Η EuroLeague στον «χορό» του κορωνοϊού – Ποιες ομάδες έχουν «χτυπηθεί» περισσότερο, ποια παιχνίδια έχουν αναβληθεί

Η EuroLeague στον «χορό» του κορωνοϊού – Ποιες ομάδες έχουν «χτυπηθεί» περισσότερο, ποια παιχνίδια έχουν αναβληθεί

Ο κορωνοϊός έχει μπει για τα καλά στη ζωή των ομάδων της EuroLeague και to10.gr παρουσιάζει τι έχει συμβεί από τις 14 Δεκεμβρίου, όταν και ξεκίνησε η «περιπέτεια» που δεν λέει να τελειώσει.

Η EuroLeague προσπάθησε να επαναφέρει την κανονικότητα τη φετινή σεζόν στη διοργάνωση, με τους φιλάθλους να παίρνουν ξανά θέση στις κερκίδες και να δίνουν την ώθηση στους παίκτες, οι οποίοι είχαν δηλώσει επανειλημμένα πως οι άδειες εξέδρες αφαιρούν τη μαγεία που προσφέρει το άθλημα.

Οι πρώτοι μήνες δράσης έμειναν ανεπηρέαστοι από τον κορωνοϊό, ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες η μπασκετική κοινότητα είναι ξανά αντιμέτωπη με έναν «εφιάλτη». Κάθε μέρα και ένα κρούσμα. Οι ομάδες βρίσκονται ξανά στην ίδια κατάσταση με την περσινή σεζόν, όταν και η EuroLeague ολοκληρώθηκε, μέσα όμως από πολλές αναβολές. Μέχρι και την 17η αγωνιστική, τα πράγματα έμοιαζαν ιδανικά και προσδιόριζαν την εικόνα που υπήρχε πριν την εμφάνιση του COVID-19.

Το… κακό άρχισε να έρχεται από τις 14 Δεκεμβρίου, χωρίς όμως κανείς να φαντάζεται τι θα επακολουθούσε τις επόμενες δύο εβδομάδες. Πρώτο «θύμα» ήταν η Ρεάλ, η οποία ανακοίνωσε λίγες ώρες πριν το παιχνίδι με την Άλμπα, πως οι Πάμπλο Λάσο και Τομά Ερτέλ βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, χωρίς ωστόσο να τίθεται κίνδυνος για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης. Έκτοτε, έχουν ακολουθήσει άλλες επτά ομάδες το… παράδειγμα της «Βασίλισσας», ενώ η EuroLeague μετρά τέσσερις αναβολές αγώνων.

Η Ρεάλ από τη μεριά της, έχει έντεκα μέλη της ομάδας θετικά στον COVID-19, με πιο χαρακτηριστική εικόνα τη σύνθεσή της στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, όπου συμπεριέλαβε στην… εννιάδα, τρεις 17χρονους και έναν 18χρονο, κάτι που δεν την εμπόδισε να πανηγυρίσει τη νίκη με 71-65.

Αρμάνι, η μεγαλύτερη «ασθενής»

Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν η πρώτη ομάδα στην οποία παρατηρήθηκε έξαρση του κορωνοϊού, με τους Λομβαρδούς να ανακοινώνουν έξι κρούσματα στις 21 Δεκεμβρίου, αναγκάζοντας τη διοργάνωση να αναβάλλει το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις που ήταν προγραμματισμένο για τις 22 του μήνα.

Ωστόσο, η «περιπέτεια» της Αρμάνι είχε και συνέχεια. Στις 23 Δεκεμβρίου έγιναν γνωστά άλλα τέσσερα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα έντεκα, ενώ ενδιάμεσα είχε αναβληθεί και το παιχνίδι με την Άλμπα για τη 18η αγωνιστική.

Οι «αιώνιοι» και η Μπαρτσελόνα

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός περιλαμβάνονται και αυτοί στη λίστα, με τους πράσινους να προηγούνται με την ανακοίνωσή τους στις 21 Δεκεμβρίου και τους ερυθρόλευκους να έπονται ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ωστόσο, οι Πειραιώτες αποδεικνύεται προς ώρας πως αντιμετωπίζουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς μετά και τη σημερινή ανακοίνωση δεν έχουν τον απαραίτητο αριθμό διαθέσιμων παικτών για να αγωνιστούν σε παιχνίδι. Κάπως έτσι, η αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που ήταν προγραμματισμένη για τις 29 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, το τριφύλλι μετρά έξι κρούσματα συνολικά, κάτι που δεν επηρεάζει ακόμα τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις (30/12, 21:00), όμως και εκεί η κατάσταση μπορεί να μεταβληθεί με τα αποτελέσματα των PCR test που θα πραγματοποιηθούν εκ νέου στα μέλη της ομάδας.

Η Μπαρτσελόνα από την άλλη, έγινε ο δεύτερος χρονικά σύλλογος που ανακοίνωσε κρούσμα κορωνοϊού, όταν στις 16 Δεκεμβρίου ο Νάιτζελ Χέιζ βρέθηκε θετικός και δεν αγωνίστηκε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Συνολικά, οι «Μπλαουγκράνα» μετρούν τρία κρούσματα, καθώς μετά την έξοδο του Αμερικανού φόργουορντ από το πρωτόκολλο, σε αυτό προστέθηκαν οι Κούριτς, Οριόλα και Καλάθης.

Η… οχτάδα της Βιλερμπάν και οι Φενέρμπαχτσε – Μπασκόνια

Η επτάδα των ομάδων της EuroLeague που ταλαιπωρούνται από τον COVID-19 ολοκληρώνεται με τις Βιλερμπάν και Φενέρμπαχτσε. Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα που εντοπίζεται στον σύλλογο της Λιόν, ο οποίος ανακοίνωσε οχτώ κρούσματα κορωνοϊού, με τα τέσσερα να αφορούν παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού επιτελείου.

Τελευταία στη λίστα προστέθηκε η Φενέρ, με τα «Καναρίνια» να κάνουν γνωστό την Τρίτη (28/12) πως δύο παίκτες και ένα μέλος του staff διαγνώσθηκαν θετικά, αν και αυτό δεν τους επηρεάζει στη διοργάνωση, καθώς ο αγώνας με τη Ρεάλ έχει ήδη αναβληθεί. Μαζί και η Μπασκόνια, η οποία ανακοίνωσε ένα θετικό κρούσμα, λίγες ώρες πριν το ματς με τη Σαραγόσα για το ισπανικό πρωτάθλημα.

Το πρωτόκολλο της EuroLeague

Η EuroLeague αναφέρει στο πρωτόκολλο που έχει δημιουργηθεί για αυτές τις καταστάσεις πως ένα παιχνίδι μπορεί να αναβληθεί σε περίπτωση που μία εκ των δύο ομάδων έχει λιγότερους από οχτώ διαθέσιμους παίκτες. Παράλληλα, αν το ματς αναβληθεί τρεις φορές και την τέταρτη μία ομάδα δεν δύναται να αγωνιστεί, τότε η νίκη πηγαίνει στον αντίπαλο με 20-0.

Το αξιοσημείωτο με τη 18η αγωνιστική είναι πως τρεις από τις τέσσερις αναμετρήσεις της Τετάρτης δεν θα πραγματοποιηθούν εξαιτίας του κορωνοϊού, με το Μονακό – Μακάμπι Τελ Αβίβ να είναι το μοναδικό παιχνίδι που διασώζεται.

Αναλυτικά οι ομάδες που έχουν ανακοινώσει κρούσματα κορωνοϊού:

Ρεάλ Μαδρίτης: 11

Αρμάνι Μιλάνο: 11

Βιλερμπάν: 8

Ολυμπιακός: 8

Φενέρμπαχτσε: 3

Παναθηναϊκός: 6

Μπαρτσελόνα: 3

Μπασκόνια: 1

Τα αναβληθέντα παιχνίδια:

17η αγωνιστική

Ζαλγκίρις Κάουνας – Αρμάνι Μιλάνο

18η αγωνιστική

Αρμάνι Μιλάνο – Άλμπα Βερολίνου

Φενέρμπαχτσε – Ρεάλ Μαδρίτης

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

 

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ