Μπασκόνια – Μακάμπι 83-72

Μπασκόνια – Μακάμπι 83-72

Οι Βάσκοι επικράτησαν στο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας με 83-72 και σφράγισαν το εισιτήριό τους για την 8άδα.

Μια πάρα πολύ σημαντική νίκη πέτυχε το βράδυ της Πέμπτης (29/03) η Μπασκόνια, η οποία επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής με 83-72 και προκρίθηκε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Οι Βάσκοι έδειξαν τα «δόντια» τους στην ομάδα του Νέβεν Σπάχια και μέσα σε αποθέωση έκλεισαν εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκειά του, με τους παίκτες των δύο ομάδων να παλεύουν με νύχια και με δόντια για το ροζ φύλλο αγώνα. Στο τέλος οι Βάσκοι με καθοριστικά τρίποντα άνοιξαν τη διαφορά και έφτασαν στην επικράτηση, που τους έδωσε και το εισιτήριο για την 8άδα.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές, που μάλιστα σε περίπτωση ισοβαθμίας με Ζαλγκίρις και Κίμκι έχουν το πλεονέκτημα και μπορούν να βγουν ακόμα και 6οι, ήταν ο Βόιτμαν με 14 πόντους. Διψήφιο αριθμό πόντων είχαν οι Γκαρίνο και Μπομπουά, που σκόραραν από 11 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Τζάκσον και Τόμας, αλλά οι 14 και 12 πόντοι που πέτυχαν αντίστοιχα δεν ήταν αρκετοί για να δώσουν τη νίκη στην Μακάμπι, που αποχαιρέτησε τη διοργάνωση και πλέον θα επικεντρωθεί στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 38-34, 56-53, 83-72.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ