«Είναι σίγουρο: Οι ρωσικές ομάδες δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην Ευρωλίγκα»

«Είναι σίγουρο: Οι ρωσικές ομάδες δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην Ευρωλίγκα»

Ο Βατούτιν εμφανίζεται σίγουρος πως η Euroleague εχει πάρει ήδη την απόφασή της σχετικά με τις ομάδες της Ρωσίας.

Σίγουρος πως ούτε η δική του ομάδα, ούτε η Ζενίτ και Ούνικς πρόκειται να επανέλθουν στη φετινή Ευρωλίγκα εμφανίστηκε ο Αντρέι Βατούτιν.

Ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με δηλώσεις του στο πρακτορείο ΤASS είπε πως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει και ότι η 21η Μαρτίου που έχει θέσει ως deadline η Euroleague είναι απλά για τα… μάτια του κόσμου, αφού γνωρίζει ήδη την απάντηση.

«Η Euroleague έθεσε ως deadline για την απόφαση την 21η Μαρτίου, αλλά ξέρω ήδη την απάντηση που θα πάρουμε. Πιστεύω πως όλοι την ξέρουμε. Θα χαρώ αν αποδειχθεί ότι κάνω λάθος, υπόσχομαι να πιω σαμπάνια αν γίνει κάτι τέτοιο. Τη δεδομένη χρονική στιγμή πάντως δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές».

Επιπλέον ο Βατούτιν ανέφερε ότι οι ομάδες της Ρωσίας δεν θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν ξανά φέτος λόγω και των λογιστικών προβλημάτων.

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς οι ρωσικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν τη φετινή σεζόν στην EuroLeague. Όχι μόνο λόγω της πολιτικής, αλλά κι επειδή υπάρχουν λογιστικά προβλήματα».

Θυμίζουμε πως στις 28 Φεβρουαρίου η Euroleague είχε ανακοινώσει επίσημα ότι αποβάλλονται μέχρι νεοτέρας.

«Είμαστε τρομοκρατημένοι από τα τρομερά γεγονότα στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή. Η Euroleague Basketball και οι ομάδες της είναι βαθιά ριζωμένες στις κοινωνίες τους. Σε μια κατάσταση σαν αυτή, έχουμε την ευθύνη να υποστηρίξουμε την κοινωνία και να εκφράσουμε τις πεποιθήσεις τους. Ο αθλητισμός δεν είναι πολιτική και δεν πρέπει να δέχεται παρεμβάσεις από την πολιτική, αλλά δεν μπορούμε να παραμείνουμε ανενεργοί όταν γινόμαστε μάρτυρες μιας τρομερής κοινωνικής κρίσης με τόσους αθώους ανθρώπους να υποφέρουν και την ίδια στιγμή, το να βλέπεις την υποστήριξη από όλη την Ευρώπη για τους Ουκρανούς πολίτες. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν κατηγορούμε τις ομάδες της Ρωσίας, τις διοικήσεις τους, το staff τους. Δυστυχώς η κρισιμότητα της κατάστασης δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να αναβάλλουμε όλα τα ματς των ρωσικών ομάδων, μέχρι νεωτέρας και ελπίζουμε αυτή η κατάσταση να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ