Ολυμπιακός – Οι «Fantastic Five» του Γιώργου Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός – Οι «Fantastic Five» του Γιώργου Μπαρτζώκα

Εσύ ξέρεις ποια είναι η πιο αποδοτική πεντάδα του φετινού Ολυμπιακού;

Ο Ολυμπιακός δείχνει ασταμάτητος στο ξεκίνημα της EuroLeague και στέλνει συνεχόμενα »μηνύματα» προς όλες τις πλευρές πως φέτος η χρονιά θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αγωνίζονται σαν ένα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις ολόκληρης της Ευρώπης. Οι ερυθρόλευκοι έχουν για μεγάλο «όπλο» τους το ΣΕΦ, το οποίο έχουν μετατρέψει σε «κάστρο» μετρώντας το απόλυτο σε έξι αγώνες.

Ο κόσμος γεμίζει τις εξέδρες και απολαμβάνει όσα γίνονται στο παρκέ, με τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία για το επόμενο παιχνίδι να περισσεύει. Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός «στραγγαλίζει» συνεχώς τους αντιπάλους του, δεχόμενος 70 πόντους κατά μέσο όρο, έχοντας τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης πίσω μόνο από τον Ερυθρό Αστέρα. Αναγκάζουν ωστόσο όποια ομάδα βρεθεί απέναντί του να σουτάρει με μόλις 48,3% στα δίποντα και 42,5% στα τρίποντα, τα χειρότερα ποσοστά ανάμεσα στους 18 «μονομάχους».

Μπασκόνια, Ρεάλ Μαδρίτης, Ζαλγκίρις Κάουνας, Φενέρμπαχτσε και Μονακό έχουν νιώσει στο «πετσί» τους τι εστί ερυθρόλευκη άμυνα, με τα χέρια των παικτών του Μπαρτζώκα να είναι συνεχώς ενεργά και να μικραίνουν συνεχώς το γήπεδο. Μονάχα οι Άλμπα Βερολίνου και ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχουν ξεπεράσει το φάσμα των 80 πόντων, με την Μπαρτσελόνα να σκοράρει 79 μετά από ένα έξτρα πεντάλεπτο παιχνιδιού.

To10.gr «πιάνεται» από την εντυπωσιακή εκκίνηση του Ολυμπιακού και παρουσιάζει τις πιο αποδοτικές πεντάδες των ερυθρόλευκων στη σεζόν, με βάση τα στατιστικά στοιχεία που αντλήθηκαν από το «3StepsBasket».

Μια «αχώριστη» τετράδα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκινά το παιχνίδι βάζοντας κατά κύριο λόγο πρώτους στο παρκέ τους Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ. Είναι η πεντάδα που βρίσκεται το μεγαλύτερο διάστημα μέσα στο γήπεδο, διότι πέρα των άλλων είναι και αποδοτική, με τον Ολυμπιακό να είναι στο +19 με αυτούς (202-183).

Ωστόσο, η κορυφή ανήκει σε άλλους αν και ο Έλληνας τεχνικός την χρησιμοποιεί λιγότερο. Σλούκας, Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ, Ζαν-Σαρλ και Πρίντεζης φέρνουν τον Ολυμπιακό στο +25 (56-31), ενώ η τριάδα κλείνει με τους Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Ζαν-Σαρλ, Βεζένκοφ και Φαλ, με τους ερυθρόλευκους να βρίσκονται στο +10 (21-11) από τους αντιπάλους του.

Ωστόσο, αυτό που κάνει ιδιαίτερο τον φετινό Ολυμπιακό και δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε αριθμούς είναι πως όποιος και να αγωνίζεται, η εικόνα παραμένει αναλλοίωτη, με την ένταση και τη δίψα να αποτυπώνεται και στους δώδεκα του ρόστερ.

Τα στατιστικά απέναντι στη Μονακό

Ο Ολυμπιακός έκανε άλλη μια καταπληκτική εμφάνιση, με τη Μονακό να «παραδίνεται» από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και έπειτα. Οι Μονεγάσκοι τελείωσαν με season low στο σκοράρισμα (65 πόντους), στο offensive efficiency (83,3) και στα σουτ εντός πεδιάς (35,8%).

Από την άλλη ήταν μια από τις καλύτερες βραδιές για τρεις παίκτες των ερυθρόλευκων, με τον Γουόκαπ να έχει το καλύτερο επιθετικό του παιχνίδι για φέτος με 11 πόντους, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 24 πόντους όσο ήταν ο Σλούκας ήταν στο παρκέ, ενώ με τον Λαρεντζάκη ήταν μπροστά με 12, με τον Έλληνα γκαρντ να κάνει ρεκόρ στη χρονιά στα ριμπάουντ με έξι.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ