Σοκ στον Ολυμπιακό: Δεν παίζει ο Ουόκαπ

Σοκ στον Ολυμπιακό: Δεν παίζει ο Ουόκαπ

Ο Αμερικανός γκαρντ ταλαιπωρείται από μυικό σπασμό οσφυϊκής μοίρας και δεν θα αγωνιστεί στο αποψινό παιχνίδι με την Αναντολού Εφές.

Χωρίς τον Τόμας Ουόκαπ θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο αποψινό παιχνίδι με την Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ (21:00) για την 26η αγωνιστική της Euroleague, καθώς ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και τέθηκε νοκ-άουτ. Ο 29χρονος άσος της πειραϊκής ομάδας ταλαιπωρείται από μυικό σπασμό οσφυϊκής μοίρας και δεν θα συμπεριληφθεί στην 12αδα των ερυθρόλευκων για το ματς με τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Μια πάρα πολύ σημαντική απώλεια για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς ο προπονητής του Ολυμπιακού πόνταρε πολλά στον Αμερικανό, τον οποίο προόριζε για να… εξουδετερώσει τον Βασίλιε Μίτσιτς, έναν από τους παίκτες – κλειδιά της τούρκικης ομάδας.

Η απουσία του δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον Ελληνα τεχνικό, που καλείται πλέον να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του για τον αποψινό αγώνα με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι της φετινής Euroleague που χάνει ο Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος είχε 22 αγώνες, με 6.1 πόντους και 2.9 ασίστ ανά 21.8 λεπτά κατά μέσο όρο.

«Τελικός» το παιχνίδι με την Εφές

Η αποψινή αναμέτρηση για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι «τελικός», αφού σε περίπτωση ήττας δεδομένα θα μπει σε μπελάδες ακόμη και για την πρόκριση, ενώ ταυτόχρονα θα απομακρυνθεί πολύ η πρώτη τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τον Ολυμπιακό και η εικόνα της βαθμολογίας και το «χάος» από την 4η θέση έως τη 12η θέση, δείχνουν και τη σημασία του ματς στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός με ρεκόρ 13-9 είναι στην 6η θέση προς το παρόν ασφαλής, όμως η Εφές έχει ανέβει στην 9η θέση και με ρεκόρ 12-11 παραμονεύει για να μπει στα play off. Οι Πειραιώτες στο πρώτο ματς έχουν ηττηθεί 88-69 από τους Τούρκους, κάτι που σημαίνει ότι λογικά δεν θα πάρει τη διαφορά στο μεταξύ τους ματς. Άρα και σε περίπτωση ισοβαθμίας θα υστερούν.

Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός θέλει μόνο νίκη, πρώτον για να έχει νόημα και το διπλό στη Βιτόρια την περασμένη Παρασκευή, αλλά και για να ξεφύγει 2,5 νίκες από την Εφές, η οποία στις τελευταίες 11 αγωνιστικές θα τα δώσει όλα για να μπει στην οκτάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ερυθρόλευκοι θα έχουν και παιχνίδι λιγότερο. Τι θα συμβεί σε περίπτωση νίκης της Εφές; Ο Ολυμπιακός θα μπλέξει και μάλιστα πολύ. Η Εφές θα πλησιάσει σε απόσταση βολής τον Ολυμπιακό, που δεν θα έχει και την ισοβαθμία και ανάλογα τα αποτελέσματα της αγωνιστικής μπορεί να βρεθεί και στην 8η θέση.

Η ομάδα του Αταμάν θα μπει για τα καλά στη «μάχη», η λογική λέει ότι το πλεονέκτημα θα χαθεί για τον Ολυμπιακό και ουσιαστικά θα επικεντρωθεί στον βασικό στόχο της εισόδου στα play offs. Ο Μπαρτζώκας λοιπόν γνωρίζει τη σημασία του ματς και κυρίως γνωρίζει και το πόσο δύσκολο είναι το πρόγραμμα στο φινάλε της regular season, αφού οι Πειραιώτες έχουν να παίξουν με ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι, Μπαρτσελόνα, Ούνικς, Μονακό, αλλά και Παναθηναϊκό (είναι πάντα ένα ματς ειδικών συνθηκών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ