Μακάμπι Τελ Αβίβ – Αναντολού Έφες 78-92

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Αναντολού Έφες 78-92

Η Αναντολού Έφες επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ με σκορ 92-78, στο «Γιαντ Ελιάου» υποχρεώνοντας το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην πέμπτη συνεχόμενη ήττα του.

Τη νίκη με σκορ 92-78 πανηγύρισε η Αναντολού Έφες, περνώντας εύκολα από το «Γιαντ Ελιάου» απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Euroleague. Σε κρίση βρίσκεται το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου που υπέστη την πέμπτη συνεχόμενη ήττα του στη διοργάνωση, βγάζοντας πολλά προβλήματα.

Παρότι η «ομάδα του λαού» ξεκίνησε καλά το παιχνίδι η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τους Τούρκους να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να παίρνουν μια εύκολη, εν τέλει, νίκη ανεβάζοντας το ρεκόρ τους στο 8-8, σε αντίθεση με τους Ισραηλινούς που έπεσαν στο 7-9.

Κορυφαίος για το σύνολο του Εργκίν Αταμάν ήταν ο Σέιν Λάρκιν που μέτρησε 26 πόντους, ενώ πολύτιμες βοήθειες έδωσε και ο Τιμπόρ Πλάις με 15. Από την άλλη πλευρά, ο Άντε Ζίζιτς είχε 23 πόντους, με τον Τζέιμς Νάναλι να προσθέτει άλλους 14.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ξεκίνησε καλά τον αγώνα, παίρνοντας ένα μικρό προβάδισμα και ελέγχοντας τον ρυθμό του παιχνιδιού, βάζοντας παράλληλα δύσκολα με την άμυνά της στην Έφες που προσπαθούσε να βρει τρόπο ώστε να διασπάσει το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Οι Τούρκοι το κατάφεραν εν τέλει στο δεύτερο δεκάλεπτο, καταφέρνοντας να σκοράρουν 30 ολόκληρους πόντους και να πάρουν εκείνοι τα ηνία της αναμέτρησης, πηγαίνοντας έτσι στα αποδυτήρια με το σκορ να δείχνει το υπέρ τους 50-47.

Η τρίτη περίοδος ήταν πιο ισορροπημένη, με την Έφες να διατηρεί το προβάδισμά της και να το διευρύνει ελάχιστα, όμως η Μακάμπι κατάφερνε να μένει κοντά στο σκορ, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να κάνει την αντεπίθεσή της.  Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Ισραηλινοί κατέρρευσαν με τους Τούρκους να φέρνουν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, παίρνοντας μια πολύτιμη νίκη που τους βάζει για τα καλά στο κόλπο της οκτάδας.

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 47-50, 63-70, 78-92

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ