Όταν «κολλάει» το μυαλό, παθαίνεις… Αλφα Ντιαλό

Όταν «κολλάει» το μυαλό, παθαίνεις… Αλφα Ντιαλό

Πώς ο Πρίφτης ακύρωσε την (επίσημη, με 3ετές συμβόλαιο) μεταγραφή στον Παναθηναϊκό για τον Ντιαλό. Λάμπει στην Ευρωλίγκα και έκανε «δώρο» στον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός φλερτάρει έντονα με την τελευταία θέση της Ευρωλίγκας από τη στιγμή που τα αποτελέσματα με τις ρωσικές ομάδες δεν υπολογίζονται. Θα μπορούσε ένας παίκτης να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη και να βρίσκεται σε διαφορετική θέση; Η λογική λέει όχι. Αλλά στην περίπτωση του Αλφα Ντιαλό, κανείς δεν μπορεί να μιλάει για μια «λογική κίνηση». Καθώς η απόφαση του κόουτς των Πράσινων να αποδεσμευτεί, είναι από εκείνες που δεν τις λες και ακριβώς εύστοχες.

Για την ακρίβεια, η απόφαση να μην μείνει ο Ντιαλό στο δυναμικό του Τριφυλλιού, είναι από εκείνες που θα έκαναν τον προπονητή του, να γυρίσει τον χρόνο πίσω. Μάλιστα, αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός, η διοίκησή του, τα είχε κάνει όλα σωστά. Ο Ντιαλό είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον και του Ολυμπιακού, αλλά οι Πράσινοι ήταν αυτοί που πήραν την υπογραφή και το «ναι» του 24χρονου (29/06/1997), ύψους 2.01 μ. small forward. Αλλά στη συνέχεια, με απόφαση Πρίφτη, έφυγε ελεύθερος! Με χρονολογική σειρά των εξελίξεων, να προκαλεί ενδιαφέρον. Εξηγούμαστε…

26/06/2021: Ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει την πρόσληψη του Πρίφτη: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Δημήτρη Πρίφτη για τα επόμενα τρία χρόνια».

24/07/2021: Σχεδόν έναν μήνα μετά τον Πρίφτη, ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει και την απόκτηση του Ντιαλό, επίσης με 3ετές συμβόλαιο: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την απόκτηση του Άλφα Ντιαλό για τα επόμενα τρία χρόνια».

28/07/2021: Ο Δημήτρης Πρίφτης, μιλώντας για τον Ντιαλό, ουσιαστικά «αδειάζει» την επιλογή της ΚΑΕ και προκαταβάλει το μέλλον του παίκτη: «Ο Ντιαλό ήταν μία κίνηση που είχε γίνει πριν έρθω στην ομάδα. Προφανώς θα δοθεί κάπου δανεικός. Είναι καλός αθλητής, ΄έχει αμυντικογένεια, έχει πολύ καλά χέρια στην άμυνα. Έχει ένα σουτ με καλό αποτέλεσμα. Είναι πολύ καλός χωρίς τη μπάλα. Δεν έχει τη σταθερότητα για να αποτελέσει ένα βασικό ξένο της ομάδας».

04/08/2021: Ο Αλφα Ντιαλό αποτελεί παρελθόν από τον Παναθηναϊκό, με τον Αμερικανό φόργουορντ να ζητάει να αποχωρήσει, καθώς ενημερώθηκε από τον Πρίφτη πως δεν ήταν στα σχέδιά, όχι μόνο για την επόμενη σεζόν, αλλά και για το μέλλον.

30/08/2021: Η κάτοχος του Eurocup, Μονακό, ανακοινώνει την απόκτηση του Ντιαλό με συμβόλαιο ενός έτους και ο 24χρονος Γάλλος παίρνει αυτό που ήθελε: Μια ευκαιρία στην Ευρωλίγκα.


Η Μονακό, στην παρθενική της παρουσία στην Ευρωλίγκα, κάνει πορεία 8άδας, στην οποία βρισκόταν με άνεση (5η θέση) πριν αποκλειστούν οι ρωσικές ομάδες. Πλέον, στα όρια της 8ης θέσης και με τη μεγάλη νίκη που πέτυχε το βράδυ της Παρασκευής απέναντι στην Εφές, πέραν του ότι έκανε ένα μεγάλο δώρο στον Ολυμπιακό, αύξησε εντυπωσιακά τις ελπίδες της να κατακτήσει αυτό που δείχνει μέσα στο παρκέ ότι αξίζει. Με τον Ντιαλό να μην είναι απλά καλός, αλλά να είναι ηγετική μορφή και πρωταγωνιστής!

Κόντρα στην Εφές ο 24χρονος Αμερικανός έκανε απίθανα πράγματα και αυτά αποτυπώνονται μόνο κατά ένα μέρος στους (εντυπωσιακούς) αριθμούς του: 19 πόντοι, 6/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/1 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 1 λάθος, 3 κερδισμένα φάουλ, 16 στο +/- και το εκπληκτικό 31 στο PIR. Και όλα αυτά σε 34:39. Μια ακούραστη μηχανή στο παρκέ, που εξελίσσει διαρκώς το παιχνίδι του.

https://www.youtube.com/watch?v=8c66AayRi7s

Βασικός στα 21 από τα 29 φετινά παιχνίδια της ομάδας του στην Ευρωλίγκα, έχει μέσους όρους που μόνο απαρατήρητοι δεν περνούν για παίκτη ομάδας επιπέδου 8άδας: 24:41 λεπτά, 9.7 πόντοι, 4.6 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ, 1.3 κλεψίματα, 0.3 μπλοκ, 11.8 PIR, με 54% στα δίποντα και το πάνω από αξιοπρεπές 38.1% στα τρίποντα.

Το πιο εντυπωσιακό; Από τις 13 Δεκεμβρίου έως και σήμερα, στα 15 παιχνίδια επιπέδου Ευρωλίγκας που ο Σάσα Ομπράντοβιτς καθοδηγεί τη Μονακό, ο Ντιαλό έχει εκτοξεύσει το παιχνίδι του. Ανεβάζοντας τους αριθμούς του σε πόντους (12 μο), ριμπάουντ (5,4 μο), ασίστ (2.7 μο), κλεψίματα (1.6 μο) κ.ο.κ. και επί της ουσίας ξεκίνησε να δείχνει τις πραγματικές του δυνατότητες. Οντας ίσως ο πιο σημαντικός παίκτης της γαλλικής ομάδας στη… μεταμόρφωση που έχει κάνει ο Ομπράντοβιτς σε αυτό το διάστημα.

Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κάνει κάτι για την υπόθεση Ντιαλό, πλέον. Ο,τι έγινε το καλοκαίρι δεν γυρίζει πίσω. Αλλά η υπόθεση Ντιαλό είναι ένα καλό μάθημα για όλους. Και για τις ομάδες. Και για τους προπονητές. Στον αθλητισμό δεν πρέπει να είσαι κοντόφθαλμος και να μην κοιτάζεις την προοπτική. Ή να μην δίνεις ευκαιρίες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ