Παναθηναϊκός – Ζάλγκιρις Κάουνας 83-96: Παράδοση άνευ όρων

Παναθηναϊκός – Ζάλγκιρις Κάουνας 83-96: Παράδοση άνευ όρων

Ο Παναθηναϊκός πληγώθηκε από τα πολλά χαμένα ριμπάουντ και τη μεγάλη ευστοχία της Ζάλγκιρις Κάουνας, χάνοντας εν τέλει από τους Λιθουανούς με σκορ 96-83, κινδυνεύοντας να μείνει ακόμα και ουραγός της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων δεν τα κατάφερε απέναντι στη Ζάλγκιρις Κάουνας, χάνοντας με σκορ 96-83 , στο πλαίσιο της εξ αναβολής 18ης αγωνιστικής της Euroleague, κινδυνεύοντας πλέον να μείνει ακόμα και τελευταίος από την στιγμή που οι Λιθουανοί τους πλησίασαν στη βαθμολογίας.

Έτσι το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη έπεσε στην προτελευταία θέση με ρεκόρ 7-18, ενώ η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς που συνεχίζει να δείχνει καλό πρόσωπο στα τελευταία παιχνίδια, ανέβηκε στο 6-19 και συνεχίζει την προσπάθειά της να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας.

Οι Λιθουανοί πλήγωσαν αφάνταστα το «τριφύλλι» στον τομέα των επιθετικών ριμπάουντ, ενώ ήταν και αρκετά εύστοχοι τόσο από κοντά, όσο και από μακριά, δημιουργώντας πάρα πολλά προβλήματα. Η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό και έτσι ήρθε ήττα για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν από τη Ζάλγκιρις.

Κορυφαίοι για τους φιλοξενούμενους ήταν οι Εντγκάρας Ουλάνοβας με 22, Ζοφρεϊ Λοβέρν με 17, ο Αρτούρας Μιλάκνις με 16 και ο Τάιλερ Κάβανο με 15. Από την άλλη πλευρά, για τους Πράσινους 23 είχε ο Νεμάνια Νέντοβιτς, 16 ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος και 11 ο Γιώργος Παπαγιάννης που έπαιξε λίγες ώρες μετά το ματς που έδωσε απέναντι στην Τουρκία με την Εθνική Ελλάδος.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη της αναμέτρησης*

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Ζάλγκιρις Κάουνας παίρνει από νωρίς τα ηνία του ματς και καθώς η ώρα περνούσε, το σύνολο του Γιούρι Ζντοβτς διεύρυνε τη διαφορά, που είχε χτίσει, σε διψήφια επίπεδα. Πρωταγωνιστές για τους φιλοξενούμενους ήταν οι Λοβέρν, Μιλάκνις και Ουλάνοβας που ήταν αρκετά εύστοχοι και έκαναν σημαντική ζημιά.

Όπως σημαντική ζημιά έγινε και στον τομέα των ριμπάουντ, με τους Πράσινους να μην μπορούν να… καθαρίσουν τις φάσεις όταν αστοχούσαν οι Λιθουανοί. Η διαφορά ξεπέρασε και τους είκοσι πόντους, με τις δύο ομάδες τελικά να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τη Ζάλγκιρις είναι στο +18 (34-52).

Στην τρίτη περίοδο ο Νέντοβιτς πήρε στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό και σκοράροντας σε εκείνο το διάστημα 16 πόντους μπόρεσε να ρίξει κάπως τη διαφορά. Όμως οι Λοβέρν και Κάβανο δεν άφηναν το «τριφύλλι» να φτάσει ακόμα πιο κοντά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε, οι Πράσινοι βρήκαν την ευκαιρία να πλησιάσουν, όμως η Ζάλγκιρις δεν απειλήθηκε ουσιαστικά και έτσι πήρε τη νίκη στο ντέρμπι των… ουραγών.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ