Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 91-71

Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 91-71

Ο Νικ Καλάθης έκανε τα πάντα (17π., 10 ασίστ, 5 ριμπ, 6 κλεψίματα) και ο Παναθηναϊκός πήρε μια άνετη νίκη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (91-71) και έμεινε στο «κυνήγι» της τέταρτης θέσης που δίνει πλεονέκτημα έδρας.

Ο Παναθηναϊκός με μπροστάρη τον φανταστικό Νικ Καλάθη (17π., 10 ασίστ, 5 ριμπ, 6 κλεψίματα) πήρε μια άνετη νίκη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (91-71) και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες του για πλεονέκτημα έδρας!

Οι «πράσινοι» ήταν πολύ καλοί σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, είχαν ρυθμό, σωστές επιλογές και αποτελεσματική άμυνα, απέναντι βέβαια σε μια ομάδα που ήταν αδύναμη με πολλά μειονεκτήματα και η οποία δεν μπορούσε να απειλήσει.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση με τον Καλάθη να οργανώνει υποδειγματικά τους συμπαίκτες του, τον Σίνγκλετον να είναι πολύ καλός σε άμυνα και επίθεση, αλλά και τον Τζέιμς να παίζει ώριμα. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι ήταν κακοί στην άμυνα, είχαν αργές επιστροφές και έπαιζαν επιπόλαια στην επίθεση. Ετσι οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 17-2 στο 5’ έχοντας τον έλεγχο στην αναμέτρηση.

Στη συνέχεια όμως ο Ερυθρός Αστέρας «πάγωσε» το ρυθμό, κατάφερε να βάλει τη μπάλα στο λόου ποστ και να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, που άρχισε να παίζει περισσότερο με το ένστικτο και λιγότερο με τη λογική.

Η διαφορά μάλιστα «ροκανίστηκε» στους 4 πόντους (36-32 στο 16’) με τον Ομιτς να πηγαίνει σε παιχνίδι επαφών και να κερδίζει βολές και τον Ρότσεστι να έχει 5 ασιστ.

Στη συνέχεια όμως η επιστροφή των Τζέιμς και Καλάθη στην πεντάδα έδωσε περισσότερες λύσεις στον Παναθηναϊκό που αύξησε το προβάδισμα και τελείωσε το πρώτο μέρος με 47-38 έχοντας 14 ασιστ και 4/10 τρίποντα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ανέβασε την πίεσή του στην άμυνα, έκλεψε πολλές μπάλες, είχε καλό τρανζίσιον με τον Τζέιμς και ξέφυγε στο σκορ.

Με τους Καλάθη, Αντετοκούνμπο, Πέιν και Σίνγκλετον να τρέχουν παντού και να πιέζουν είχε δημιουργήσου ένα «τείχος» στην άμυνά του αναγκάζοντας τους Σέρβους να κάνουν κακές επιθέσεις. Ετσι η διαφορά έφτασε στους 22 πόντους (72-50 στο 28’) με τον Πασκουάλ να είναι αναμφίβολα ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν εκμεταλλευόμενοι ένα κακό διάστημα των «πρασίνων», που έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο και μείωσαν στους 12 πόντους (80-68 στο 34’).

Ο Πασκουάλ πήρε ταϊμ άουτ και άλλαξε το πλάνο του όχι όμως και την πεντάδα, η οποία αντέδρασε σωστά και ανέβασε τη διαφορά στους 19 πόντους (87-68 στο 38’).

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με το τελικό 91-71.

Από τον Παναθηναϊκό οι Σίνγκλετον (21π), Καλάθης (17π., 10 ας, 5ριμπ) και Αντετοκούνμπο (5π,) ήταν οι καλύτεροι παίκτες.

Από τους Σέρβους οι Νταβίντοβατς (17π.) και Ομιτς (15π.) διακρίθηκαν.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 47-38, 77-56, 91-71

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ