Φόγκτμαν: «Δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου να παίζει σε ρωσική ομάδα»

Φόγκτμαν: «Δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου να παίζει σε ρωσική ομάδα»

Ο Γιοχάνες Φόγκτμαν παραδέχθηκε εμμέσως πως δεν πρόκειται να συνεχίσει να παίζει στη Ρωσία για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ.

Ο Γιοχάνες Φόγκτμαν της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό «Kicker.de» άφησε να εννοηθεί πως δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην ρωσική ομάδα μετά της απόφαση της Ρωσίας να εισβάλει στρατιωτικά στην Ουκρανία.

Ο Γερμανός φόργουορντ/σέντερ τόνισε πως δεν θα μπορούσε να παίζει στην «ομάδα του στρατού» και από την άλλη να χάνονται αθώες ζωές. Παράλληλα, θεωρεί πως οι άνθρωποι της ομάδας δεν του έδειξαν να υποστηρίζουν αυτόν τον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως βρίσκεται σε διαδικασία λύσης του συμβολαίου του, το οποίο έχει ισχύ μέχρι το 2023.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιοχάνες Φόγκτμαν:

«Στην παρούσα φάση δεν μπορούσα να παίζω για μία ρωσική ομάδα. Ακόμη και να μιλάμε για μπάσκετ, περιέχει έναν συμβολισμό που δεν νομίζω ότι είναι σωστός αυτή την στιγμή. Ο Ρώσος Πρόεδρος είναι υπεύθυνος για τον βάρβαρο πόλεμο, που προκαλεί τον θάνατο αθώων ανθρώπων στην Ουκρανία, ενώ εκατομμύρια αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους και πολλά παιδιά έχασαν το σπίτι και τη ζωή τους. Απλώς δεν μπορούσα να μείνω στη Ρωσία και την ίδια ώρα να γίνονται αυτά και εγώ να είμαι σαν μην συμβαίνει τίποτα. Δεν θα ένιωθα και ασφάλεια γενικά».

«Ξέρω για την ιστορία της ΤΣΣΚΑ και πλέον δεν υπάρχει σχέση με τον στρατό. Μάλιστα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας, καθώς ήταν ανοικτοί στον διάλογο και έδειξαν κατανόηση για την απόφασή μου. Δεν μου έβαλαν κάποιο εμπόδιο, αλλά ούτε και στους άλλους παίκτες που έφυγαν. Η αίσθηση που μου δημιουργήθηκε από τις συζητήσεις που είχα με ανθρώπους της διοίκησης ήταν πως κανείς από εκείνους δεν υποστηρίζει αυτόν τον πόλεμο. Από την άλλη, όπως κι άλλες ρωσικές ομάδες, υποφέρουν μ’ αυτή την κατάσταση».

«Να ξεκαθαρίσω ότι έχω συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέχρι το 2023. Φυσικά και θα ήθελα να παίζω σε κάποια ομάδα σύντομα, καθώς έχω αγώνες με την εθνική. Πιστεύω ότι σύντομα θα βρω μία ευκαιρία, αν και σε πολλές λίγκες έχει περάσει η προθεσμία των μεταγραφών. Πολύ δύσκολα θα συνεχίσω στην ΤΣΣΚΑ. Ακόμη κι αν όλα τελειώσουν γρήγορα, δεν θα είναι όπως πριν. Ο μάνατζέρ μου προσπαθεί να βρει τρόπο να λυθεί το συμβόλαιό μου με την ΤΣΣΚΑ. Ωστόσο, αυτή την στιγμή δεν είναι εύκολο, καθώς αυτή η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για όλους».

«Θα το ήθελα, αλλά θα προτιμούσα ένα πολυετές συμβόλαιο με ομάδα Ευρωλίγκας. Αλλά, το σημαντικό είναι να βρεθεί λύση με το συμβόλαιο που έχω με την ΤΣΣΚΑ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ