Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπαρτσελόνα 85-68

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπαρτσελόνα 85-68

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ «έπνιξε» από το πρώτο λεπτό την Μπαρτσελόνα και επικράτησε με σκορ 85-68, υποχρεώνοντας τους «μπλαουγκράνα» στην πρώτη τους φετινή ήττα.

Αήττητο ήταν και πάει για την Μπαρτσελόνα! Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έπαιξε σεμιναριακή άμυνα απέναντι στους «μπλαουγκράνα», επικρατώντας με σκορ 85-68 στο «Γιαντ Ελιάου» και υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους στην πρώτη τους φετινή ήττα στη διοργάνωση.

Οι Ισραηλινοί είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης σε ολόκληρη τη διάρκεια και αν εξαιρέσουμε την τρίτη περίοδο, τότε δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Κορυφαίος για το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν ο Τζέιμς Νάναλι που είχε 17 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Σκότι Ουίλμπεκιν που πρόσθεσε άλλους 16. Από την άλλη πλευρά, για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ξεχώρισαν οι Κόρι Χίγκινς και Νίκολα Μίροτιτς με 20 και 17 αντίστοιχα, ενώ ο Νικ Καλάθης είχε 9 πόντους και 6 ασίστ.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μακάμπι Τελ Αβίβ έπιασε από τον… λαιμό την Μπαρτσελόνα, από το πρώτο δευτερόλεπτο, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και κάνοντας ένα εξαιρετικό παιχνίδι στην επίθεση δείχνοντας πως δεν θα ήταν εύκολα τα πράγματα για τους «μπλαουγκράνα». Η διαφορά όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε όλο και περισσότερο. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Ισραηλινούς να έχουν ως παρακαταθήκη το +20 (56-36).

Στο τρίτο δεκάλεπτο όπως ήταν λογικό η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έβγαλε αντίδραση, καταφέρνοντας να μειώσει την απόστασή της από το σκορ, με τη Μακάμπι να μην μπορεί να αποδώσει το ίδιο επιθετικά. Ωστόσο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπορούσαν και διατηρούσαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα.

Η τελευταία περίοδος ήταν κι αυτή εξαιρετική για την «ομάδα του λαού» που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στην Μπαρτσελόνα, υποχρεώνοντάς της στην πρώτη της φετινή ήττα στη Euroleague.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ