Η έκρηξη και η «αλητεία» του Ντόρσεϊ και η πρόκληση από την Τουρκία

Η έκρηξη και η «αλητεία» του Ντόρσεϊ και η πρόκληση από την Τουρκία

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ τα έκανε όλα στη χώρα των Βάσκων. Και στο τέλος τα... έβαλε όλα. Τώρα, ο Ολυμπιακός καλείται να τα δώσει όλα. Η επόμενη πρόκληση είναι τεράστια.

Ο Ολυμπιακός νίκησε στη Βιτόρια. Μια πρόταση που μπορεί να αποτελέσει «κλειδί» για όλη τη φετινή πορεία των Πειραιωτών. Μια φράση που πέρυσι ακούστηκε μετά από 8 σερί ήττες και αφού το τρένο της 8άδας είχε βγει από τις ράγες και η μηχανή είχα χαλάσει. Φέτος, το αρνητικό σερί σταμάτησε στις 4 ήττες. Και το τρένο… σταθεροποιείται. Γεμίζει το ντεπόζιτο με καύσιμα, πατάει καλά στις ράγες. Και πάει παρακάτω Και όλα αυτά γιατί «ο Ολυμπιακός νίκησε στη Βιτόρια». Γιατί είχε τον… Ντόρσεϊ!

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός κόντρα στην Μπασκόνια. Αλλά ήταν καλές πολλές από τις μονάδες του. Ηταν εύστοχος ο Κώστας Παπανικολάου. Μετά τα airball στη Μαδρίτη, επέστρεψε με 4χ4 τρίποντα. Ηταν εύστοχος και ηγετικός ο Σάσα Βεζένκοφ. Αυτό είναι, ίσως, η μοναδική σταθερά και του φετινού Ολυμπιακού, ακόμη και στις κακές του ημέρες, με μικρές εξαιρέσεις.

Κυρίως, όμως, ήταν καταπληκτικός ο Τόμας Γουόκαπ. Τόσο, που πλέον καθίσταται σαφές ότι η δική του απόδοση, ειδικά στην άμυνα, είναι κλειδί για τη συνολική απόδοση του Ολυμπιακού. Όταν ο Αμερικανός γκαρντ βγάζει τις δαγκάνες του στο πίσω μέρος του γηπέδου, όπως έκανε στη Fernando Buesa Arena, όπου μέτρησε 4 κλεψίματα, μαγικές άμυνες και αμέτρητα deflections, όλα γίνονται πιο εύκολα και πιο απλά για τους γύρω του. Τώρα που σκόραρε και 12 ποντάκια; Πώς να χάσει ο Ολυμπιακός;

Κι όμως, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να χάσει. Εάν δεν ήταν σε καλή ημέρα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ναι, έχει ακούσει πολλά, δεν έχει πολλές συμπάθειες και γενικώς καλείται να αποδεικνύει συχνά ότι δεν είναι ελέφαντας, αλλά στη χώρα των Βάσκων, το «έπαιξε» το παιχνίδι. Και με κάποιες καίριες αποφάσεις του άλλαξε την ιστορία του αγώνα.

Η πιο καίρια από όλες; Η απόσυρση του Κώστα Σλούκα στον πάγκο στο 60-60 και επαναφορά του Ντόρσεϊ, ήταν η κίνηση κλειδί. Η κίνηση που ουσιαστικά έδωσε τη νίκη. Διότι ο Αμερικανός ήταν εν πολλοίς ο λόγος που ο Ολυμπιακός έφυγε με το ροζ φύλο αγώνα από τη Fernando Buesa Arena. Καθώς τα έκανε όλα. Και τα έκανε σωστά. Ακόμη και στην… κακή του επιλογή, του έβγαιναν όλα.

Με τρίποντο έκανε το 60-63. Με δύο βολές ανέβασε τη διαφορά στους 5 (60-65). Με ασίστ πάρε-βάλε στον Βεζένκοφ κάτω από το καλάθι, ο Ολυμπιακός έκανε το 60-67. Και με δικό του τρίποντο, έγραψε και το 60-70, τελειώνοντας ιδανικά ένα σχεδόν τρίλεπτο κρεσέντο, από εκείνα που μόνο ξεχωριστεί παίκτες μπορούν να κάνουν στο παρκέ. Μια αγωνιστική έκρηξη πασπαλισμένη με ποιότητα, ικανότητα, ταλέντο, αλλά και θράσος, άγνοια κινδύνου και περίσσια αυτοπεποίθηση.

Όλα αυτά τα στοιχεία που είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός για να βγει από τον σκοτεινό και επικίνδυνο λαβύρινθο στον οποίο είχε εγκλωβιστεί, τα έδωσε απλόχερα ο Ντόρσεϊ. Και πλέον οι Ερυθρόλευκοι καλούνται να χτίσουν πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα. Καλούνται να συνεχίσουν να παίζουν την άμυνα που τους χαρακτηρίζει. Να βρουν τρόπο να μείνουν φρέσκοι και να πάρουν μια νίκη που μπορεί να αποδειχθεί η… επόμενη πιο σημαντική της σεζόν.

Την ερχόμενη Πέμπτη ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ανανεωμένη Αναντολού Εφές. Οι Τούρκοι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν βρει ρυθμό, παίζουν καλά αλλά παραμένουν στην 8η θέση και θα έρθουν στην Ελλάδα με σκοπό να ρίξουν στον καναβάτσο τους Ερυθρόλευκους. Έναν από τους βασικούς τους αντιπάλους για την 8άδα. Επί της ουσίας, παίζουν δυο ομάδες με ίδιους στόχους, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Στην πραγματικότητα, εάν ο Ολυμπιακός νικήσει, τότε θα εδραιώσει την παρουσία του στην 8άδα ακόμη περισσότερο. Εάν υπάρχει μια ευκαιρία να δείξει για τι είναι φτιαγμένος φέτος, αυτή είναι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ