Ζενίτ – Ολυμπιακός 84-78 – «Λίγος» στην Αγία Πετρούπολη ο Ολυμπιακός

Ζενίτ – Ολυμπιακός 84-78 – «Λίγος» στην Αγία Πετρούπολη ο Ολυμπιακός

Αδίκησε τον εαυτό του ο Ολυμπιακός στην Αγία Πετρούπολη και ηττήθηκε από τη Ζενίτ με 84-78, σε ένα ματς που πλήρωσε την κακή άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, τα χαμένα σουτ στο δεύτερο και το μπλακ άουτ μετά το 58-59 στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου – Πάλεψε μόνος του ο Τόμας Ουόκαπ, που είχε 17 πόντους σε 24 λεπτά.

Δεν τα κατάφερε στη Ρωσία ο Ολυμπιακός, με τους Ερυθρόλευκους να χάνουν από την Ζενίτ με 84-78, για την 9η αγωνιστική της Euroleague. Ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του, με τους Πειραιώτες να πληρώνουν την κακή άμυνα στο πρώτο μέρος, όταν δέχθηκαν 49 πόντους, τα πολλά χαμένα σουτ στην τρίτη περίοδο, αλλά και το μπλακ άουτ που είχαν στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν προηγήθηκαν με 59-58, με το καλάθι του Μουσταφά Φαλ.

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος είχε 17 πόντους, με τους 12 από αυτούς να είναι στην πρώτη περίοδο. Οι Σλούκας και Φαλ είχαν από 13, ενώ διψήφιο αριθμό πόντων είχε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 11. Από τους νικητές, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπάρον με 14, με τους Κουζμίνσκας και Λόιντ να ακολουθούν με 12 και να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Μετά από αυτή την ήττα ο Ολυμπιακός έπεσε στο 6-3, ενώ το ίδιο ρεκόρ έχει πλέον και η Ζενίτ. Οι Πειραιώτες πλέον αφήνουν πίσω τους το παιχνίδι με τους Ρώσους και στρέφουν το βλέμμα τους στην αναμέτρηση που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ (14/11) για την Basket League.

Καλύτερη η Ζενίτ

Η Ζενίτ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να προηγείται με 7-2, με καλάθια των Φράνκαπ, Λόιντ και Μίκι. Ο Λόιντ με νέο τρίποντο έκανε το 10-4 για τη ρώσικη ομάδα, με τον Ολυμπιακό να απαντάει με πέντε πόντους του Ουόκαπ για το 10-9. Ο Πονίτκα με λέι απ έκανε το 12-9 για τη Ζενίτ, αλλά ο Ουόκαπ με νέο τρίποντο ισοφάρισε σε 12-12. Οι Ρώσοι με τρίποντο του Μίκι και πέντε πόντους από τον Φράνκαπ, όμως, βρέθηκαν και πάλι στο +8 (20-12), με τον Ολυμπιακό να απαντάει με δικό του σερί 8-0 για το 20-20. Η πρώτη περίοδος, ωστόσο, ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 25-22, μετά το καλάθι του Πόιθρες και το τρίποντο του Ζαχάροφ από τη γωνία.

Δεν είχε ρυθμό

Όπως και στην αρχή του παιχνιδιού, έτσι και στην δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και με πέντε πόντους από τους Ζαχάφορ και Μπάρον προηγήθηκαν με 29-22. Ο Λαρεντζάκης με τρίποντο μείωσε σε 29-25, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση, με τους Κουζμίνσκας και Πόιθρες να κρατούν μπροστά στο σκορ τη Ζενίτ (35-29). Ο Ολυμπιακός με πέντε πόντους από τον Μάρτιν μείωσε σε 38-34, με τον Φράνκαπ, όμως, να πετυχαίνει νέο τρίποντο για το 41-34 της Ζενίτ. Οι Ρώσοι μάλιστα με δύο βολές από τον Κουζμίνσκα ανέβασαν τη διαφορά στους 9 (43-34), με τον Φράνκαπ λίγο αργότερα να κάνει το 47-39. Οι Ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις σε άμυνα και επίθεση, με την Ζενίτ να έχει σταθερά το προβάδισμα. Οι Πειραιώτες το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τέλος του ημιχρόνου σε 49-43, με καλάθια των Πρίντεζη και ΜακΚίσικ. Ο Μπαρτζώκας, παρότι ο Ουόκαπ ήταν εξαιρετικός στο πρώτο δεκάλεπτο με 12 πόντους (2/4 τρίποντα), στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν χρησιμοποίησε τον Αμερικανό γκαρντ, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση.

Καλός στην άμυνα, κακός στην επίθεση

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Ερυθρόλευκοι «έσφιξαν» την άμυνά τους και… εγκλώβισαν τους παίκτες του Τάσι Πασκουάλ, αλλά στην επίθεση δεν βρήκαν τις λύσεις που αναζητούσαν, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να παραμείνουν μπροστά στο σκορ, παρότι χρειάστηκαν 3.5 λεπτά για να καταφέρουν να πετύχουν το πρώτο τους καλάθι στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ουόκαπ μείωσε σε 49-45, αλλά οι Ρώσοι απάντησαν με τον Γκουντάιτις για το 51-45, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκαν στο +7 (58-51), με καλάθι από τον Πονίτκα. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός αντέδρασε, με τους Ερυθρόλευκους να τρέχουν ένα σερί 6-0 και να μειώνουν στον πόντο, με τρίποντο του Ντόρσεϊ και τις βολές των Παπανικολάου και Φαλ. Στο τέλος του δεκαλέπτου οι Πειραιώτες είχαν ευκαιρίες με Ντόρσεϊ και Ουόκαπ για να περάσουν μπροστά, αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαν, με τη Ζενίτ να κλείνει την περίοδο στο +1 (58-57).

Μπλακ άουτ και ήττα

Στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός με καλάθι του Φαλ πέρασε μπροστά (58-59), με την Ζενίτ, όμως, να απαντάει με δίποντο του Κουζμίνσκας και δύο βολές του Μπάρον για το 62-59. Ο Αμερικανός γκαρντ μάλιστα λίγο αργότερα πέτυχε τρίποντο και έφερε τη ρώσικη ομάδα στο +6 (65-59), 8 λεπτά πριν το φινάλε του παιχνιδιού. Το τάιμ άουτ που πήρε ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έφερε αποτέλεσμα, με τον Αλεξ Πόιθρες να κάνει το 67-59. Ο Ουόκαπ με τρίποντο μείωσε σε 67-62, αλλά ο Λόιντ με πέντε πόντους έφερε τη Ζενίτ στο +8 (72-64). Οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι με τους Λαρεντζάκη (74-68) και Σλούκα (76-71), αλλά οι Κουζμίνσκας (78-71) και Μπάρον (80-71) έβαλαν ταφόπλακα στα όνειρα του Ολυμπιακού για διπλό στην Αγία Πετρούπολη, με την Ζενίτ να παίρνει τη νίκη με 84-78.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 49-43, 58-57, 84-78

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ