Euroleague – Ο Παναθηναϊκός, τo «τρένο» της Αρμάνι και τα θρίλερ (pics)

Euroleague – Ο Παναθηναϊκός, τo «τρένο» της Αρμάνι και τα θρίλερ (pics)

Η πρώτη δόση της πέμπτης αγωνιστικής της Euroleague έλαβε χώρα χθες με πέντε ματς που όλα είχαν νικητές με μικρές διαφορές και τον Παναθηναϊκό να... ξυπνά αργά. To10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

«Πράξη» πρώτη για την πέμπτη αγωνιστική της Euroleague με πέντε ματς στα οποία οι νικητές τα «χρειάστηκαν». Η Αρμάνι συνεχίζει ακάθεκτη, ο Παναθηναϊκός και Ζαλγκίρις ψάχνονται, την ώρα που η Εφές ελπίζει πως… άρχισε η αντεπίθεση.

Ο Παναθηναϊκός άργησε να αντιδράσει

Το «Τριφύλλι» έψαχνε τη δεύτερή του νίκη και προσπάθησε να το πράξει στο Τελ Αβίβ. Παρότι η Μακάμπι ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, παραλίγο να το γυρίσει στην τελευταία περίοδο.

Επτά λεπτά πριν τη λήξη έχανε με 20 πόντους (64-44). Με ένα φοβερό ντεμαράζ μείωσε στους 2 (75-73), 8 δευτερόλεπτα πριν το τέλος αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή. Στα θετικά της εμφάνισης του Παναθηναϊκού είναι η… συμπαράσταση που είχε ο Παπαπέτρου, καθώς πέρα από τους 15 του αρχηγού, ο Γουάιτ, ο Νέντοβιτς και ο Μέικον προσέθεσαν 14, 13 και 17 αντίστοιχα.

Αντίθετα ο Πέρι έμεινε στο απόλυτο 0 επιθετικά και Παπαγιάννης-Έβανς έμειναν στα ρηχά. Έτσι οι γηπεδούχοι τη γλίτωσαν ενώ δέχθηκαν 14 τρίποντα έναντι μόλις 6 από πλευράς τους.

Η Αρμάνι δεν καταλαβαίνει από πίεση

Ο Έτορε Μεσίνα βλέπει την ομάδα του να κερδίζει με όλους τους τρόπους. Εντός έδρας, εκτός έδρας, με μεγάλες διαφορές, πλέον και με οριακές.

Είδε την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο ημίχρονο με 14 πόντους (26-40), σε ένα διάστημα που τίποτα δεν πήγαινε καλά και οι Γάλλοι έδειχναν έτοιμοι για μια ακόμα «κηδεία».

Στο δεύτερο μισό, Σιλντς, Ντιλέινι και Μέλι πήραν μπρος, τελειώνοντας το ματς με 41 πόντους αθροιστικά. Η διαφορά μαζεύτηκε και ο Χάινς έκρινε το ματς δίχως να σκοράρει. Ένα δικό του ριμπάουντ έδωσε την ευκαιρία στον Χολ να σημειώσει τους μοναδικούς του πόντους στην ανμέτρηση, χαρίζοντας τη νίκη στους γηπεδούχους, που παραμένουν αήττητοι.

Οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Οκομπό να είναι εξαιρετικός σε ένα ακόμη ματς με 25 πόντους, αλλά να μη μπορεί να αποτρέψει την ήττα, με την μπάλα να του παίζει άσχημο παιχνίδι στο τελευταίο σουτ.

Ριμπάουντ και βολές δεν μπόρεσαν να σώσουν τη Ζαλγκίρις

Η Ζαλγκίρις ήθελε να γευτεί τη χαρά της νίκης για πρώτη φορά φέτος, αλλά η Μπάγερν της χάλασε τα σχέδια. Αν και η ομάδα του Ζντοβτς πάλεψε και είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, μετά κατέρρευσε.

Παρότι είχε 13 ριμπάουντ παραπάνω (44 έναντι 31) και 27 ελεύθερες βολές, εκ των οποίων οι 20 εύστοχες, είδε τον Λούτσιτς να επιστρέφει για την Μπάγερν και να δίνει 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και να κερδίζει 8 φάουλ, κρίνοντας το παιχνίδι.

Η Εφές «έσπασε το ρόδι».

Κι όμως χρειάστηκε να έρθει η πέμπτη αγωνιστική για να βγάλει αντίδραση η περσινή πρωταθλήτρια. Ο Λάρκιν μπορεί να μην σκόραρε πολύ, όμως Μπομπουά, Πλάις, Μπράιαντ και Μοερμάν έβαλαν μαζί 50 από τους 71.

Κάναν, Μπράουν και Χεζόνια έκαναν αξιοπρεπή προσπάθεια ως αντίπαλο δέος με 45, όμως ο Ο Τζέι Μέγιο ήταν άφαντος και οι Ρώσοι δεν είχαν το κάτι παραπάνω στα τελευταία λεπτά.

Ο ρέκορντμαν Πουαριέ και ο Κοζέρ γλίτωσαν τη Ρεάλ.

Το ματς της Μαδρίτης ήταν ζόρικο από την αρχή ως το τέλος, με τη Ρεάλ να κυνηγά στη μεγαλύτερη διάρκεια. Ευτυχώς για τους Μαδριλένους, Πουαριέ και Κοζέρ δεν παράτησαν την προσπάθεια. Ο πρώην NBAερ μάζεψε ούτε ένα ούτε δύο αλλά 17 ριμπάουντ, κάνοντας ρεκόρ συλλόγου στη Euroleague, και ο συμπατριώτης του ανέλαβε το σκοράρισμα και με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της «Βασίλισσας».

Ο 17χρονος Ελί Εντιαγέ έγινε ο δωδέκατος παίκτης από το «φυτώριο» του συλλόγου, που παίρνει χρόνο συμμετοχής από τότε που ο Πάμπλο Λάσο ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία, τη σεζόν 2011-2012.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ