Από τον θρίαμβο στον εφιάλτη – Όλα στον αέρα για τον Ολυμπιακό

Από τον θρίαμβο στον εφιάλτη – Όλα στον αέρα για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» όσον αφορά τον κορωνοϊό, λίγες μόνο μέρες μετά τον θρίαμβο του ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού.

Αρκούν λίγα πράγματα για να φέρουν τα πάνω-κάτω σε μία κατάσταση που χρειάστηκε πολύ κόπο και δουλειά για να δημιουργηθεί. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, ο κορωνοϊός ήρθε και έφερε αναστάτωση και… αναβολές. Όλα αυτά ενώ την Παρασκευή, οι ερυθρόλευκοι έφευγαν θριαμβευτές από το ΟΑΚΑ, επικρατώντας με το εκκωφαντικό 84-65 του Παναθηναϊκού για τη 17η αγωνιστική της EuroLeague και ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο στην 3η θέση με ρεκόρ 12-5.

Δεν πέρασε ούτε μία εβδομάδα για να αντιστραφεί εντελώς το κλίμα, όχι εξαιτίας ενός άσχημου αποτελέσματος, αλλά της εξάπλωσης του COVID-19 στις τάξεις της ομάδας. Μία ιστορία που εξελίχθηκε πολύ γρήγορα και απότομα, με τον Ολυμπιακό να γίνεται ένα από τα «θύματα» του κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Από τον μοναδικό απόντα Έισι, στην… αναβολή με την ΤΣΣΚΑ

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ έχοντας ως μοναδικό απόντα τον, άτυχο είναι η αλήθεια στη θητεία του στους Πειραιώτες, Κουίνσι Έισι, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο με οξεία αμυγδαλίτιδα.  Δύο ημέρες όμως μετά το «αιώνιο» ντέρμπι, οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν πως ένα μέλος της ομάδες βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Κάτι τέτοιο δεν εμπόδισε την διεξαγωγή του αγώνα με τον Ιωνικό για το Κύπελλο Ελλάδος, εκεί όπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε στη διάθεσή του τους Τόμας Γουόκαπ και Κώστα Σλούκα.

Ωστόσο, τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμα, με τους Πειραιώτες να ανακοινώνουν τη Δευτέρα (27/12) άλλα τρία μέλη θετικά στον COVID-19. Αυτόματα, το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τέθηκε εν αμφιβόλω, καθώς δεν ήταν γνωστό ακόμα αν θα υπάρξει διασπορά στην ομάδα. Ο κύβος ερρίφθη σήμερα (28/12), με τον Ολυμπιακό να γνωστοποιεί πως ακόμα τρεις παίκτες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Κάπως έτσι, η αναμέτρηση με την «ομάδα του στρατού» δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, με τη EuroLeague να επισημοποιεί την αναβολή του αγώνα που ήταν προγραμματισμένος για το βράδυ της Τετάρτης (30/12, 21:00).  

Φυσικά, ανεπηρέαστες δεν θα μπορούσαν να μείνουν και οι εντός συνόρων υποχρεώσεις του Ολυμπιακού, με τον ΕΣΑΚΕ να ανακοινώνει την αναβολή της αναμέτρησης με τον Ιωνικό που ήταν προγραμματισμένη για τις 2 Ιανουαρίου.

Το πρωτόκολλο της διοργάνωσης και τα επόμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού

Η EuroLeague έχει θεσπίσει ένα ειδικό πρωτόκολλο σε περίπτωση που μια ομάδα δεν μπορεί να συμπληρώσει οχτάδα για έναν αγώνα εξαιτίας των μαζικών κρουσμάτων. Ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή δεν διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό παικτών για να αγωνιστεί σε παιχνίδι, με τους ερυθρόλευκους να σταματάνε όλες τις εργασίες τους και μόνο όσοι είναι αρνητικοί θα μπορούν από την Πέμπτη να κάνουν ατομικές προπονήσεις.

Όσον αφορά τους θετικούς στον κορωνοϊό, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αναφέρει πως θα πρέπει να περάσουν 14 μέρες για να μπορούν να δώσουν ξανά το παρών σε αναμέτρηση και αν παρουσιάσουν δύο αρνητικά μοριακά τεστ, τότε θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν μόνο στις προπονήσεις.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον Ολυμπιακό; Ότι πέρα από το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, σε κίνδυνο βρίσκεται και η διεξαγωγή του αγώνα με τη Ζαλγκίρις, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 7/1, ενώ αν συνεχιστεί η έξαρση στις τάξεις της ομάδας, τότε κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει. Μετά την αναμέτρηση απέναντι στους Λιθουανός, ακολουθεί άλλη μία «διαβολοβδομάδα», με τους Πειραιώτες να αντιμετωπίζουν στις 11 και 13 Ιανουαρίου τις Φενέρμπαχτσε και Ζενίτ.

Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στις δύο επόμενες εβδομάδες:

EuroLeague

vs ΤΣΣΚΑ Μόσχας 29/12 (αναβλήθηκε)

vs Ζαλγκίρις Κάουνας (7/1)

vs Φενέρμπαχτσε (11/1)

vs Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (13/1)

Basket League 

vs Ιωνικός (2/1)

vs Κολοσσός Ρόδου (8/1)

vs ΑΕΚ (15/1)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ