Ζάλγκιρις Κάουνας – Μονακό 98-107 παρ. (95-95 κ.δ.)

Ζάλγκιρις Κάουνας – Μονακό 98-107 παρ. (95-95 κ.δ.)

Σε ένα χορταστικό παιχνίδι που οδηγήθηκε στην παράταση, η Μονακό «απέδρασε» από το Κάουνας επικρατώντας της Ζάλγκιρις με σκορ 107-98 (95-95 κ.δ), βυθίζοντας κι άλλο τους Λιθουανούς στον πάτο της βαθμολογίας.

Την έκτη νίκη της στη φετινή Euroleague πανηγύρισε η Μονακό στο ντεμπούτο του Σάσα Ομπράντοβιτς στον πάγκο της, επικρατώντας της Ζάλγκιρις στο Κάουνας στην παράταση με σκορ 107-98 (95-95 κ.δ), στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής.

Έτσι οι Γάλλοι ανέβηκαν στο 6-9 παραμένοντας χαμηλά και «βυθίζοντας» παράλληλα κι άλλο τους Λιθουανούς στον πάτο της βαθμολογίας με ρεκόρ 3-12.

Το παιχνίδι είχε πολλές αυξομειώσεις, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια και εν τέλει να οδηγείται στην παράταση χάρη στο καλάθι του Εντγκάρας Ουλάνοβας και το άστοχο σουτ του Άλφα Ντιαλό στη συνέχεια, με τη Μονακό να εμφανίζεται πιο ψύχραιμη και να παίρνει τη νίκη.

Κορυφαίος για τους Γάλλους ήταν ο Μάικ Τζέιμς με 20 πόντους και 14 ασίστ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Ντουέιν Μπέικον με 19. Στο άλλο στρατόπεδο, ο Γιάνις Στρέλνιεκς είχε 22 και 19 πρόσθεσε ο Αρτούρας Μιλάκνις.

Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά αμφίρροπο, με τη Μονακό να πατά ελαφρώς καλύτερα στο παρκέ και να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα το οποίο και διατηρούσε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αναγκάζοντας τη Ζάλγκιρις να μένει κυνηγά, αλλά να μένει κοντά, με το ημίχρονο να βρίσκει τους δύο αντιπάλους στο 48-43 υπέρ των Γάλλων.

Στην τρίτη περίοδο οι Λιθουανοί έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ, έσφιξαν στην άμυνά τους και κατάφεραν να φέρουν τούμπα το ματς, επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό της απέναντι σε μια τρομαγμένη και χαμένη Μονακό. Ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο, το σύνολο του Σάσα Ομπράντοβιτς «πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα» τους αντιπάλους του κάνοντας εκ νέου την ανατροπή. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι και η Ζάλγκιρις μπόρεσε να το στείλει στην παράταση χάρη στον Εντγκάρας Ουλάνοβας που έκανε το 95-95.

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους, τρέχοντας ένα επιμέρους σερί 12-3, που τους οδήγησε στο τελικό 107-98 και τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 43-48, 70-61, 95-95, 98-107

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ