Μάριο Χεζόνια, ο ΜVP του… Ολυμπιακού

Μάριο Χεζόνια, ο ΜVP του… Ολυμπιακού

Ένα παιχνίδι που το περίμενε για καιρό εξελίχθηκε σε πανωλεθρία για τον Μάριο Χεζόνια, ο οποίος ήταν κάκιστος απέναντι στον Ολυμπιακό και έβαλε το... χεράκι του για να έρθει το διπλό των ερυθρόλευκων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και σίγουρα όχι η τελευταία. Δεν αφορά μόνο τους αθλητές, αλλά επεκτείνεται και σε όλα τα φάσματα της ζωής. Όταν θες να πετύχεις κάτι πολύ και σου εμφανίζεται μπροστά η ευκαιρία, τότε το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιθυμούσες. Στην προκειμένη περίπτωση, η ιστορία αφορά τον Μάριο Χεζόνια και τα όσα… δεν έκανε στο παρκέ του «Basket Hall» της Καζάν. Ο Κροάτης θα έβρισκε απέναντί του τον μεγάλο αντίπαλο της ομάδας που υποστηρίζει στην Ευρώπη και τη φανέλα της οποίας φόρεσε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν και σίγουρα θα ήθελε μια καλή εμφάνιση για την ευχαριστήσει.

Άλλωστε δεν είχε τη δυνατότητα να την αντιμετωπίσει πέρσι και σίγουρα το κίνητρο και η επιθυμία ήταν σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε ο Χεζόνια, καθώς ούτε ατομικά ούτε και ομαδικά μπόρεσε να χαρεί μετά το πέρας και της παράτασης. Ο Ολυμπιακός έφυγε με το διπλό από την πρωτεύουσα του Ταταρστάν (84-87) και έκοψε τη φόρα της Ούνικς που έφτασε να μετρά τέσσερις σερί νίκες μέχρι το σημερινό συναπάντημα με τους ερυθρόλευκους. Ο 26χρονος φόργουορντ μπορεί να συνεισέφερε πολύπλευρα, έχοντας 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 4 κλεψίματα σε 33:32΄, αλλά το στοιχείο στο οποίο διακρίνεται και δεν είναι άλλο από το σκοράρισμα πήρε κάτω από τη βάση.

Το ξεκίνημα δεν προμήνυε αυτό που επακολουθούσε, με τον Χεζόνια να μετρά 2/2 τρίποντα στις πρώτες του προσπάθειες, αλλά ακολούθησε ένα απογοητευτικό 1/12 στα σουτ εντός παιδιάς κάτι που επέφερε και τον ανάλογο εκνευρισμό. Αυτό έγινε αντιληπτό κατά τη διάρκεια της 4ης περιόδου, όταν ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς τον έβλεπε να έχει… καταπιεί θάλασσες, με τον Super Mario να μην δέχεται αδιαμαρτύρητα την απόφαση του προπονητή του, έχοντας μια έντονη αντίδραση απέναντί του η οποία όμως δεν το άφησε στον πάγκο μέχρι το τέλος, με τον συμπατριώτη του να τον επαναφέρει στο παρκέ για το υπόλοιπο του αγώνα.

Τίποτα όμως δεν άλλαξε στην επανεμφάνισή του στην αναμέτρηση, με τους ερυθρόλευκους να τον αναγκάζουν σε βεβιασμένες και τραβηγμένες από τα μαλλιά προσπάθειες, με την άμυνα να είναι σε αρκετές περιπτώσεις προσαρμοσμένη πάνω του. Κάπως έτσι εξηγείται το τελικό 3/14 εντός παιδιάς (1/6 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 3/5 βολές) για τον Χεζόνια, ο οποίος προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή να πάρει το αίμα του πίσω αλλά δεν τα κατάφερε ούτε στο κρίσιμο σημείο, με το τρίποντο στα λίγα δευτερόλεπτα που απέμεναν για το τέλος της παράτασης να μην βρίσκει στόχο και έτσι να φεύγει ο Ολυμπιακός με ένα μεγάλο διπλό.

Η απόφαση του Χεζόνια μπορεί να έπρεπε να παρθεί ακαριαία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα μπορούσε να δώσει την μπάλα σε κάποιο συμπαίκτη του και δη στον Αϊζάια Κάνααν ο οποίος ήταν επίσης στο παρκέ και σίγουρα είχε και καλύτερο… χέρι, καθώς μετρούσε 6/9 τρίποντα και οι πιθανότητες να καταλήξει η μπάλα στο διχτάκι ήταν μεγαλύτερες από ό,τι του Κροάτη. Κάπως έτσι έλαβε τέλος η μονομαχία του 26χρονου με τον Ολυμπιακό και αν θέλει να πάρει μια άτυπη «εκδίκηση» θα πρέπει να περιμένει μέχρι 7 Απριλίου, με τις δύο ομάδες να τα λένε στο ΣΕΦ για την 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην EuroLeague.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ