Καλάθης: «Προσπάθησα να μιμηθώ τον Διαμαντίδη»

Καλάθης: «Προσπάθησα να μιμηθώ τον Διαμαντίδη»

Ο Νικ Καλάθης αποτελεί πλέον τον κορυφαίο πασέρ όλων των εποχών στην Euroleague, προσπερνώντας τον Βασίλη Σπανούλη στο No1 της λίστας.

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να επικρατήσει με 88-83 της Μονακό, σε μια ιστορική βραδιά για τον Νικ Καλάθη. Ο πλέι μέικερ των «μπλαουγκράνα» και άλλοτε αρχηγός του Παναθηναϊκού μετρούσε πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης 1.606 ασίστ στην καριέρα του στην EuroLeague, μία λιγότερη από τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση με 1.607 ασίστ σε 358 παιχνίδια στη διοργάνωση.

Ο 33χρονος  Ελληνοαμερικανός γκαρντ παρά το γεγονός πως είχε «μηδέν» ασίσιτ στο πρώτο ημίχρονο τελείωσε το παιχνίδι με έξι τελικές πάσες και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση.

«Όταν ήλθα στην Ευρώπη το 2009, δεν ήξερα καν που ήταν η Σερβία και η Ιταλία στον χάρτη. Το να έλθω στην Ευρώπη ήταν μια μεγάλη αλλαγή για μένα. Απλώς, στο μυαλό μου είχα να παίξω κάποια στιγμή στο ΝΒΑ» ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο καταλανικό ραδιόφωνο RAC1.

Και πρόσθεσε: «Ο Ομπράντοβιτς ήταν τεράστιο μέρος της επιτυχίας. Τότε που παρακολουθούσα παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Σάρας, ο Διαμαντίδης, ο Ντρου Νίκολας και ο Μάικ Μπατίστ. Εκτιμώ πραγματικά ό,τι έκαναν για εμένα και πώς με βοήθησαν όταν ήμουν 20 χρονών. Στα πρώτα χρόνια στον Παναθηναϊκό είχα τον Διαμαντίδη. Προσπάθησα να μιμηθώ τον τρόπο που έπαιζε. Είμαστε διαφορετικοί αλλά όσο ήμουν δίπλα του, παρατήρησα και ακολουθούσα τα βήματά του».

Κατέληξε δε λέγοντας: «Κοιτάξτε τους παίκτες στην ιστορία του Top-10. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εκεί. Ο Σπανούλης, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο Παπαλουκάς. Είναι η αφρόκρεμα εκεί».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ