Αναντολού Έφες – Μπαρτσελόνα 93-95 (80-80 κ.δ)

Αναντολού Έφες – Μπαρτσελόνα 93-95 (80-80 κ.δ)

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι που κρίθηκε στην παράταση, η Μπαρτσελόνα «άλωσε» την Πόλη επικρατώντας της Αναντολού Έφες με σκορ 95-93 (80-80 κ.δ), έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Σερτάτς Σανλί.

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της σεζόν εξελίχθηκε στο «Σινάν Ερντέμ» με την Μπαρτσελόνα να παίρνει μια τεράστια νίκη κόντρα στην Αναντολού Έφες στην παράταση επικρατώντας με σκορ 95-93 (80-80 κ.δ), στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Euroleague.

Ένταση, δυνατές μονομαχίες ανάμεσα στους παίκτες και αποβολές προπονητών (δέχθηκε δύο τεχνικές ποινές ο Εργκίν Αταμάν), ήταν μερικά από όσα είχε να προσφέρει η αναμέτρηση, που κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Έτσι οι «μπλαουγκράνα» ανέβηκαν στο 11-2 παραμένοντας στην πρώτη θέση μαζί με τη Ρεάλ, ενώ οι Τούρκοι έπεσαν στο 6-7.

Κορυφαίος για το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν ο πρώην παίκτης της Έφες, Σερτάτς Σανλί που με τρομερή εμφάνιση οδήγησε τους Καταλανούς στη νίκη, σημειώνοντας 24 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Νίκολα Μίροτιτς με 18. Από την άλλη πλευρά, ο Βασίλιες Μίτσιτς ήταν απολαυστικός με 26 πόντους, ενώ 16 πρόσθεσε ο Αντριέν Μοερμάν.

Στο πρώτο ημίχρονο η Έφες ήταν εκείνη που επέβαλλε τον ρυθμό της, βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση με τους Μοερμάν, Μίτσιτς και Πλάις που έκαναν πολύ καλή δουλειά. Η Μπαρτσελόνα από την άλλη δυσκολευόταν να βρει ρυθμό, όντας φανερά επηρεασμένη από τις απουσίες των Καλάθη και Χίγκινς. Έτσι οι Τούρκοι πήγαν στα αποδυτήρια με το +10 (47-37) παίρνοντας ένα ξεκάθαρο προβάδισμα.

Το τρίτο δεκάλεπτο, οι «μπλαουγκράνα» παρουσιάστηκαν εμφανώς καλύτερη, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να χρησιμοποιεί ένα αρκετά ψηλό σχήμα. Καταφέρνοντας έτσι να μαζέψει κάπως τη διαφορά και να πλησιάσει στο σκορ.

Στην τελευταία περίοδο, ο Σερτάτς Σανλί ήταν σαν «δαιμονισμένος» κάνοντας απίθανο ματς και παίρνοντας από το… χέρι την Μπαρτσελόνα, η οποία έφτασε στην ανατροπή. Η Έφες αντέδρασε στα κρίσιμα σημεία και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση με το σκορ στο 80-80.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, το ντέρμπι συνεχίστηκε, με τους παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να αποδεικνύονται πιο ψύχραιμοι, βάζοντας μεγάλα σουτ, τα οποία τους βοήθησαν εν τέλει να πάρουν αυτό το τεράστιο «διπλό» μέσα στην Τουρκία με σκορ 95-93.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ