Το 18χρονο θαύμα της φύσης που απειλεί τον Ολυμπιακό (vids)

Το 18χρονο θαύμα της φύσης που απειλεί τον Ολυμπιακό (vids)

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά, το παιδί θαύμα του παγκόσμιου μπάσκετ, άρχισε να λάμπει στην Euroleague και φαίνεται πως πολύ σύντομα θα ξεπεράσει τα στενά όρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η Βιλερμπάν το περασμένο καλοκαίρι κατάφερε να αποκτήσει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκόσμιου μπάσκετ τον Βικτόρ Γουεμπανιαμά, ο οποίος αγωνιζόταν στη Ναντέρ και θεωρείται επένδυση για το γαλλικό μπάσκετ για τα επόμενα χρόνια.

Η ομάδα του Τόνι Πάρκερ κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του Γάλλου πάουερ φόργουορντ, οποίος έχει ύψος 2,20μ. και τον έπεισε να υπογράψει για τα επόμενα τρία χρόνια, όμως πολύ δύσκολα θα παραμείνει στη Βιλερμπάν, καθώς έχει ως στόχο να βρεθεί στο ΝΒΑ και δεν αποκλείεται να βρεθεί στο Draft του 2023.

Αύριο το βράδυ (25/3, 21:00) ο Ολυμπιακός θα βρει στον δρόμο του το… 18χρονο θαύμα της φύσης, στο παιχνίδι των δύο ομάδων για την 32η αγωνιστική της Euroleague, με τον Βικτόρ Γουεμπανιαμά και τους συμπαίκτες του να… απειλούν τους Ερυθρόλευκους.

Στο γαλλικό πρωτάθλημα έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Ναντέρ σε ηλικία 15 ετών ενώ είχε φέτος 6,8 πόντους, 4,7 ριμπάουντ και 1,9 τάπες ανά 17 λεπτά συμμετοχής.

Η Βιλερμπάν διέκρινε το ταλέντο του Γουεμπανιαμά και έσπευσε να τον κάνει δικό της επενδύοντας πάνω του και η αλήθεια πως έχει δικαιώσει τους ανθρώπους της ομάδας για την επιλογή τους, καθώς στη φετινή Euroleague πραγματοποιεί μια πολύ καλή σεζόν.

Στο πρόσφατο παιχνίδι της Βιλερμπάν κόντρα στη Ζαλγκίρις για την 31η αγωνιστική της Euroleague, στο οποίο οι Γάλλοι επικράτησαν με 72-68 ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του στη διοργάνωση, καθώς ήταν καθοριστικός σε πολλά σημεία του παιχνιδιού και κατάφερε να τελειώσει το ματς με 14 πόντους (6/7 δίποντα) και πέντε τάπες, φτάνοντας τους 23 βαθμούς αξιολόγησης και αγωνίστηκε συνολικά 28:30. Συνολικά έχει δώσει το παρών σε 11 παιχνίδια της Βιλερμπάν στη Euroleague έχοντας κατά μέσο όρο 5,5 πόντους, με 3,7 ριμπάουντ, 0,5 ασίστ, 0,5 κλεψίματα και 1,9 τάπες.

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά έχει μια τρομερή σωματοδομή, καθώς παρά το ύψος του που αγγίζει τα 2,20μ. αγωνίζεται στη θέση του πάουερ φόργουορντ και η προοπτική να βρεθεί στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ είναι κάτι παραπάνω από πιθανή, μιας και ο ίδιος επιθυμεί να βρεθεί στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και να αναδείξει το ταλέντο του και έχει ως στόχο να βρεθεί στο Draft του ΝΒΑ του 2023.

Όταν το επέλεγε ο Τόνι Πάρκερ ήξερε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει για πολλά χρόνια στη Βιλερμπάν, καθώς με το ταλέντο που διαθέτει και τα σωματικά του προσόντα γρήγορα θα βρεθεί στο ΝΒΑ, αλλά ξέρει πόσο σημαντικό κεφάλαιο είναι ο 18χρονος ψηλός για το γαλλικό μπάσκετ. Σίγουρα ο Πάρκερ είναι ίσως ένας από τους πιο κατάλληλους ανθρώπους μαζί με τον αδερφό του που είναι προπονητής στη γαλλική ομάδα, να τον προετοιμάσουν όσο καλύτερα γίνεται για τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ