Γιατί άρχισες περσινό Ολυμπιακό να θυμίζεις… (vids)

Γιατί άρχισες περσινό Ολυμπιακό να θυμίζεις… (vids)

Ο εφιάλτης της περσινής κατάρρευσης με 8 σερί ήττες που έβαλε ταφόπλακα στη σεζόν, άρχισε να εμφανίζεται και στον φετινό Ολυμπιακό!

Αγνώριστος. Το 2022 έχει μπει στραβά για τον Ολυμπιακό, που δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που… πέταγε μέχρι τα τέλη το 2021 και έκανε τη μία νίκη μετά την άλλη στην Euroleague, με αποκορύφωμα το διπλό στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό (65-84).

Από το ντέρμπι με τους Πράσινους και την περιπέτεια που πέρασαν με τον κορωνοϊό, οι Ερυθρόλευκοι πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, με την εικόνα που βγάζουν στο παρκέ να προκαλεί προβληματισμό και απογοήτευση στους οπαδούς τους, που βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα να παραπαίει και να δέχεται τη μία ήττα μετά την άλλη. Την ήττα από την Φενέρ στην Πόλη, ακολούθησε η αντίστοιχη στο Ισραήλ από την Μακάμπι, με το κακό να… τριτώνει στο ΣΕΦ, όπου ηττήθηκαν από τον Ερυθρό Αστέρα με 76-72 για την 23η αγωνιστική. Οι Πειραιώτες από το 12-5, που ήταν στο τέλος του 2021, βρίσκονται πλέον στο 12-8 και από τις πρώτες τρεις θέσεις της βαθμολογίας, έπεσαν στην 5η θέση της βαθμολογίας, έχοντας μάλιστα το ίδιο ρεκόρ με την Ούνικς και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δύο πολύ δυνατές ομάδες, ειδικά η «αρκούδα», που αναμένεται να παλέψει μέχρι το τέλος για την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Η φετινή σεζόν μάλιστα αρχίζει να μοιάζει με την περσινή για τον Ολυμπιακό, ο οποίος μέχρι την 19η αγωνιστική ήταν σε τροχιά πλέι οφ, έχοντας ρεκόρ 11-8. Από την 20η αγωνιστική, όμως, άρχισε η κατρακύλα, με τους Πειραιώτες να κάνουν εφτά σερί ήττες και το όνειρο της 8άδας να γίνεται… εφιάλτης.

Από την 20η αγωνιστική μέχρι την 27η είχαν ηττηθεί από Βιλερμπάν (εντός), Ζαλγκίρις (εκτός), Αρμάνι (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός), Παναθηναϊκό (εντός), Εφές (εκτός), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εντός) και Μπασκόνια (εκτός). Το παιχνίδι με την Βιλερμπάν, που έφερε το σερί των συνεχόμενων ηττών, μάλιστα, είχε γίνει σχεδόν ίδια εποχή πέρσι (15/1), ενώ έμοιαζε πάρα πολύ με το χθεσινό.

Το πρώτο ημίχρονο είχε ολοκληρωθεί με το σκορ στο 33-34 (σ.σ 36-37 χθες), με την Βιλερμπάν να κάνει καλύτερη τρίτη περίοδο, όπως έκανε ο Ερυθρός Αστέρας. Στην τέταρτη περίοδο οι Πειραιώτες είχαν προσπαθεί να αντιστρέψουν τα δεδομένα, αλλά στα κρίσιμα σημεία οι Γάλλοι αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι, βρήκαν τα μεγάλα σουτ και πήραν τη νίκη. Όπως ακριβώς έγινε στο χθεσινό ματς.

Από τις 15/1 οι Πειραιώτες χρειάστηκαν σχεδόν δύο μήνες για να επιστρέψουν στις νίκες, αφού το αρνητικό σερί διεκόπη στις 5/3, όταν κέρδισαν στο ΣΕΦ τον Ερυθρό Αστέρα με 94-79.

Το… πουλάκι της 8άδας, όμως, είχε πετάξει οριστικά, μετά το ντεφορμάρισμα και τις συνεχόμενες ήττες.  Οι Ερυθρόλευκοι από το ζενίθ βρέθηκαν στον… ναδίρ και μέσα σε λίγες αγωνιστικές γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν τις πρώτες 19 στροφές. Ένα πάθημα που θα πρέπει να γίνει μάθημα για τον Μπαρτζώκα και τους παίκτες του Ολυμπιακού, που κινδυνεύουν να την πάθουν ξανά, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Η περιπέτεια με τον κορωνοϊό έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην ομάδα του Πειραιά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία για την εικόνα που παρουσιάζουν οι Ερυθρόλευκοι. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος μετά το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν είμαστε η μόνη ομάδα στον πλανήτη που έχει κορωνοϊό. Πρέπει να τα βάλουμε κάτω και να βρούμε ξανά τους ρόλους μας για να κερδίζει η ομάδα».

Ο Ολυμπιακός οφείλει να αντιδράσει, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. «Είναι δύσκολο να το αναλύσω. Τίποτα δεν είναι φυσιολογικό στην ομάδα τώρα. Ακόμα στην έδρα μας έχουμε 1.000 άτομα, ενώ εκτός παίζουμε μπροστά σε 10.000 κόσμο. Βρισκόμαστε σε μία πολύ κακή περίοδο. Μόνοι μας πρέπει να δουλέψουμε και να ανατρέψουμε την κατάσταση, ώστε να επιστρέψουμε στις νίκες», ανέφερε.

Οφείλει να σηκώσει κεφάλι, για να μην την πατήσει και πάλι όπως πέρσι. Με το πρόγραμμα, όμως, που ακολουθεί να είναι πολύ δύσκολο, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τη Ρεάλ στην Μαδρίτη (2/2). Η επόμενη εβδομάδα μάλιστα είναι «διαβολοβδομάδα», με τους Πειραιώτες να παραμένουν στην Ισπανία μετά τον αγώνα με τη Ρεάλ, καθώς στις 4/2 θα παίξουν με την Μπασκόνια. Στο ΣΕΦ επιστρέφουν στις 10/2, όταν θα υποδεχθούν την Αναντολού Εφές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ