Έτσι θα νικήσει ο Ολυμπιακός στο Καζάν

Έτσι θα νικήσει ο Ολυμπιακός στο Καζάν

Ο Ολυμπιακός θέλει να πετύχει την πρώτη του νίκη στη Ρωσία για φέτος, αλλά η Ούνικς Καζάν μόνο εύκολο εμπόδιο δεν πρόκειται να είναι.

Από τη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη και τώρα στο Καζάν. Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει την «περιοδεία» του στη Ρωσία για την κανονική περίοδο της EuroLeague, ταξιδεύοντας στην πρωτεύουσα του Ταταρστάν για να αντιμετωπίσει την πολύ φορμαρισμένη Ούνικς (3/12, 18:00) στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής.

Οι ερυθρόλευκοι προέρχονται από την απόλυτη εμφάνιση που έκαναν μία εβδομάδα πριν στο Μιλάνο, διαλύοντας την Αρμάνι με 93-72 και τα κοντέρ με τα 18 εύστοχα τρίποντα, που αποτέλεσαν ρεκόρ στην ιστορία τους. Αύριο ωστόσο θα βρει απέναντί του μία ομάδα που μετρά τέσσερις σερί νίκες και παρουσιάζεται βελτιωμένη αγωνιστική με την αγωνιστική.

Η Ούνικς Καζάν του Βέλιμιρ Περάσοβιτς ξεκίνησε νωθρά την χρονιά (1-4), αλλά έκτοτε έχουν ακολουθήσει έξι νίκες σε εφτά παιχνίδια, με το ρεκόρ της να διαμορφώνεται στο 7-5, το οποίο την φέρνει στην έβδομη θέση της βαθμολογίας. Δύο από τις νίκες ήρθαν απέναντι σε Ρεάλ Μαδρίτης και Αρμάνι Μιλάνο, ενώ εντός έδρας έχει τέσσερις σερί επικρατήσεις, μετά το αρχικό 0-2.

Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρο πως αν την υποτιμήσει – αν και δεν έχει δείξει ανάλογα δείγματα φέτος – θα το πληρώσει με την πέμπτη του ήττα, καθώς η ομάδα του Μάριο Χεζόνια είναι εκεί για να «τιμωρήσει» οποιοδήποτε λάθος και αδυναμία του αντιπάλου.

Ένα σύνολο με ρόλους, συνοχή, σκληράδα στην άμυνα και επίθεση που βγάζει… φωτιές, ειδικά στα τελευταία παιχνίδια. Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης και να δείξει το ίδιο πρόσωπο που δείχνει στη σεζόν στο αμυντικό κομμάτι. Μία από τις καλύτερες άμυνες της διοργάνωσης θα κληθεί να περιορίσει μια ομάδα που έβαλε 97, 85 και 98 πόντους στα τελευταία τρία παιχνίδια της, «βομβαρδίζοντας» πίσω από τα 6,75, όπου σουτάρει με 35%.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα χρειαστεί όλους τους παίκτες του, έχοντας όμως δώσει μεγαλύτερες αρμοδιότητες στον Τόμας Γουόκαπ για να περιορίσει τους Λορένζο Μπράουν και Αϊσάια Κάνααν, αλλά και τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος θα «πέσει» στο μαρκάρισμα του Μάριο Χεζόνια.

Εμφάνιση – «όνειρο» στο Βελιγράδι

Η Ούνικς Καζάν θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, έχοντας προηγουμένως κάνει «σμπαράλια» τον Ερυθρό Αστέρα. Οι Ρώσοι ήταν κυρίαρχοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό στο «Αλεξάντερ Νίκολιτς», φεύγοντας με ένα εντυπωσιακό διπλό (98-78) από το Βελιγράδι.

Η ομάδα του Περάσοβιτς έκανε τρία ρεκόρ για την τρέχουσα σεζόν, τελειώνοντας με 98 πόντους, 24 ασίστ και 58,3% στα σουτ εντός παιδιάς. Η επίδοση στις ασίστ αποτελεί μάλιστα και ρεκόρ στην διοργάνωση για την Ούνικς, όπως επίσης και τα 15 τρίποντα που πέτυχε.

Ένα ρεκόρ που έδειχνε να ερχόταν, καθώς χάθηκε για ένα τρίποντο στο παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο. Ταυτόχρονα, δεν παραμελεί ούτε τα αμυντικά της καθήκοντα, δεχόμενοι κάτω από 80 πόντους στους τέσσερις τελευταίους αγώνες που τις έδωσαν και τη νίκη.

Η BIG-3 και ένας «κλέφτης» – ολκής

Μιλώντας για ρόλους, η Ούνικς έχει δημιουργήσει τη δική της BIG-3, η οποία θα αποτελέσει και προτεραιότητα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα στην άμυνα. Ο λόγος για τους Λορένζο Μπράουν, Αϊσάια Κάνααν και Μάριο Χεζόνια. Οι τρεις πρώτοι σκόρερ της ομάδας που μονοπωλούν τα επιθετικά συστήματα του Περάσοβιτς, ο οποίος τους δίνει την μπάλα και τους αφήνει την ελευθερία για να δράσουν.

Ο Μπράουν έχει 11.4 πόντους (60% δίποντα, 25% τρίποντα, 82.4% βολές), 4 ριμπάουντ, 5.2 ασίστ και 1.8 κλεψίματα σε 29΄ μέσης συμμετοχής. Ο Κάνααν μετράει 13.9 πόντους (50% δίποντα, 44.3% τρίποντα, 78.3% βολές), 2.3 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ σε 24΄, με τον Χεζόνια να προσθέτει 13.8 πόντους (58.9% δίποντα, 27.6% τρίποντα, 75.6% βολές), 5.3 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ σε 28΄.

Η ισορροπία ανάμεσα σε επίθεση και άμυνα επέρχεται από τον έτερο Μπράουν της Ούνικς, τον Τζον. Ο 29χρονος Αμερικανός φόργουορντ, στην παρθενική του σεζόν στην EuroLeague, κάνει 2,7 κλεψίματα ανά αγώνα, επίδοση που τον φέρνει στην κορυφή της λίστας. Παράλληλα, συνεισφέρει και στην επίθεση, βάζοντας 9.8 πόντους, ενώ μαζεύει και 5.1 ριμπάουντ.

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να το πιάσει από εκεί που το άφησε με την Αρμάνι, καθώς η Ούνικς έχει βρει ρυθμό και φαίνεται να ρολάρει σε αυτό το διάστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ