Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 81-76: Στο τέλος έγιναν όλα λάθος

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 81-76: Στο τέλος έγιναν όλα λάθος

Ο Ολυμπιακός ήταν μέσα στη νίκη ως το τέλος, αλλά στο φινάλε έχασε τις άμυνες, έκανε κακές επιλογές στην επίθεση και είδε τους διαιτητές να δίνουν κρίσιμα σφυρίγματα στον Ερυθρό Αστέρα.

Μετά από τρεις σερί νίκες, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 81-73 από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι για την 14η αγωνιστική της EuroLeague, μετά από ένα κλειστό παιχνίδι το οποίο «γλίστρησε» από τους ερυθρόλευκους στα τελευταία λεπτά, όταν δεν υπήρχαν σωστές επιλογές στην επίθεση και αδυναμία να σταματηθεί η επίθεση των Σέρβων, ενώ το δικό τους ρόλο έπαιξαν και οι διαιτητές, που με υπέρ το δέον σφυρίγματα κατά των Πειραιωτών, έγειραν την πλάστιγγα προς τη μεριά των γηπεδούχων. Έτσι, ο Ολυμπιακός έπεσε στο 9-5, με τον Αστέρα να ανεβαίνει στο 6-8.

Ο Σλούκας ισοφάρισε σε 69-69 με τρίποντο 4:10΄ πριν το τέλος, ωστόσο ακολούθησε ένα σερί 9-1 για το 78-70 στα 50¨ για τη λήξη, το οποίο δεν μπορούσε να ανατραπεί και πλέον οι ερυθρόλευκοι εστιάζουν την προσοχή τους στα δύο σερί εντός έδρας παιχνίδια της επόμενης εβδομάδας απέναντι σε Βιλερμπάν και Μπάγερν, πριν από το «αιώνιο» ντέρμπι στις 23/12.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Κάλινιτς με 25 πόντους και 6 ασίστ, ενώ «ζημιά» στο ζωγραφιστό έκανε ο Μίτροβιτς που τελείωσε τον αγώνα με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ. Για τους ερυθρόλευκους, ο Ντόρσεϊ είχε 18 με 4/7 τρίποντα, με τους Σλούκα και Βεζένκοφ να προσθέτουν από 12.

Ανέβασε ρυθμό και πήρε το προβάδισμα

Ο Φαλ ήταν κανονικά στην πεντάδα του Ολυμπιακού, κάτι όμως που δεν άγχωσε τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος βρήκε στο πρόσωπο του Κούζμιτς έναν άξιο αντίπαλο. Ο Σέρβος δεν φοβήθηκε τον πανύψηλο Γάλλο, με τους γηπεδούχους να ξεκινούν καλύτερα και να προηγούνται με 9-2 μετά από τέσσερα λεπτά, όπου οι ερυθρόλευκοι είχαν ήδη 3 λάθη. Η άμυνα των Σέρβων ήταν άκρως πιεστική και οδηγούσε τους παίκτες του Μπαρτζώκα σε βιαστικές επιλογές, αλλά με το πέρασμα του χρόνου τα πράγματα γίνονταν καλύτερα, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 19-15 υπέρ του Αστέρα.

Ο Μάρτιν μπήκε φουριόζος στο δεύτερο δεκάλεπτο (6π.), αλλά δυσκολεύτηκε αρκετά στην άμυνα, με τον Μίτροβιτς (6π.) να σκοράρει από κοντά και να κρατά τον Αστέρα μπροστά στο σκορ (28-26, 15΄). Ο Ολυμπιακός με την είσοδο του Λαρεντζάκη έδειξε το γνωστό του πρόσωπο στην άμυνα και με τον Σλούκα να τον καθοδηγεί στην επίθεση, επέστρεψαν από το -6 (34-28) και με σερί 10-2 πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια (36-38), δείχνοντας να ελέγχουν πλέον τον ρυθμό του αγώνα.

Κέρδισε ο ψυχραιμότερος

Η επίθεση είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο για τις δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου, με το επί μέρους σκορ στο 26΄να είναι 11-10 υπέρ του Αστέρα. Ο Ντόρσεϊ ανέλαβε δράση και έχοντας 3/3 τρίποντα μέσα από δικές του δημιουργίες έδωσε το μεγαλύτερο προβάδισμα στον Ολυμπιακό (49-53, 27΄). Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να «χτίσουν» πάνω στον ρυθμό που βρήκαν, με τα νεύρα και τα λάθη να κάνουν την εμφάνισή τους και τους Σέρβους να κλείνουν προηγούμενη την 3η περίοδο με σερί 7-0 και σκορ 56-53.

Η τελευταία περίοδος δεν θα αποτελούσε εξαίρεση από τις τρεις προηγούμενες, με την εικόνα του παιχνιδιού να δείχνει πως η πιο ψύχραιμη και εύστοχη στα κρίσιμα ομάδα θα έπαιρνε τη νίκη. Στο 36΄ το σκορ έγινε 69-69 με τρίποντο του Σλούκα, αλλά ακολούθησε ένα σερί 9-1 στα επόμενα λεπτά από τον Αστέρα, με τον Λάζιτς να κάνει με τον ίδιο τρόπο το 78-70, 50¨ πριν το τέλος. Οι ερυθρόλευκοι έδειχναν «χαμένοι» και στις δύο πλευρές του παρκέ, με τους Σέρβους να το εκμεταλλεύονται και να φτάνουν σε μια πολύτιμη νίκη με 81-76.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 36-38, 56-53, 81-76

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ