Ολυμπιακός – Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα… (vids)

Ολυμπιακός – Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα… (vids)

Κρίσιμη εβδομάδα για τον Ολυμπιακό στη Euroleague που μπορεί να απογειωθεί ή να μπλέξει ανάλογα με το τι θα κάνει στα δυο ματς με Εφές και Μακάμπι

Ο Ολυμπιακός επικράτησε σχετικά εύκολα του ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ με 86-68 και έκανε το 6/6 στην Basket League, επιστρέφοντας στις νίκες μετά την Αγία Πετρούπολη. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το καθήκον τους με τον Δικέφαλο του βορρά και πλέον μπαίνουν σε μια από τις πιο σημαντικές εβδομάδες της σεζόν. Μια εβδομάδα που εν πολλοίς θα κρίνει και τις βλέψεις των Πειραιωτών που η αλήθεια είναι ότι έχουν θέσει ψηλά τον πήχη μετά τις πρώτες 9 αγωνιστικές.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα λοιπόν μπαίνει στην τρίτη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague με δυο παιχνίδια – φωτιά κόντρα σε Εφές στην Πόλη και Μακάμπι στο ΣΕΦ. Μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα και το 6/6 στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός ψάχνει το πρώτο του διπλό στη διοργάνωση. Ένα διπλό που άγγιξε στη Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα (ηττήθηκε στην παράταση με 79-78) και που δεν πήρε στις λεπτομέρειες σε δυο ματς στη Ρωσία με ΤΣΣΚΑ (88-82) και Ζενίτ (84-78), παρότι δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Τι σημαίνει το 2/2

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην αγαπημένη του Κωνσταντινούπολη για το πρώτο ματς της εβδομάδας με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές (17/11, 19:30) στοχεύοντας σε ένα μεγάλο διπλό. Ένα διπλό τετράδας, αφού αν έρθει βάζει τις βάσεις για να πατήσει γερά στην τετράδα η ομάδα του Μπαρτζώκα.

Μια ενδεχόμενη νίκη επί των Τούρκων και νίκη επί της Μακάμπι στο απόρθητο (μέχρι στιγμής) ΣΕΦ την Παρασκευή (19/11, 21:00) φέρνει τον Ολυμπιακό ένα βήμα μπροστά από όλους που κυνηγούν την τετράδα. Και ουσιαστικά μπαίνει στη συζήτηση, βάσει και του προγράμματος που έχει στη συνέχεια, για πλεονέκτημα έδρας, αφού θα φτάσει στο 8-3 και τις επόμενες 6 αγωνιστικές έχει 5 παιχνίδια στα μέτρα του.

Και η μία νίκη είναι σημαντική

Η δυσκολία για τον Ολυμπιακό είναι τεράστια και οι απαιτήσεις των δυο παιχνιδιών της εβδομάδας πολύ υψηλές, αφού ουσιαστικά πρόκειται για ομάδες που… βλέπουν τετράδα και Final Four. Το 2/2 θα είναι λουκούμι για να μπει ο Ολυμπιακός στη συζήτηση για τετράδα, αλλά και η μία νίκη είναι κομβική. Μην ξεχνάμε ότι στόχος βασικός είναι τα play off και όχι το πλεονέκτημα, το οποίο φυσικά καλώς να έρθει.

Μια ήττα στην Τουρκία από την Εφές μπορεί να πει κανείς πως δεν είναι εκτός προγράμματος παρότι δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ο αντίπαλος. Όμως στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός έχει το «πρέπει» της νίκης, αφού θα αφήσει πίσω του τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου και θα μείνει και πάνω από την Εφές ανεξαρτήτου αποτελέσματος στο μεταξύ τους ματς. Έτσι η μία νίκη κρατάει τον Ολυμπιακό στα ψηλά «πατώματα» της βαθμολογίας και ταυτόχρονα πάνω από δυο βασικούς του αντιπάλους.

Γιατί απαγορεύεται το 0/2

Φυσικά στην εβδομάδα που έρχεται υπάρχει και το κακό σενάριο… Ο Ολυμπιακός να κάνει δυο ήττες και να μπει σε μπελάδες. Σε όλα τα επίπεδα. Τόσο η Εφές όσο και η Μακάμπι στα χαρτιά είναι ομάδες Final Four και δεν αποκλείεται να επικρατήσουν κόντρα στους Πειραιώτες. Σε περίπτωση αυτού του σεναρίου ο Ολυμπιακός θα πέσει στο 6-5 και τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα για οκτάδα.

Η λογική λέει ότι σε αυτό το σενάριο και ανάλογα τα αποτελέσματα οι ερυθρόλευκοι θα βρεθούν για πρώτη φορά φέτος εκτός οκτάδας, η εσωστρέφεια θα μπει στα αποδυτήρια και το σημαντικότερο; Θα έρχεται τρεις μέρες μετά ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα, αλλά και εκτός έδρας ματς με την Αρμάνι.

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι πρέπει ο Ολυμπιακός να κερδίσει τουλάχιστον ένα ματς από τα δυο, γιατί ακολουθεί και ο Παναθηναϊκός. Και σε ένα ντέρμπι «αιωνίων» γίνονται τα πάντα σε όποια κατάσταση και αν είναι οι ομάδες. Και σε ενδεχόμενο που ο Ολυμπιακός την επόμενη Δευτέρα (22/11) το βράδυ έχει κάνει 0/3 τότε δεν αποκλείεται να τεθούν κι άλλα ζητήματα στο λιμάνι…

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου: 

Εφές – Ολυμπιακός
Ολυμπιακός – Μακάμπι
Αρμάνι – Ολυμπιακός
Ούνιξ – Ολυμπιακός
Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός
Ολυμπιακός – Μπάγερν
Ολυμπιακός – Βιλερμπάν
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Η βαθμολογία:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ