EuroLeague – Η εκ διαμέτρου αντίθετη προσέγγιση των Μπαρτζώκα και Πρίφτη στα τάιμ άουτ

EuroLeague – Η εκ διαμέτρου αντίθετη προσέγγιση των Μπαρτζώκα και Πρίφτη στα τάιμ άουτ

Μια στατιστική απεικόνιση των πεπραγμένων των 18 προπονητών των ομάδων της EuroLeague, δείχνει πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας παίρνει τα λιγότερα τάιμ άουτ από όλους, με τον Δημήτρη Πρίφτη να βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής κατηγορίας.

H EuroLeague βαδίζει προς την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου δράσης, με 16 αγωνιστικές να έχουν παιχθεί και πλέον όλοι οι παρατηρητές έχουν τη δυνατότητα να δουν και να αναλύσουν από μια καλύτερη σκοπιά τα όσα έχουν γίνει έως τώρα στη διοργάνωση.

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές είναι φυσικά και οι προπονητές των 18 ομάδων, με τους 16 να παραμένουν από το ξεκίνημα και μόλις δύο να έρχονται μεσούσης της περιόδου. Ο λόγος για τον Γιούρι Ζντβοτς που διαδέχθηκε τον Μάρτιν Σίλερ στον πάγκο της Ζαλγκίρις και τον Σάσα Ομπράντοβιτς που πήρε τη θέση του Ζβέζνταν Μίτροβιτς στη Μονακό.

Ο Σλοβένος κόουτς βρίσκεται καιρό στην ομάδα του Κάουνας, αλλά το ίδιο δεν ισχύει για τον Σέρβο που μετρά μόλις δύο παιχνίδια με τους Μονεγάσκους, πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει μια περαιτέρω ανάλυση στον τρόπο που δρα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Όσους ασχολούνται με την EuroLeague και ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν περισσότερο στον τρόπο σκέψης των προπονητών, ήρθε για να τους βοηθήσει μία στατιστική απεικόνιση που παρουσιάζει τον αριθμό των τάιμ άουτ και των αλλαγών κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Το μάτι δεν γίνεται να μην πέσει στον Γιώργο Μπαρτζώκα, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να απολαμβάνει τη μοναξιά των λιγότερων τάιμ άουτ και αλλαγών που κάνει σε κάθε αναμέτρηση. Ειδικότερα, διακόπτει κάτι λιγότερο από 2,5 φορές το παιχνίδι για να δώσει οδηγίες στους παίκτες του, ενώ παρεμβαίνει σχεδόν 18 φορές στο παιχνίδι για να αλλάξει πράγματα στην πεντάδα.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, ο Δημήτρης Πρίφτης κάνει σχεδόν 25 αλλαγές ανά αγώνα, με τον Γιασικεβίτσιους να βρίσκεται στην κορυφή με κάτι παραπάνω από 35. Ωστόσο, εκεί όπου ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν διστάζει να παρέμβει είναι στα τάιμ άουτ. Για αυτό και η πρώτη θέση στον συγκεκριμένο τομέα του ανήκει, καθώς καλεί τους παίκτες του για οδηγίες κάτι παραπάνω από τέσσερις φορές σε κάθε παιχνίδι, κερδίζοντας στη «μάχη» τον Αντρέα Τρινκιέρι της Μπάγερν Μονάχου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ