Παναθηναϊκός – Τρεις εξαιρέσεις στον… κανόνα

Παναθηναϊκός – Τρεις εξαιρέσεις στον… κανόνα

Η ανύπαρκτη άμυνα, ο Σβεντ που… αλώνιζε, οι ήττες από το… αεροδρόμιο και το «μήνυμα» στον Φλόιντ. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις κακές εμφανίσεις, μετά από τις τρεις… εξαιρέσεις που προηγήθηκαν.

Ο Παναθηναϊκός έφυγε με «άδεια» χέρια από τη Μόσχα, καθώς δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να φανεί ανταγωνιστικός απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, με το τελικό -20 μετά από σαράντα λεπτά να τα λέει όλα (97-77). Οι πράσινοι δεν είχαν στη διάθεσή τους τον αρχηγό τους Ιωάννη Παπαπέτρου, αλλά την ίδια στιγμή η «ομάδα του στρατού» αγωνίστηκε χωρίς τους Σενγκέλια, Χάκετ και Βόιγκτμαν.

Ένα παιχνίδι που του… ξέφυγε από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, όταν και η ΤΣΣΚΑ σημείωσε 31 πόντους, με τους 22 του Παναθηναϊκού να μοιάζουν λίγοι. Η αμυντική επίδοση των πράσινων για το συγκεκριμένο διάστημα αποτέλεσε τη χειρότερη για τη φετινή σεζόν, μετά τους 30 που δέχθηκε από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Ο Δημήτρης Πρίφτης επικαλέστηκε την έλλειψη ενέργειας από τους παίκτες του, οι οποίοι εμφανίστηκαν νωθροί στο παρκέ, επιτρέποντας στην ομάδα του Ιτούδη να σουτάρει με 6/7 πίσω από τα 6,75.

Κάπως έτσι μπήκε μία τελεία στις τρεις σερί καλές παρουσίες του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και EuroLeague, που ξεκίνησαν από την ήττα στο Μόναχο από την Μπάγερν με 81-78, συνεχίστηκε με το διπλό στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού με 81-76 και ολοκληρώθηκε με τη νίκη επί της Ζενίτ στο ΟΑΚΑ για τη 12η αγωνιστική της διοργάνωσης με 70-64.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις εμφανίσεις που είχε συνηθίσει τον κόσμο του τη φετινή σεζόν, αποδεικνύοντας – μέχρι νεωτέρας – πως υπήρξαν τρεις εξαιρέσεις που επιβεβαίωσαν τον γενικότερο κανόνα στην χρονιά. Το δεύτερο απαιτητικό εκτός έδρας παιχνίδι για την EuroLeague μετά από αυτό με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη είχε την ίδια ακριβώς εξέλιξη, με τους πράσινους να γνωρίζουν την ήττα, όχι από το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά από το… αεροδρόμιο, καθώς δεν έκαναν ποτέ αισθητή την παρουσία τους στο παρκέ, κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει περαιτέρω τον τεχνικό του τριφυλλιού, καθώς σημασία δεν έχει τόσο το αποτέλεσμα, αλλά και ο τρόπος που αυτό θα έρθει, με τον Παναθηναϊκό να πέφτει αμαχητί σε «WiZink Center» και «Μegasport Arena».

Ο Σβεντ… αλώνιζε, η ΤΣΣΚΑ εκτελούσε

Ο Αλεξέι Σβεντ βρήκε έδαφος απέναντι στην πολύ αδύναμη άμυνα του Παναθηναϊκού και πραγματοποίησε μία από τις πιο μεστές εμφανίσεις του στην EuroLeague και την καλύτερη για φέτος. Ο Ρώσος γκαρντ σημείωσε ρεκόρ στη σεζόν στο σκοράρισμα με 17 πόντους (1/4 δίποντα, 5/8  τρίποντα), αλλά το πιο αξιοσημείωτο ήταν το ρεκόρ καριέρας του στις ασίστ όπου είχε 13, με τις περισσότερες να προέρχονται από τις άλεϊ-ουπ συνεργασίες του με τους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ. Την ίδια στιγμή, το δίδυμο των Πέρι – Μέικον μέτρησε συνολικά 5 πόντους (2/7 δίποντα, 0/7 τρίποντα) και 9 ασίστ.

Μια ΤΣΣΚΑ που επιβεβαίωσε την κυριαρχία της και από την περίμετρο, εκεί όπου είχε 14/28 τρίποντα, τα περισσότερα που έχει δεχθεί φέτος ο Παναθηναϊκός στη διοργάνωση. Και αν τα πέντε που πέτυχε ο Σβεντ δεν αποτελούν έκπληξη, το ίδιο δεν συμβαίνει στην περίπτωση του Σεμέν Αντόνοφ, ο οποίος είχε πετύχει συνολικά 12 πόντους στις προηγούμενες εννέα εμφανίσεις του φέτος, αλλά απέναντι στους πράσινους σημείωσε ρεκόρ καριέρας με 16, έχοντας 4/6 από τα 6,75.

Το «μήνυμα» στον Φλόιντ και οι θετικοί Ουάιτ – Έβανς

Ο Γιόγκι Φέρελ αποχώρησε πριν καν δείξει τι μπορεί να κάνει, αλλά κάτι  ανάλογο ίσως συμβεί και με τον Τζεχάιβ Φλόιντ. Ο Αμερικανός σέντερ δεν είδε να χάνει μόνο τη θέση του στο ελληνικό ρόστερ από τον Τζέρεμι Έβανς, αλλά στα τελευταία τρία παιχνίδια για την EuroLeague μετράει δύο DNP, αγώνες δηλαδή που δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο. Ο Πρίφτης δείχνει να μην τον εμπιστεύεται, κάτι που φάνηκε και χθες, όπου παρόλο που το αποτέλεσμα είχε κριθεί, ο Έλληνας τεχνικός δεν τον χρησιμοποίησε καθόλου.

Από την άλλη, θετική ήταν η εμφάνιση στην επίθεση τόσο του Ουάιτ όσο και του Έβανς, με τον πρώτο να σημειώνει ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση όσον αφορά το σκοράρισμα, πετυχαίνοντας 19 πόντους (3/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 4/4 βολές) σε 30΄, ενώ ο 34χρονος φόργουορντ είχε 15 (6/7 δίποντα, 1/1 τρίποντα), δίνοντας πολλές μάχες κάτω από τα καλάθια, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να περιορίσει τους αντίστοιχους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ