Το ρεκόρ που έσπασε με την Αλμπα ο Ολυμπιακός (vid)

Το ρεκόρ που έσπασε με την Αλμπα ο Ολυμπιακός (vid)

Είναι η πρώτη φορά από τότε που υιοθετήθηκε το νέο σύστημα διεξαγωγής (σ.σ 2016-2017), που ο Ολυμπιακός ξεκινάει με τέσσερις σερί νίκες στο ΣΕΦ!

Ο Ολυμπιακός μπορεί να αγχώθηκε απέναντι στην μαχητική Άλμπα Βερολίνου, αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη με 87-83, για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Μια σημαντική νίκη, που μπορεί να αποδειχθεί… χρυσάφι στην εξέλιξη της διοργάνωσης.

Οι Ερυθρόλευκοι ξεπέρασαν το εμπόδιο της γερμανικής ομάδας και έκαναν το «4 στα 4» στο ΣΕΦ, αφού είχαν προηγηθεί οι νίκες με Μπασκόνια, Ρεάλ Μαδρίτης και Ζαλγκίρις. Οι Πειραιώτες ανέβηκαν στο 4-2 και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στην αναμέτρηση που ακολουθεί την ερχόμενη Πέμπτη (28/10) με την Φενερμπαχτσέ για την 7η αγωνιστική.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από τότε που υιοθετήθηκε το νέο σύστημα διεξαγωγής (σ.σ από τη σεζόν 2016-2017), που ο Ολυμπιακός ξεκινάει με τέσσερις σερί νίκες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ένα στατιστικό στοιχείο που μπορεί να κάνει τη διαφορά στη φετινή σεζόν και να βοηθήσει την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να πιάσει το… όριο εισόδου στα πλέι οφ.

Οι Πειραιώτες πέρσι είχαν ηττηθεί εντός έδρας την πρώτη αγωνιστική από την Ζαλγκίρις με 68-67, ενώ τη σεζόν 2019/2020 είχαν πετύχει μόλις μια νίκη στο ΣΕΦ, πριν ηττηθούν από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 77-68, για την 3η αγωνιστική. Τη σεζόν 2018-2019 η ομάδα του μεγάλου λιμανιού είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά την Ευρωλίγκα, πετυχαίνοντας εκτός έδρας νίκες κόντρα σε Κίμκι και Μπασκόνια, αλλά στο πρώτο ματς που έδωσε στο ΣΕΦ ηττήθηκε από την Αρμάνι με 99-75, για την 3η αγωνιστική.

Το καλύτερο εντός έδρας σερί μέχρι τώρα ήταν οι 3 νίκες που είχαν πετύχει οι Ερυθρόλευκοι τη σεζόν 2017-2018, όταν είχαν κερδίσει τις Μπασκόνια, Μάλαγα και Κίμκι. Στο τέταρτο εντός έδρας ματς, όμως, είχαν ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό με 70-62. Την πρώτη σεζόν με το νέο σύστημα (2016-2017) είχαν πετύχει δύο σερί νίκες απέναντι σε Εφές και Αρμάνι, αλλά είχαν ηττηθεί στο τρίτο ματς που είχαν δώσει στο ΣΕΦ από την ΤΣΣΚΑ.

Φέτος, για πρώτη φορά από τότε που έχουμε το νέο σύστημα διεξαγωγής, οι Πειραιωτές ξεκινούν με τέσσερις σερί νίκες, ενώ την Πέμπτη θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν το «5 στα 5», αφού θα φιλοξενήσουν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Φενερμπαχτσέ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Ερυθρόλευκοι είχαν ξεκινήσει με τέσσερις συνεχόμενες νίκες και την τελευταία σεζόν, που υπήρχε το προηγούμενο σύστημα διεξαγωγής (2015/2016). Υπενθυμίζουμε ότι τότε είχαμε αρχικά έναν όμιλο των 6 ομάδων και στη συνέχεια Top-16. Τη σεζόν 2015/2016 οι Πειραιώτες είχαν κάνει επίσης «4 στα 4» νικώντας στο Φάληρο τις Τσεντεβίτα, Λιμόζ, Μπασκόνια και Αρμάνι, πριν ηττηθούν από την Εφές (81-68), για την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης της διοργάνωσης. Εκείνη τη σεζόν ο Ολυμπιακός είχε αποκλειστεί στο Top-16.

Το καλύτερο ρεκόρ για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, πριν το φετινό των 4 νικών, ήταν οι 9 συνεχόμενες εντός έδρας επιτυχίες που είχαν τη σεζόν 2014-2015. Στην πρώτη φάση οι Ερυθρόλευκοι είχαν «5 στα 5» στο ΣΕΦ.

Είχαν νικήσει Μπασκόνια, Γαλατάσαραϊ, Βαλένθια, Νεπτούνας και Ερυθρό Αστέρα στην πρώτη φάση και Αρμάνι, Μπασκόνια, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ουνικάχα στο Top-16, πριν ηττηθούν από την Φενερμπαχτσέ με 73-64. Εκείνη τη σεζόν οι Ερυθρόλευκοι είχαν φτάσει στον τελικό της Ευρωλίγκας, όπου είχαν ηττηθεί από την οικοδέσποινα Ρεάλ Μαδρίτης με 78-59.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ