Η τετράδα περνάει από το Κάουνας για τον Ολυμπιακό

Η τετράδα περνάει από το Κάουνας για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από την Άλμπα κοντράρεται με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, σε ένα ματς-τελικό για το πλεονέκτημα έδρας...

Ο Ολυμπιακός δίνει ένα από τα πιο κομβικά παιχνίδια της σεζόν απόψε (20:00) στο Κάουνας, καθώς αντιμετωπίζει τη φορμαρισμένη Ζαλγκίρις, με στόχο την επιστροφή στις νίκες που θα τον φέρει μια ανάσα από το πλεονέκτημα έδρας.

Οι ερυθρόλευκοι προέρχονται από το αρνητικό αποτέλεσμα στο Βερολίνο με την Άλμπα, όπου έχασαν μοναδική ευκαιρία για να βρεθούν στην τρίτη θέση και το σημερινό ματς αποτελεί «τελικό» για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η αναμέτρηση που είχε αναβληθεί λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού πριν από δυο μήνες περίπου στον Ολυμπιακό, είναι κλειδί για το πλεονέκτημα έδρας, την ώρα μάλιστα που την Πέμπτη (17/3) ακολουθεί το ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό.

Η Ζαλγκίρις, με ρεκόρ 7-16 (βαθμολογία χωρίς ρωσικές ομάδες), δεν έχει κάποιο βαθμολογικό κίνητρο, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που έχει ρεκόρ 15-8 αλλά πετυχαίνει τη λιθουανική ομάδα στην καλύτερη φάση της στη σεζόν με τέσσερις νίκες σε πέντε ματς. Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο του Ολυμπιακού θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αφού στο γήπεδο θα βρίσκονται 15.000 οπαδοί της Ζαλγκίρις, ενώ οι Λιθουανοί στο τελευταίο διάστημα έχουν κερδίσει τόσο τη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και την Μπαρτσελόνα.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει όλους του τους παίκτες διαθέσιμους. Από την άλλη, ο Γιούρι Ζντοβτς είδε να επιστρέφει από μικροτραυματισμό ο φορμαρισμένος Κάβανο, αλλά και Τζόφρι Λοβέρν στο ματς με την Μπαρτσελόνα και θα έχει κι αυτός όλους τους παίκτες του, σε μια από τις λίγες φορές που συμβαίνει αυτό τη φετινή σεζόν.

Διαιτητές του σημερινού αγώνα, είναι οι Μπέντζαμιν Χιμένεθ (Ισπανία), Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία) και Μικέλε Ρόσι (Ιταλία).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ