Ολυμπιακός – Δύο άσοι στο… μανίκι του Μπαρτζώκα που ξέρουν καλά το Γιαντ Ελιάου (vids)

Ολυμπιακός – Δύο άσοι στο… μανίκι του Μπαρτζώκα που ξέρουν καλά το Γιαντ Ελιάου (vids)

Οι Ερυθρόλευκοι δοκιμάζονται στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:05), με τους Ντόρσεϊ και Έισι να επιστρέφουν στον… τόπο του εγκλήματος.

Σε μία από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης δοκιμάζεται απόψε ο Ολυμπιακός, με τους Ερυθρόλευκους να αντιμετωπίζουν στο Ισραήλ την Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:05) για την 22η αγωνιστική της Euroleague.

Ένα ματσάρισμα που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με τους Τάιλερ Ντόρσεϊ και Κουίνσι Έισι να επιστρέφουν στον… τόπο του εγκλήματος, αφού στο παρελθόν είχαν αγωνιστεί στην Μακάμπι, ενώ από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τίθεται αντιμέτωπος με την πειραϊκή ομάδα, στην οποία ήταν προπονητής για τέσσερα χρόνια. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πέρσι ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της Μακάμπι Τελ Αβίβ και η φυγή του έχει επηρεάσει σημαντικά την απόδοση των Ισραηλινών, οι οποίοι μετά από 18 παιχνίδια στη φετινή διοργάνωση έχουν 7/11 και είναι στην 13η θέση της βαθμολογίας.

Ο ομογενής γκαρντ αγωνίστηκε για δύο χρόνια στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλος και ήταν από τα… βαριά όπλα που είχε στη φαρέτρα του ο Ελληνας τεχνικός. Την περσινή σεζόν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είχε μέσο όρο στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Μακάμπι 11.2 πόντους, με 48.0% στα δίποντα, 39.4% στα τρίποντα και 78.8% στις βολές, ενώ επίσης είχε 1.6 ασίστ και 2.7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Το περασμένο καλοκαίρι ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με την Μακάμπι, με την οποία κατέκτησε 2 πρωταθλήματα Ισραήλ και ήρθε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό.

Αμέσως, απέκτησε κομβικό ρόλο στους Πειραιώτες, με τα νούμερά του μάλιστα να είναι καλύτερα από τα περσινά. Μέχρι στιγμής φέτος με τους Πειραιώτες έχει παίξει σε 18 παιχνίδια, έχοντας μέσο όρο 13.4 πόντους, με 46.4% στα δίποντα, 44.2% στα τρίποντα και 85.1% στις βολές, ενώ επίσης μετράει 2.2 ασίστ και 2.6 ριμπάουντ.

Απόψε, επιστρέφει σε ένα γήπεδο που έζησε μοναδικές στιγμές τα τελευταία δύο χρόνια και πρόσφερε απλόχερα πλούσιο θέαμα στους οπαδούς της ομάδας του Σφαιρόπουλου. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που επιστρέφει ως αντίπαλος της Μακάμπι, ενώ στο παιχνίδι του πρώτου γύρου που έγινε στο ΣΕΦ ήταν εντυπωσιακός και έπαιξε κομβικό ρόλο στη νίκη των Πειραιωτών. Σε 22:32 λεπτά είχε 17 πόντους, με 2/3 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 1/1 βολές, ενώ επίσης είχε 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, μαζεύοντας 14 πόντους στο ranking.

Μαζί με τον Ντόρσεϊ επιστρέφει στο Ισραήλ και ο Κουίνσι Έισι, που επίσης είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ έπαιξε στην «ομάδα του λαού» τη σεζόν 2019/2020, καταγράφοντας 27 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα. Σε αυτά τα παιχνίδια είχε μέσο όρο 4.8 πόντους, με 58.8% στα δίποντα, 26.1% στα τρίποντα και 80.0% στις βολές, ενώ επίσης είχε 3.5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτησή του, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες των Ερυθρόλευκων. Ο Αμερικανός ήταν αρχικά ανέτοιμος και στη συνέχεια αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα 3.5 μήνες μετά να έχει αγωνιστεί μόλις 2 παιχνίδια με τους Πειραιώτες.

Ένα από αυτά ήταν το ματς με την Μακάμπι στο ΣΕΦ, στο οποίο όμως αγωνίστηκε μόλις για 2:22 λεπτά, καταγράφοντας 1 ριμπάουντ. Ακόμα δεν έχει βάλει πόντο στην Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό, με τον Μπαρτζώκα να περιμένει πολλά περισσότερα από τον Αμερικανό.

Απόψε γυρίζει σε ένα γήπεδο που γνωρίζει πολύ καλά και ίσως είναι το παιχνίδι που θα γυρίσει τον… διακόπτη, με την εμφάνιση που έκανε στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ιωνικό για το πρωτάθλημα να αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Το τρίτο πρόσωπο της βραδιάς θα είναι φυσικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος τίθεται αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, στον οποίο έκανε σπουδαία πράγματα. Ο Ελληνας τεχνικός είχε καθίσει στον πάγκο των Πειραιωτών από το 2014 έως το καλοκαίρι του 2018, ενώ τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μακάμπι. Την τετραετία που ήταν στους Ερυθρόλευκους τους οδήγησε σε δύο τελικούς Ευρωλίγκας, ενώ με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού κατέκτησε δύο πρωταθλήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ