Τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αρμάνι

Τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αρμάνι

Ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με την Αρμάνι Μιλάνο, με to10.gr να παρουσιάζει τι πρέπει να προσέξουν οι Ερυθρόλευκοι, αλλά και που πρέπει να χτυπήσουν στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Αρμάνι Μιλάνο σε ακόμη μία δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση (μετά τις Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ, Έφες) στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Euroleague. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα ψάξει το πρώτο της διπλό κόντρα σε μια από τις ποιοτικότερες ομάδες της διοργάνωσης.

Η ιταλική ομάδα θέλει να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί που έχτισε στη Ρωσία, έχοντας δύο ήττες απέναντι σε Ζενίτ και Ούνικς Καζάν. Με τον Έτορε Μεσίνα να καλείται να βάλει τους παίκτες του και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών.

Το παιχνίδι προμηνύεται αρκετά δύσκολο μιας και η Αρμάνι είναι από τις καλύτερες ομάδες στη Euroleague με βάση τη στατιστική, αλλά και τη βαθμολογία. Έτσι to10.gr παρουσιάζει τι πρέπει να προσέξουν οι Ερυθρόλευκοι σε άμυνα και επίθεση αν θέλουν να φύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα.

Τεράστια προσοχή στην άμυνα

Η Αρμάνι θεωρείται, και όχι άδικα, μία ιδιαίτερα δουλεμένη ομάδα στην επίθεση, έχοντας κατά μέσο όρο 75,7 πόντους (8η). Φυσικά όμως δεν είναι μόνο οι πόντοι. Το σύνολο του Έτορε Μεσίνα διαθέτει ίσως την καλύτερη περιφέρεια με βάση τα νούμερα.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή στο σουτ τριών πόντων. Οι Ιταλοί είναι η 2η ομάδα στη λίγκα στα εκτελεσμένα τρίποντα με 26,1 προσπάθειες, ενώ κατατάσσονται 4οι σε ποσοστό, με 36,2%. Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που αφήνει τους αντιπάλους να εκτελούν πολύ από μακριά (26,1 προσπάθειες – 16ος), όμως συνάμα κρατούν στο χειρότερο ποσοστό τους άλλους συλλόγους με μόλις 29,6% σε ευστοχία (1ος).

Οι ασίστ είναι ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι. Αφού, είναι 3η με 17,5 ανά ματς, ενώ το 26,1% των επιθέσεων της καταλήγουν σε τελική πάσα και καλάθι. Στο εν λόγω κομμάτι οι Πειραιώτες μπορούν να χαρακτηριστούν ως «μέτριοι», επιτρέποντας 16,8 ασίστ ανά ματς, με το 24,2% των αντιπάλων καλαθιών να είναι από τελική πάσα.

Τα λάθη θα παίξουν και αυτά τον ρόλο τους. Η Αρμάνι είναι ομάδα που δεν παίρνει πολλές κατοχές (68 μ.ο – 15η) και γι’ αυτό ξέρει να προστατεύει την μπάλα, διαπράττοντας μόλις 10,8 (1η), ενώ το 13,9% των επιθέσεών της καταλήγει σε λάθος (4η). Την ίδια ώρα οι Ερυθρόλευκοι οδηγούν τους αντιπάλους σε 12,1 λάθη (13ος) και 14,8% των αμυνών του μετατρέπονται σε λάθος (14ος).

Να χτυπήσει κοντά στο καλάθι

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που σουτάρει αρκετά τρίποντα (25,8 μ.ο – 4ος) με το ποσοστό του να είναι στο 34,2% (11ος). Με την Αρμάνι να επιτρέπει 24,5 προσπάθειες (10η), δεχόμενη το 30,1% εξ αυτών (2η). Ωστόσο εκεί που θα πρέπει να εστιάσει ο ελληνικός σύλλογος είναι στη ρακέτα. Κάτι που φοβάται και ο Έτορε Μεσίνα.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν δοκιμάζουν πολλά δίποντα (34,9 μ.ο – 13ος), όμως είναι οι πιο εύστοχοι στη λίγκα με 56,3% (1ος). Οι Ιταλοί δεν επιτρέπουν με τη σειρά τους πολλές προσπάθειες με 34,5 μ.ο, (οι Πειραιώτες δεν εκτελούν πολλά έτσι κι αλλιώς), σε ποσοστό 52% (7η). Οπότε οι Φαλ και Πρίντεζης (περισσότερο post up παίκτες) θα πρέπει να έχουν μπόλικη δουλειά.

Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα φάουλ. Οι Ερυθρόλευκοι κερδίζουν 20,4 φάουλ μ.ο (5οι), εκτελώντας παράλληλα 16,5 βολές (7οι). Στην αντίπερα όχθη, η Αρμάνι είναι ομάδα που στέλνει τους αντιπάλους της στις βολές (17,4 μ.ο – 16η), δίνοντας σχεδόν μία βολή (0,9) ανά φάουλ. Συνεπώς τεράστιο ρόλο θα παίξει το ποσοστό ευστοχίας του Ολυμπιακού (74,7%), καθώς αν μείνει εύστοχος θα έχει ένα παραπάνω πλεονέκτημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ