Στην αγορά για παίκτη ο Ολυμπιακός – Προτάθηκε ο ελεύθερος Ταρίκ Μπλακ

Στην αγορά για παίκτη ο Ολυμπιακός – Προτάθηκε ο ελεύθερος Ταρίκ Μπλακ

Οι ενοχλήσεις του Χασάν Μάρτιν στο γόνατο αναγκάζουν τον Ολυμπιακό να κάνει ενέργειες για την ενίσχυσή του στη θέση «5». Αλλά όχι μόνο...

Είναι πανθομολογούμενο. Η ομάδα που έχει φτιάξει φέτος ο Ολυμπιακός, είναι η καλύτερη, η πιο ομοιογενής εάν θέλετε, των τελευταίων χρόνων. Μια ομάδα με αρχή και τέλος. Με καλούς παίκτες, με καλή χημεία. Αλλά και με ανάγκες. Ανάγκες που θα κληθεί να τις καλύψει μέσω της αγοράς, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιβεβαίωσε ότι ο Ολυμπιακός είναι ενεργός στην αγορά. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Συμβαίνει διαρκώς. Οι Ερυθρόλευκοι κινούνται στο μεταγραφικό παζάρι και αναζητούν τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Λύσεις που θα τους ανεβάσουν επίπεδο. Και θα τους δώσουν στοιχεία στο παιχνίδι τους, που τους λείπουν αυτή τη στιγμή.

Οι συνεχιζόμενες ενοχλήσεις στα γόνατα του Χασάν Μάρτιν είναι μια ιδιαίτερη συνθήκη. Ο Αμερικανός σέντερ, αφού έμεινε εκτός 12άδας κόντρα στον Ηρακλή, θα χάσει και τα δύο παιχνίδια με Αλμπα Βερολίνο και Φενέρμπαχτσε. Αλλά αυτό δεν αποκλείεται να είναι μόνο η αρχή. Καθώς έως τώρα δεν έχει φανεί εξέλιξη στην κατάστασή του. Τουλάχιστον όχι προς το καλύτερο. Με αποτέλεσμα η απόδοση του Μάρτιν να είναι κάτω ακόμη και από τα περσινά του στάνταρ.

Ο Ολυμπιακός κοιτούσε για παίκτη πριν ακόμη ενταθεί το πρόβλημα του Μαρτίν. Κοιτούσε παίκτη για τις θέσεις 3-4. Εναν… ημίψηλο αθλητικό φόργουορντ, καλό αμυντικό, που θα μπορούσε να δώσει διαφορετικά στοιχεία στο ρόστερ και να καλύψει κάποια κενά που προκύπτουν στη διάρκεια των αγώνων, είτε στο «3» είτε στο «4». Αλλά πλέον, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ασχολείται και με σέντερ.

Από τη στιγμή που ο Μάρτιν δείχνει να μην μπορεί να βοηθήσει σε αυτή τη φάση, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να μείνει μόνο με τον Φαλ, με δεύτερο σέντερ τον Χρηστίδη και κατά συνθήκη 5άρι τον Ζαν-Σαρλ. Θα προσπαθήσει να βρει έναν παίκτη με διαφορετικά στοιχεία από του Γάλλου. Έναν αθλητικό rim protector, καλό ριμπάουντερ, καλό στο pick ‘n roll.

Το πρώτο όνομα που έχει μπει στη λίστα των ψηλών που βρίσκονται στα υπόψη δεν είναι άλλος από τον «πολύ» Ταρίκ Μπλακ. Ο 29χρονος Αμερικανός ψηλός είναι «περίεργο» παιδί. Υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για τον χαρακτήρα και τον επαγγελματισμό του, αλλά η αλήθεια είναι πως εάν μπει στο σύνολο, εάν προσαρμοστεί σε μια ομάδα και έχει συγκεκριμένο ρόλο, μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς. Παίκτη που θα κάνει τη διαφορά.

Το κασέ του παραμένει υψηλό, αλλά μετά το ιδιαίτερο και βραχύβιο πέρασμά του από τη Ζενίτ και την πρόσφατη αποδέσμευσή του από τους Ντένβερ Νάγκετς (σ.σ. ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα το δεκαήμερο συμβόλαιο που είχε υπογράψει), είναι ελεύθερος. Και άρα περιμένει προτάσεις. Ισως και μικρότερες από ό,τι προβλέπει το κασέ του.

Ο 29χρονος σέντερ μετράει 220 παιχνίδια στο ΝΒΑ με Ρόκετς και Λέικερς (4,9 πόντοι-4,7 ριμπάουντ), ενώ από το 2018 μέχρι πέρυσι τον είδαμε στην Ευρωλίγκα με Μακάμπι και Ζενίτ (9,1 πόντοι-4,8 ριμπάουντ σε 50 ματς).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ