχώρηση από την ενεργό δράση του θρύλου της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη επίσπευσε τις διαδικασίες, με τον Θεσσαλονικιό γκαρντ να παίρνει το χρίσμα της διαδοχής στην… ηγεσία.

Το βάρος στις πλάτες του Σλούκα είναι το δίχως άλλο βαρύ. Όχι μόνο αυτός, αλλά ίσως και κανένας άλλος παίκτης στην Ευρώπη θα μπορούσε να αντέξει τις ευθύνες και τις προσδοκίες που του αναλογούν μετά την απόσυρση του μεγαλύτερου παίκτη στην ιστορία του συλλόγου. Ωστόσο, στον κόσμο του μπάσκετ και ειδικά του ελληνικού, οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες, με τον 31χρονο γκαρντ να έχει μπει στο «μικροσκόπιο» και στην ίδια εξίσωση με τον Σπανούλη.

Αφορμή αποτέλεσε το άστοχο σουτ απέναντι στην Μπαρτσελόνα για την 3η αγωνιστική της EuroLeague που θα έδινε τη νίκη στους ερυθρόλευκους μέσα στο «Palau Blaugrana». Σε πολλούς το μυαλό θα ταξίδεψε και θα ονειρεύτηκε την ίδια κατάσταση, αλλά η μπάλα να είναι στα χέρια του πρώτου σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο Βασίλης Σπανούλης είχε… καλομάθει τους φίλους του Ολυμπιακού στα buzzer beater, «σκοτώνοντας» ουκ ολίγες φορές τους αντιπάλους του. Άλλωστε το προσωνύμιο Kill Bill δεν έχει βγει τυχαία. Ο εμβληματικός αρχηγός των ερυθρόλευκων δεν έκανε διακρίσεις, χαρίζοντας νίκες και πρωταθλήματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Από την άλλη, και ο Κώστας Σλούκας έχει τις δικές του στιγμές δόξας, ωστόσο δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικός με τον… προκάτοχό του. Ο «Σλούκι Σλουκ», με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχει να θυμάται εκείνο το ανεπανάληπτο σουτ-προσευχή από το κέντρο του γηπέδου, που έστειλε το παιχνίδι με τη Γαλατασαράι στην παράταση, ενώ η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι στο περσινό ματς, και πάλι απέναντι στην Μπαρτσελόνα, με το φόλοου που επιχείρησε να βρίσκει στεφάνι και να δίνει τη νίκη στους «μπλαουγκράνα» με 76-74.

Τη περσινή χρονιά επίσης, είχε δείξει τη ψυχραιμία του στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ευστοχώντας σε δύο ελεύθερες βολές (73-73), στέλνοντας το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 87-89. Η ιστορία του Σλούκα με τα buzzer beater συνεχίζεται με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε, όπου είχε κάποιες όμορφες και άσχημες στιγμές σε αυτή την πενταετία.

Ο Έλληνας γκαρντ δεν δίστασε σε αρκετές περιπτώσεις να πάρει την ευθύνη για να χαρίσει τη νίκη στα «καναρίνια» ή να τα κρατήσει ζωντανά, στέλνοντας την αναμέτρηση στην παράταση, με την κατάληξη να είναι τις περισσότερες φορές ευτυχής. Ο αθλητισμός καλύπτει όλα τα φάσματα και έχει την ικανότητα να δημιουργεί ήρωες, αλλά και μοιραίους.

To10.gr δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να αποφασίσουν εάν ο Κώστας Σλούκας μπορεί να «μπει» στα παπούτσια του Βασίλη Σπανούλη και να προσφέρει στους ερυθρόλευκους φιλάθλους ανάλογες στιγμές με αυτές του θρυλικού Kill Bill.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ