Τόμας : «Δεν ξέρω πως θα βγάλουμε εκτός ματς τον Καλάθη»

Τόμας : «Δεν ξέρω πως θα βγάλουμε εκτός ματς τον Καλάθη»

Ο Ουίλ Τόμας μιλάει στο to10.gr και αναλύει την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, το ρόστερ της ομάδας του Πασκουάλ αλλά και την πορεία της Βαλένθια στη φετινή Ευρωλίγκα.

Εάν λέμε ότι ο Ολυμπιακός φέτος πέρασε πολλά με τους τραυματίες, τι να πει και η Βαλένθια. Η αλήθεια είναι πως οι περσινοί πρωταθλητές Ισπανίας πρέπει τη χρονιά που διανύουμε να είναι με διαφορά η πιο άτυχη ομάδα της διοργάνωσης. Ο Τσους Βιντουρέτα έμαθε να ζει με τις απώλειες και η Βαλένθια πάλεψε με τους… δαίμονες της για μία αξιοπρεπή πορεία στην Ευρωλίγκα.

Ο Ουίλ Τόμας σίγουρα ήταν ένα από τα βασικά της χαρτιά για να προσπαθήσει να πάρει τις νίκες του  τις αντιστοιχούν. Άλλες ήρθαν άλλες χάθηκαν μέσα από τα χέρια των «νυχτερίδων». Η ιστορία έγραψε πως η Βαλένθια έπεσε μαχόμενη παρά τις αντιξοότητες.

Επιστρέφοντας όμως στον πρωταγωνιστή μας, τον Ουίλ Τόμας, ο Αμερικανός ψηλός έρχεται στην χώρα μας για μια ακόμα φορά και για να αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό. Σε ένα ματς στο ΟΑΚΑ που οι «πράσινοι» αναζητούν τη νίκη για να διεκδικήσουν το καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία και εννοείται το ζευγάρωμα με μια ομάδα στα μέτρα τους στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Το 10.gr μίλησε με τον Τόμας και του ζήτησε να περιγράψει τον Παναθηναϊκό και να κάνει και τον απολογισμό της Βαλένθια στη φετινή Ευρωλίγκα.

-Πρώην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας στην Ευρωλίγκα και έρχεστε στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσετε τον Παναθηναϊκό. Ποια η άποψη σου για τον αντίπαλο σας και πιστεύεις ότι μπορεί να βρεθεί ανάμεσα στις ομάδες που θα περάσουν στο Final 4;

«Είναι σίγουρα ότι καλύτερο για έναν αθλητή να αγωνίζεται απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Να βγαίνεις δηλαδή στο παρκέ και να ανταγωνίζεσαι ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη είναι μια εντυπωσιακή εμπειρία από μόνη της. Για μένα και για όλους μας. Ειλικρινά θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός έχει μια πολύ καλή ομάδα και διεκδικεί επί ίσοις όροις μια θέση για το Final 4».

-Και απέναντι σου θα είναι ένας από τους παίκτες που ξεχωρίζουν φέτος. Ο Νικ Καλάθης. Αλήθεια μπορείτε να τον θέσετε εκτός παιχνιδιού;

«Είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις εκτός ρυθμού τον Νικ Καλαθη. Γιατί είναι ένας παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει με τεράστια ευχέρεια και να εκτελέσει επίσης καλά. Ειλικρινά δεν είμαι σίγουρος για τον τρόπο που θα καταφέρουμε να τον βγάλουμε εκτός παιχνιδιού αλλά θα προσπαθήσουμε και αν γίνεται να τον περιορίσουμε».

-Εξήγησε μου τα αρνητικά και τα θετικά του φετινού Παναθηναϊκού;

«Η δύναμη του Παναθηναϊκού σίγουρα είναι η αθλητικότητα του. Ειδικά στις θέσεις των ψηλών αλλά διαθέτουν και παίκτες με ενέργεια και στην περιφέρεια. Νομίζω ότι αυτό κάνει την διαφορά στον Παναθηναϊκό. Και αυτό σίγουρα είναι ένα στοιχείο που θα τους οδηγήσει προς το Final 4 του Βελιγραδίου».

-Στο ΟΑΚΑ λοιπόν θα βρεις απέναντι σου τον Τζέιμς Γκιστ και τον Κρις Σίνγκλετον, δύο παίκτες με αρκετή εμπειρία από την διοργάνωση. Τεράστια πρόκληση για σένα έτσι;

«Σίγουρα είναι κάτι το διαφορετικό και μια μεγάλη πρόκληση για μένα. Να παίζεις απέναντι σε… βετεράνους της Ευρωλίγκας. Αμφότεροι ξέρουν πως να σταθούν σε αυτό το επίπεδο. Είναι πολύ επιθετικοί σε κάθε πλευρά του παρκέ. Χωρίς υπερβολή λοιπόν είναι μια ενδιαφέρουσα μάχη και ένα δύσκολο match up απέναντι τους αλλά θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για την ομάδα μου».

-Η ομάδα σου στην επιστροφή της στην Ευρωλίγκα δεν τα πήγε και τόσο καλά.  Φταίνε οι πολλοί τραυματισμοί που αντιμετώπισε ή εσύ θεωρείς ότι κάτι άλλο έφταιξε;

«Θεωρώ ότι τεράστιο πρόβλημα μας προκάλεσε το τεράστιο σερί αρνητικών αποτελεσμάτων που είχαμε.  Αυτό δεν μας έδωσε το δικαίωμα να μπούμε στα πλέι οφ. Χάσαμε λοιπόν πάρα πολλά παιχνίδια που είχαμε και διάφορα υπέρ μας. Δυστυχώς αφήσαμε τους αντιπάλους μας να το πιστέψουν και να επιστρέψουν στο ματς και χάσαμε στο τέλος. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτά τα χαμένα ματς είναι και ο τεράστιος λόγος που δεν καταφέραμε το κάτι παραπάνω φέτος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ