Ολα τα έκανε… λάθος ο Ολυμπιακός στο Τελ Αβίβ

Ολα τα έκανε… λάθος ο Ολυμπιακός στο Τελ Αβίβ

Μετά την Πόλη, ο Ολυμπιακός καταποντίστηκε και κόντρα στη Μακάμπι στο δεύτερο ημίχρονο. Κάνοντας τη χειρότερη εμφάνιση της σεζόν. Με αποδείξεις.

Ο ΜακΚίσικ είπε ότι δεν φταίει ο κορωνοϊός. Ο Μπαρτζώκας μίλησε για «μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της σεζόν» και παραδέχθηκε ορθά κοφτά ότι ο Ολυμπιακός, δεν άξιζε να νικήσει στο Τελ Αβίβ. Και για αυτό έχασε από τη Μακάμπι. Διότι για ακόμη ένα παιχνίδι, τα έκανε όλα… λάθος. Ολα όμως.

Φαινομενικά, ο Ολυμπιακός δεν βρήκε τρόπο να σταματήσει τον Άντε Ζίζιτς (23π., 6ρ.). Αλλά στην πραγματικότητα, δεν βρήκε ποτέ τρόπο να σταματήσει να κάνει λάθη. Στον παρακάτω πίνακα τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά, αποστομωτικά. Δεν μπορείς να νικήσεις σε επίπεδο Ευρωλίγκας, όταν κάνεις 22,7 λάθη ανά 100 κατοχές! Δεν μπορείς να νικήσεις όταν κάνεις λάθος το 25% των κατοχών σου. Είσαι καταδικασμένος. Και αυτό επιβεβαιώθηκε με τη σκληρή ήττα με 84-69, στο Τελ Αβίβ.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός είναι μια αποδιοργανωμένη ομάδα αυτή τη στιγμή. Είναι ξεκάθαρο ότι οι αυτοματισμοί έχουν μειωθεί, σχεδόν χαθεί, εκτός από ορισμένες εκλάμψεις. Επί της ουσίας, βλέπουμε τον Ολυμπιακό του… Νοεμβρίου, χωρίς όμως να υπάρχει διάρκεια και κυρίως χωρίς να υπάρχει η αμυντική προσήλωση που υπήρχε προ… κορωνοϊού. Ούτε και τα κουράγια. Διότι μπορεί οι Ερυθρόλευκοι να μην το χρησιμοποιούν ως άλλοθι, αλλά το αγωνιστικό «ρολόι» ξεκουρδίστηκε.

Εάν τα λάθη δεν μειωθούν. Εάν δεν βρεθεί συγχρονισμός. Εάν η ενέργεια δεν επιστρέψει στο παρκέ και για τα 40 λεπτά του αγώνα, ο Ολυμπιακός θα περάσει δύσκολα το επόμενο διάστημα. Και μάλιστα με ένα πρόγραμμα-φωτιά να ακολουθεί, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν σηκώνει… αδράνεια ή χαλαρότητα. Πόσο μάλλον τέτοια εικόνα διάλυσης στα δεύτερα ημίχρονα.

Ο Ολυμπιακός υποχώρησε στο 12-7, χάνοντας μία μοναδική ευκαιρία να μείνει μόνος 3ος ξανά, μετά τη νίκη-δώρο της Μονακό επί της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη. Αντίθετα, συμβιβάζεται πλέον σε τετραπλή ισοβαθμία, ενώ αν η ΤΣΣΚΑ νικήσει αύριο την Αρμάνι στη Μόσχα, τότε οι Ρώσοι θα περάσουν αυτοί μόνοι τρίτοι. Με τον Ολυμπιακό να είναι η ομάδα που… ζωντάνεψε τη Μακάμπι, η οποία μετά από 8 σερί ήττες γύρισε στη… ζωή. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ανέβηκε στο 8-11, αλλά η 8η θέση που εξασφαλίζει παρουσία στα πλέι οφ βρίσκεται δύο νίκες μακριά ακόμη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ