Μπασκόνια – Μπάμπεργκ 103-79

Μπασκόνια – Μπάμπεργκ 103-79

Οι Βάσκοι πήραν σημαντική νίκη επί της Μπάμπεργκ (103-79) στη μάχη τους για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης!

Ο Νίκος Ζήσης ήταν ο μοναδικός διασωθείς (17 πόντοι με 3/4 τρίποντα) από το ναυάγιο της Μπάμπεργκ η οποία υπέστη βαριά ήττα από την Μπασκόνια που κρατάει την πρόκριση στα χέρια της (8η θέση). Καταιγιστικοί οι Βάσκοι σε όλα τα δεκάλεπτα, οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να απειλήσουν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνθ ανέβασε το ρεκόρ της στο 14-13 και είναι μόνη της στην όγδοη θέση της βαθμολογίας.

Από το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα οι γηπεδούχοι έδειξαν τις διαθέσεις τους και με κορυφαίους τους Γκρέιντζερ και Ντιοπ πήγαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα από νωρίς (18-4). Η Μπάμπεργκ δεν μπορούσε να απειλήσει και ως απλός θεατής έβλεπε την Μπασκόνια να ανεβάζει συνεχώς τη διαφορά της. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 27-14.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυναμικά στην δεύτερη περίοδο, βρήκαν λύση στην επιθετική τους δυστοκία (με κύριο εκφραστή τον Μίτροβιτς) μάζεψε τη διαφορά (32-22) για λίγο όμως καθώς λίγο πριν το ημίχρονο πήγε και πάλι σε υψηλά επίπεδα (44-29, 17′). Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 50-30 και την Μπασκόνια να κάνει ότι θέλει στο γήπεδο.

Στο δεύτερο ημίχρονο Μπομπουά και Πουαριέ πήραν την σκυτάλη στο σκοράρισμα και διαμόρφωσαν το 63-44. Ενώ ένα τρίποντο του Βιλντόζα ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους 20 (71-50, 28′). Ενώ το τελικό σκορ της τρίτης περιόδου ήταν ακόμα πιο απογοητευτικό για τους φιλοξενούμενους (80-52). Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο η Μπασκόνια έψαξε την κατοστάρα και την πέτυχε. Έφτασε στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη της και με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (που επίσης διεκδικεί ένα εισιτήριο για την επόμενη φάση) να έχει ηττηθεί από την Φενέρμπαχτσε κρατάει την τύχη της στα χέρια της!

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 50-39, 80-52, 103-79.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ