Απίστευτο – Πόσο καιρό συμπλήρωσε ο Παναθηναϊκός χωρίς νίκη εκτός Ελλάδας

Απίστευτο – Πόσο καιρό συμπλήρωσε ο Παναθηναϊκός χωρίς νίκη εκτός Ελλάδας

Ο Παναθηναϊκός αγνοεί τη νίκη εκτός Ελλάδας στη Euroleague, με το χρονικό διάστημα κατά το οποίο αυτό συμβαίνει να είναι πάρα πολύ μεγάλο, μετά και την ήττα από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.

Ο Παναθηναϊκός και η νίκη εκτός έχουν καταστεί πλέον έννοιες ασύμβατες και μάλιστα για σοκαριστικά μεγάλο διάστημα. Τελευταίο του διπλό σε έδρα ομάδας του εξωτερικού ήταν αυτό στις 3 Δεκεμβρίου του 2020 στο Μιλάνο απέναντι στην Αρμάνι, ακριβώς πριν από έναν χρόνο δηλαδή, έχοντας 17 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Στις 14 Δεκεμβρίου, σε λιγότερο από δύο βδομάδες το «Τριφύλλι» θα βρεθεί ξανά στο «Mediolanum Forum» κι ελπίζει πάλι σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Σίγουρα τα τελευταία χρόνια δεν είναι η ομάδα που ήταν κάποτε και πασχίζει να κάνει βήματα πρόοδου, προκειμένου να βρεθεί εκεί που είχε συνηθίσει ο κόσμος του, όσον αφορά τη Euroleague.

Το ρόστερ φέτος κάθε άλλο παρά «σπέρνει τρόμο», όμως η αχίλλειος «πτέρνα» των εκτός έδρας νικών δεν είναι μια τωρινή κατάσταση, προϋπάρχει. Η Euroleague άλλαξε το format της τη σεζόν 2017, και όλοι παίζουν με όλους από τότε. Σε 83 ματς μέχρι σήμερα έχει 20 νίκες και 63 ήττες.

Την τελευταία διετία το ρεκόρ είναι 2-22, με τα μόνα διπλά να είναι αυτά στη Ρωσία με τη Χίμκι και αυτό στο Μιλάνο. Ναι τα τελευταία δύο χρόνια έχει… παραγίνει το κακό, αλλά και πιο πριν που τα ρόστερ ήταν καλύτερα από το περσινά, δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στη συνεχή πίεση του νέου τρόπου διεξαγωγής.

Φέτος ο Παναθηναϊκός έφτασε στην «πηγή» στο Μόναχο, αλλά δεν… ήπιε νερό, καταφέρνωντας να χάσει ένα δικό του ματς. Πέρα από τη στελέχωση της ομάδας και τη δυναμικότητά της, το θέμα των εκτός έδρας νικών είναι και ψυχολογικό, με τον Παναθηναϊκό να αναζητά ακόμα το mentality, που θα τον βοηθήσει να… σπάσει επιτέλους το ρόδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ