Παναθηναϊκός – Μονακό 83-91: «Καταιγίδα» Τζέιμς σάρωσε τον Παναθηναϊκό

Παναθηναϊκός – Μονακό 83-91: «Καταιγίδα» Τζέιμς σάρωσε τον Παναθηναϊκό

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν απολαυστικός στην τελευταία περίοδο, καθώς με δικούς του συνεχόμενους πόντους «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό, σταματώντας στους 29 και χάρισε τη νίκη στη Μονακό με σκορ 91-83.

Ο Μάικ Τζέιμς επέστρεψε για ακόμη μία φορά στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού, και με μια τρομερή εμφάνιση (29 πόντοι) οδήγησε στη νίκη τη Μονακό, με σκορ 91-83, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι Πράσινοι παρότι ξεκίνησαν πολύ καλά, είδαν τους Γάλλους να σημειώνουν 30 πόντους στη δεύτερη περίοδο και να παίρνουν τα ηνία του ματς. Στη συνέχεια το «τριφύλλι» έκανε τη δική του ανατροπή, όμως στην τελευταία περίοδο ο Τζέιμς πήρε το… όπλο του και «σκότωσε» την ελληνική ομάδα χαρίζοντας το ροζ φύλλο αγώνα στους Μονεγάσκους.

Έτσι η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη παραμένει στην προτελευταία θέση με ρεκόρ 5-16, ενώ με τη νίκη του αυτή, το σύνολο του Σάσα Ομπράντοβιτς ανέβηκε στο 11-12 και έκανε ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά του να μπει οκτάδα.

Για τους γηπεδούχους κορυφαίοι ήταν οι Νεμάνια Νέντοβιτς και Τζέρεμι Έβανς με 16 πόντους έκαστος, ενώ 15 πρόσθεσε ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος. Από την άλλη πλευρά, για τους νικητές, πέραν του Τζέιμς των 29 πόντων, ο Ντουέιν Μπέικον μέτρησε 14 πόντους και 12 είχε ο Πάρις Λι.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα*

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πάρα πολύ καλά την αναμέτρηση, βγάζοντας ενέργεια στην άμυνα με κύριο εκφραστή τον Οκάρο Γουάιτ, ενώ επιθετικά βρήκε λύσεις τόσο από τον Αμερικανό φόργουορντ, όσο και από τον Νεμάνια Νέντοβιτς που ήταν αρκετά εύστοχος. Έτσι οι Πράσινοι κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά οκτώ πόντων. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως, με την είσοδο των Μπέικον και Λι για τη Μονακό, όλα άλλαξαν.

Το «τριφύλλι» από εκεί που είχε μόλις ένα λάθος στην πρώτη περίοδο, έκανε οκτώ ακόμα σε δέκα λεπτά. Οι Μονεγάσκοι βρήκαν σκορ από μακριά και κατάφεραν όχι μόνο να φέρουν τούμπα το ματς, αλλά να φτάσουν και στο +10. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς να είναι στο +7 (42-49) καθώς ο Μέικον και ο Νέντοβιτς μειώσαν την απόσταση από το σκορ.

Στην τρίτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός έδειξε και πάλι το καλό του πρόσωπο, πήρε αρκετά επιθετικά ριμπάουντ τα οποία μετέτρεψε σε πόντους (ενώ έχασε και αρκετά αμυντικά), καταφέρνοντας έτσι να κάνει ένα σερί 10-0 μειώνοντας την απόστασή του από το σκορ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Πράσινοι βρήκαν τον τρόπο να ανατρέψουν την κατάσταση και να περάσουν με έναν πόντο μπροστά. Όμως εκεί ο Μάικ Τζέιμς πήρε πάνω του την κατάσταση και η Μονακό έτρεξε ένα σερί 13-0 καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ